Sousedka v blázinci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.6.13 14:34

Sousedka v blázinci

Dcerka kamarádí s holčinou od vedle z bytovky, holčičce je šest. Minulý týden přišla dcera s tím, že teta je v nemocnici, že si šla zakouřit, smekla se na schodech a rozbila si hlavu.Bylo mi divné že celý týden za maminkou malá s tatínkem nejela do špitálu na návštěvu, pořád mi dcera říkala, že k ní nemůžou, že je po operaci. Včera jsem se dozvěděla, že sousedku načapol doma manžel s chlapem, zmlátil ho a jí z toho hráblo, hodně chlastala a odvezli jí do Havlbrodu. Holce jsem nic neřekla, jenže večer jsem se o tom bavila s manželem, aniž bych věděla, že holka vylezla z pelechu a sedí na záchodě, samozřejmě všecko slyšela, přišla jak opařená a zpovídala mě. Řekla jsem jí jak to je, ale že to nesmí nikomu, vůbec nikomu říct, protože by kamarádka byla smutná. Teď se jenom modlím aby to fakt nikomu neřekla, je to hrozná slepičí pr.el a tohle je pecka :zed: :zed: :zed: Doufám že to k té malé nedostane, je mi jí líto.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35734
12.6.13 14:39

A blázinec není špitál? Máš to aspoň z ověřeného zdroje, než začnete šířit drby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
12.6.13 14:44

I kdyby to byla pravda. Nejsem úplně zastáncem toho, před dětma všechno tutlat. Něco ano, ale zdr.stav rodičů rozhodně ne, ba naopak děti dokáží být oporou. Zárověň nechápu, proč tam za ní nejdou?!? Jistě by byla rekonvalescence kratší, kdyby věděla a cítila oporu než že tam nikdo nejde. Myslím (jistá si nejsem) že i v,,blázinci´´ jsou návštěvy. Ano,,hráblo ´´ jí z toho chlapa, ale co to dítě?! Asi by mohlo vědět pravdu… Přiměřeno věku. Nevím kolik je holce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
12.6.13 14:44

Blázinec je nemocnice, kde se léčí nemoci hlavy. Pokud jsi to dceři vysvětlila s přihlédnutím k věku tak se nic neděje, prostě teta má nemoc v hlavě. Pokud jste se ale bavili s mužem stylem, Mařena se kurvila, Franta ji rozbil hubu a hráblo ji z toho tak už s tím nic nenaděláš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3429
12.6.13 14:45

Blázinec, neboli psychiatrická léčebna, je taky léčebné zařízení. Jenom ti lidi tam nejsou nemocní na těle. Kolik je tvojí dceři? Když kamarádí se šestiletou, předpokládám, že jí bude taky tak nějak, nějak nevidím důvod, proč jí vykládat, že někdo leží v blázinci. Prostě je nemocná, leží někde, kam k ní nesmí návštěvy. Vykládat malému dítěti drby a ještě ji navádět, ať to nikomu neříká podle mě není šťastné řešení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.13 14:49

No tak to nebylo šťastné, dcera to zveřejní, nespoléhej na to, že ne, je to dítě. Další problém je v tom, že spousta dospělých si myslí, že psychiatrie je na ostudu a blázen má být izolován. Nechápou, že nemocná duše kolikrát bolí víc než slepé střevo. Hlavně alkohol a milenci…to až se dozví dítě té ženy, tak se totálně zhroutí, upřímnost je hezká věc, ale člověk by měl přemýšlet. Teď nastane pravděpodobně to, že dcera to roznese po kamarádkách a to druhé dítě bude pěkně trpět…nejhorší je, jestli se té malé začnou ostatní děti posmívat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.13 14:57
@eva76 píše:
No tak to nebylo šťastné, dcera to zveřejní, nespoléhej na to, že ne, je to dítě. Další problém je v tom, že spousta dospělých si myslí, že psychiatrie je na ostudu a blázen má být izolován. Nechápou, že nemocná duše kolikrát bolí víc než slepé střevo. Hlavně alkohol a milenci…to až se dozví dítě té ženy, tak se totálně zhroutí, upřímnost je hezká věc, ale člověk by měl přemýšlet. Teď nastane pravděpodobně to, že dcera to roznese po kamarádkách a to druhé dítě bude pěkně trpět…nejhorší je, jestli se té malé začnou ostatní děti posmívat :(

Právě, to mě nejvíc mrzí. Bavili jsme se o tom až někdy o půl desáté, děti už běžně v 8 spí, vůbec jsem nepostřehla že vylezla z pokojíčku. Snažila jsem se jí to vysvětlit tak jak píšete, že má nemocnou hlavu, ale holce je 8,řekla mi že je v blázinci a v blázinci jsou blázni, když jsem se jí ptala co si představuje co si pod pojmem blázen, řekla mi že je to člověk co dělá kraviny, blbosti a nepřemýšlí, že jí taky říkám nechovej se jak blázen, když dělá hovadiny a že takové mámě by už Lůcu nedala :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.13 15:01
@Brooucinda píše:
I kdyby to byla pravda. Nejsem úplně zastáncem toho, před dětma všechno tutlat. Něco ano, ale zdr.stav rodičů rozhodně ne, ba naopak děti dokáží být oporou. Zárověň nechápu, proč tam za ní nejdou?!? Jistě by byla rekonvalescence kratší, kdyby věděla a cítila oporu než že tam nikdo nejde. Myslím (jistá si nejsem) že i v,,blázinci´´ jsou návštěvy. Ano,,hráblo ´´ jí z toho chlapa, ale co to dítě?! Asi by mohlo vědět pravdu… Přiměřeno věku. Nevím kolik je holce :nevim:

