Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to horší a horší. Já když jsem začínala v práci, tak jsem se tam vyloženě těšila, ale pak dali na zeď tabuli, kde nám běžel čas za jak dlouho to máme udělat, pak zkracovali časy a nedalo se to stíhat a začala buzerace. Naštěstí se mi pak povedlo otěhotnět, takže jsem včas utekla. Ale je to tam teď katastrofa, už bych se tam nevrátila
Nevím jestli i celkově doba, ale hlavně lidé a od toho se to asi odvíjí… Bude už jenom hůř, se sháněním práce, se stavem přírody, s morálkou lidí, se vším. Ženeme se do záhuby. ![]()
Nemáš to teď lehký
,ale hlavu vzhůru, úsměv na rtech. Máš zdravou dcerku, pracujícího muže, bydlení, co jíst
.Napadá mě, proč se nepřestěhujete, co tvůj muž dělá za práci?
Nezdá se mi, že je všechno horší a horší. Kolem sebe mám lidi i s dobrou náladou, já myslím, že člověk kolem sebe vidí to, co sám cítí. S manželem pracujeme oba, taky skoro neušetříme, na dovolené nejezdíme, ale jsme zdraví a máme zdravé děti. Žijeme v zemi, kde je mír, pořád ještě nízká kriminalita, děti můžou chodit do škol a nemusí pracovat, máme kde bydlet a já mám každý den, co jim dát na talíř. Když si člověk tohle uvědomí, pak musí být šťastný ![]()
Příspěvek upraven 17.02.14 v 20:48
Holky a to víte, že jsme na tom v EU nejhůř, co se týče dotací? Máme tak debilní a pomalé úrady, kdy se ani nestíhají včas vymyslet a odevzdat a schválit projekty a nějakých 30mega nám leží v tichu, místo aby jsme se měli líp. Ať žije ČR. Dnes mě to nakrklo
.Jiné státy jsou buď na nule, nebo ještě jim chybí a mi nic
![]()
@wildcherry píše:
Nemáš to teď lehký,ale hlavu vzhůru, úsměv na rtech. Máš zdravou dcerku, pracujícího muže, bydlení, co jíst
.Napadá mě, proč se nepřestěhujete, co tvůj muž dělá za práci? [/citace
myslíš, že to bude jinde jiné? manžel pracuje ve státní svéře.. ale my tady máme oba rodiny. a asi bychom je nenechali.. navíc ta představa, že bych si někde sháněla bydlení a brala si hypotéku.. toje masakr..
bydlení máme naštěstí po babičce..
holky až se mi chce brečet.. chtěla jsem vždycky 3 děti.. ale v takové době?
Nemám ten pocit, že je to horší a horší… vždycky bylo a je něco, na co se dá nadávat, co se nám nelíbí a co se líbí… jsou lidi horší a někteří jsou i lepší… já znám čímdál víc lidí, kteří se snaží žít a chovat se lépe…
@Kate92 píše:
Máš pravdu a nejhorší je, že bude hůř![]()
No ženské, vy jste se tady sešly, to teda odsud beru roha, než se tu domluvíte na hromadné sebevraždě.
Mas bohuzel pravdu. Lidi jsou nervozni, vsude sama nejistota, loni jsem si prosla vyhazovam v praci, proste jen tak - prislo narizeni propoustet… Na krku hypoteka, male dite. Neni jistota zamestnani, nikdo nemuze vedet, co bude zitra… Ale rikam, ze dokud jsme zdravi a mame se radi, tak to snad zvladneme
@anairda píše:
Nevím jestli i celkově doba, ale hlavně lidé a od toho se to asi odvíjí… Bude už jenom hůř, se sháněním práce, se stavem přírody, s morálkou lidí, se vším. Ženeme se do záhuby.
Souhlasím. Jenom jsem s tím nechtěla přijít první.
@silvik.sk píše:
Mas bohuzel pravdu. Lidi jsou nervozni, vsude sama nejistota, loni jsem si prosla vyhazovam v praci, proste jen tak - prislo narizeni propoustet… Na krku hypoteka, male dite. Neni jistota zamestnani, nikdo nemuze vedet, co bude zitra… Ale rikam, ze dokud jsme zdravi a mame se radi, tak to snad zvladneme
a jak jste to zvládli s hypotékou? měli jste našetřené peníze? a podařilo se Ti najít praci? za jak dlouho?
TAke nemam pocit, ze je doba horsi.Mam kolem sebe spokojene, optimisticky naladene lidi. A presne jak psala @cher, mame mir, mame relativne bezpecne prostredi, mame co jist, kde bydlet… V cem je doba horsi, nez byla treba pred 100 lety? KAzda doba ma neco…
ZAkladatelko, mate 7 let na to, vymyslet, co dal…
@cher píše:
No ženské, vy jste se tady sešly, to teda odsud beru roha, než se tu domluvíte na hromadné sebevraždě.
ja se snažím taky myslet pozitivně.. ale dneska jsem z toho taková uplně nervozni rozladěná..
asi fakt depka.. z toho, že nevím co bude
Ahoj všem..
ja nevím jesti mám jenom depku, nebo co.. taky se Vám zdá, že je doba pořád a pořád horší..? zdá se mi, že jsou teď lidi víc a víc vystresovani.. do práce jsem chodila, pracovala jsem jako účetní.. bylo to celkem vpohodě.. ale firma zkrachovala.. tak nevím kam půjdu.. teď co posloucham kamaradky účetní.. tak horor v každé práci nátlak.. navíc jsem z města kde je 90% horníků.. co bude až se ty šachty zavřou?? a to má být během 7let.. to tady bude uplne getho..
jsem na mateřské manžel pracuje.. ale nejsem schopni pořádně nic ušetřit..
dívám se na práce.. ale pokud chci být aspon trošku s dcerou tak prostě nic nenalézám..
a taky se mi zdá, že mají všichni kolem mě špatnou naladu.. ja jsem zatim v klidu, protože jsem doma s dcerou..