Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na žl to je švarc systém - ofiko zakázaný..
mmchdm, dělala bych radši za míň ofiko, vyjde to lépe - i na nervy - zaměstnavatel musí vyřídit všechny oficiality atd.
@Anonymní píše:
@martina.se jak zakázaný? Promin, ale totálně se v tom nevyznám
zaměstnávání lidí na živnosťáky pro firmu - zagoogli na netu švarc systém, ono ti toho vyskáče
a budu hodná, on stačí odkaz na wikipedii: čti
Jojo, zakázaný a mám pocit, že nově mohou pokutovat nejenom „zaměstnavatele“ a i toho „zaměstnance“.
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, zakázaný a mám pocit, že nově mohou pokutovat nejenom „zaměstnavatele“ a i toho „zaměstnance“.
jj, můžou - v roce 2012 na to začali hodně dupat.
Pokud bude delat na živnostensky list tak ze 100kč odvede na daních 25kč a navíc může vyrobit náklady takže to může byt klidně jen 12kč zaměstnanec odvede na daních cca 50%
@MartinKa36 to se tak moc dava na dane? On totiž přítel ještě dělá na černo pod svým otcem za 85 kč a přijde mi to tak zatím nejlepší, aby v tom i pokračoval. Sám má hodně splácení a ze 70 kč na hodinu by měl o dost menší plat a ted už jen tak vycházíme ze vším…
@G12 píše:
Tak jasně, na černo je to nejlepší
Rozhodně… jak jinak ![]()
Švarc systém je finančně výhodnější pro zaměstnavatele i „zaměstnance“ OSVČ. Jenže pak přijde řeč na nemocenskou, dovolenou, nebo jak se tady často objevuje na mateřskou a rodičovskou dovolenou… Tady OSVČ nemá nárok.
@blecha72 Tak nárok má, když si to nemocenské platí, ale to se lidem nechce… že ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@blecha72 Tak nárok má, když si to nemocenské platí, ale to se lidem nechce… že
Samozřejmě, pak je ten stát tak hnusňácky nespravedlivoučký. ![]()
Narok na rrodicovskou ma kazdy.
Pri platbe nemocenskeho pojisteni je narok na materskou, na nemocenskou tak nevyhodne, ze vpodstate nepouzitelne.
Narok na placenou dovolenou neni.
Platit by musel zdravotni pojisteni a socialni pojisteni. Plus odvadet dane.
Pro tatinka by pak taky mohl pracovatlegalne. Takhle by to mohl zlegalizovat praci na dohodu, ale tam podminky moc nevim.
Svarcsystem se zacina spis uvolnovat, nicmene neleglni zatim stale je. I kdyz zalezi na podminkach.
@Anonymní píše:
@MartinKa36 to se tak moc dava na dane? On totiž přítel ještě dělá na černo pod svým otcem za 85 kč a přijde mi to tak zatím nejlepší, aby v tom i pokračoval. Sám má hodně splácení a ze 70 kč na hodinu by měl o dost menší plat a ted už jen tak vycházíme ze vším…
on na to dojede sám
jestliže dělá načerno, tak ho to dřív nebo později semele.. ![]()
Ahoj, potřebuji slyšet názor někoho, kdo tomu rozumí. Přítel měl dostat v práci smlouvu na dobu určitou za 70 kč na hodinu, ale dnes mu nabídl ještě, že kdyby šel na živnost, tak bude mít 110 kč na hodinu s tím, že si vzp musí platit sám. Jaké to má výhody a kolik se asi tak platí vzp? Děkuji