Myslím že je to přání tatínka aby za ní nejeli, on je bývalý policajt, dost zvláštní patron, dokonce mi nedávno sousedka v řádném opojení řekla, že ji nechává sledovat, nevím jestli je to pravda, nebo ne, každopádně si myslím že on teď bude usilovat o to, aby holka zůstala s ním, aby jí ona nedostala a bude z ní dělat magora aby jí co nejvíc ublížil :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1180
12.6.13 15:28

Jestli chlastá, ať se jde léčit, souhlasím s tím, aby byly od této situace děti izolovány a klidně i u otce. Pokud chlastá, je paranoidní, nebezpečná sama sobě i dětem a v té nemocnici si ji taky nenechávají jen tak zbůhdarma. Obyčejnýho vožralu by vyrazili okamžitě, tady to bude horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
12.6.13 15:31
@Anonymní píše: řekla mi že je v blázinci a v blázinci jsou blázni, když jsem se jí ptala co si představuje co si pod pojmem blázen, řekla mi že je to člověk co dělá kraviny, blbosti a nepřemýšlí, že jí taky říkám nechovej se jak blázen, když dělá hovadiny a že takové mámě by už Lůcu nedala :zed: :zed: :zed:

A vysvětlila jsi jí, že to tak není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.6.13 15:37
@eva76 píše:
Jestli chlastá, ať se jde léčit, souhlasím s tím, aby byly od této situace děti izolovány a klidně i u otce. Pokud chlastá, je paranoidní, nebezpečná sama sobě i dětem a v té nemocnici si ji taky nenechávají jen tak zbůhdarma. Obyčejnýho vožralu by vyrazili okamžitě, tady to bude horší…

No protialkoholní léčebny bývají často součástí psychiatrických klinik, takže paní je prostě v blázinci ať už je nemocná nebo „jen chlastá“. Každopádně to nemá jednoduchý, okolí také není zrovna psychicky v pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.13 15:38

Blázen je hrubá nadávka pro nemocného člověka :( já třeba také docházím k psychiatrovi, protože trpím depresí. Spousta lidí na mě koukala divně, to je prostě předsudek tohoto národa. Kdybych neřekla ani popel, nikdo by nic nepoznal, ale někdo to považuje za ostudné, že musím docházet k psychiatrovi, je to smutné, ale je to tak. Mně to nevadí, každej, kdo mě odsuzuje je asociál, přátelé zůstávají, zbytek je mi úplně jedno…
Další věc je, že lidé se stydí navštěvovat psychiatra a problémy řeší chlastem, no to je teda výhra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.13 15:42
@Gina108 píše:
No protialkoholní léčebny bývají často součástí psychiatrických klinik, takže paní je prostě v blázinci ať už je nemocná nebo „jen chlastá“. Každopádně to nemá jednoduchý, okolí také není zrovna psychicky v pořádku :think:

to já vím, můj otec tam byl 2×…nicméně před dětmi toto nerozlišuji a ani nezmiňuji. Je nemocná, je v nemocnici…Pokud je to chronická notorička třeba, tak ať tam je pokud možno co nejdéle…ale děti by to neměly vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.6.13 15:48
@eva76 píše:
to já vím, můj otec tam byl 2×…nicméně před dětmi toto nerozlišuji a ani nezmiňuji. Je nemocná, je v nemocnici…Pokud je to chronická notorička třeba, tak ať tam je pokud možno co nejdéle…ale děti by to neměly vědět

Jak to myslíš? Neměly by děti vědět, že je rodič v nemocnici nebo jen v blázinci? Pro mne je to to samý, takže když se někdy do blázince dostanu, byla bych asi raději, aby to dětem někdo citlivě řekl, než že by se to mělo tajit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.6.13 15:52
@Anonymní píše:
Právě, to mě nejvíc mrzí. Bavili jsme se o tom až někdy o půl desáté, děti už běžně v 8 spí, vůbec jsem nepostřehla že vylezla z pokojíčku. Snažila jsem se jí to vysvětlit tak jak píšete, že má nemocnou hlavu, ale holce je 8,řekla mi že je v blázinci a v blázinci jsou blázni, když jsem se jí ptala co si představuje co si pod pojmem blázen, řekla mi že je to člověk co dělá kraviny, blbosti a nepřemýšlí, že jí taky říkám nechovej se jak blázen, když dělá hovadiny a že takové mámě by už Lůcu nedala :zed: :zed: :zed:

A vysvětlila jsi ji to nějak? 8 letá holčina už má trošku rozumu, ale zas na druhou stranu, už je mazaná a holky jsou mrchy, myslím že to použije :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex