Spála - průběh

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
215
3.7.13 18:49

Jsou infekční i rodiče?

Maminky, dotaz, nevíte, když má mé dítě spálu, jsem infekční i já, když syn bere teprve teď antibiotika dva dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
3.7.13 19:06

Me doktorka rikala, ze ja to prenest nemuzu(pokud nejsem bacilonosic).Je to kapenkova infekce, takze kaslem atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
23.2.14 18:05

OBNOVUJI DISKUZI :-)
Může být spála bez vyrážky? syn 3 roky měl minulí týden horečku. dva dny kolem 37.5,pak 38.5,tak jsem šli k mudře. Měl uplně rudé tváře, zvracel, bolelo ho břicho. Krk že měl trochu zarudlí, ale na jazyku žádný nález, ani vyrážka nebyla-prý jen viroza, ještě tak 2 dny měl tepoltu a pak byl v pořádku, za další 3 dny -dnes opět horečka 38.5 a prý ho bolý hlava a je mu špatně, že ho bolý bříško a hlavička. Před 4 dny u nás byla kámoška a dětma, které byli 3 týdny po vyléčené spále-je spála i takhle infekční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.2.14 18:10

@pajinka111 Ne, to už by infekční být neměli, ale může se samo vrátit - takže jedině výtěr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
23.2.14 18:59

@kozisek jak vrátit? malej spálu neměl, teda asi-neměl žádné vyrážky, ani ten jazyk, mudra říkala že to spála není, ale výtěr nedělala, takže kdo ví..a hned za 3 dny že se mu opět vrátili horečky a opět je mu špatně a navíc u nás byli ty děti..tak fakt nevím, no zítra naklušeme zase k mudře-navíc mám 2 měsíční miminko, tak se dost boljím aby to nechytila taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.2.14 19:29

@pajinka111 ty vyléčené děti, jí mohou třeba někde znovu chytit..takhle jsem to myslela.
Syn měl na podzim a to byly vysoké horečky a jen to lezlo na horu, mudra koukla do krku a už neomylně spála, v čekárně se i vysypal. Malá nechytila, měla pět měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
23.2.14 21:10

@kozisek těm vyléčeným dětem nic není, jso tady u prarodičů..a s jejich maminkou sme si volaly a jsou úplně v pořádku, malej má právě 40c horečku, achjooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
24.2.14 09:33

Tak proč tam píšeš o těch dětech? ty jsou tedy zdravé, tvůj syn může mít virózu, šestou nemoc - tam jsou vysoké horečky, angínu, spálu..musíš k lékaři, ať udělá crp, výtěr a uvidí.
Např. vysoké horečky několik dní za sebou bez dalších příznaků, náhlé opadnutí horečky a osypání se - šestá nemoc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
24.2.14 10:12

Ahoj,

Moc se omlouvám za vpád do diskuze, ale právě taky řešíte spálu, tak bych se chtěla zeptat:

• inkubační doba u spály je opravdu „jen“ těch 2 – 4 dny?? – jak jsem se někde dočetla?

Znamená to, že od kontaktu s bacilem se může projevit (a nemusí) maximálně za ty 4 dny??

U nás ve školce dneska viselo upozornění, že „Pozor, spála!!“ – tak nevím, jak je to myšleno…ptala jsem se učitelky a ta nic nevěděla…fakt taky jak na palici a malý mi říkal, že slyšel minulý týden školnici, jak říkala, že tu spálu má jedna holčička právě ze synkové třídy…ale ona tam ten minulý týden už vůbec nebyla…tak nevím, jestli to byl nebo nebyl jen ojedinělý případ… :nevim:

syn teda už měl kdeco natahané ze školky, všelijaké hnusné bacily, 40tky horečky, chřipajzny, angíny…ale vyloženě tu „pravou“ spálu, jak se loupe ta kůže…tak to ještě neměl…to nechám to osudu, nic jiného dělat stejně nemůžu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
24.2.14 10:21

Náš byl ve školce v pátek naposledy, z neděle na pondělí už měl zvýšenou, tak jsme ho omluvili, celý den byl takový nijaký, tak na další den jsme ho znovu omluvili. Odpoledne pak přes 39st. Ve středu jsem s ním šla k mudře a to už se v čekárně i osypal :think: Takže asi ano. Záleží, koho ta holčička nakazila, ona už je doma, ale ten nakažený může chodit, zase to předat dál, pak teprve lehnout, to je řetězová reakce.
Ze začátku se to může zaměnit i s angínou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
24.2.14 10:56

@kozisek

jasně, chápu a díky moc!!
uvidíme…to je fakt sázka do loterie, jestli jo nebo ne…utěšuju se, že malý chodí už 4. rokem do školky, je mezi nejstaršíma (má odklad), tak třeba je víc odolný…už i ty neštovice jsme měli - prostě všechno…to upozornění na tu spálu tam bylo v minulých letech mockrát…spíš že to má tak relativně krátkou dobu nákazy, jen 2 - 4 dny a ta dotyčná holčička tam nebyla celý minulý týden - to jsme u nás měli jarní prázdniny a děcek tam bylo celkově hrozně málo, byli pospojovaní a malý chodil po obědě domů…kdyby přece jenom jo, určitě sem do diskuze napíšu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
26.2.14 14:37

Vím, že je to asi hrozně blbý dotaz, fakt vím ;)…ale psala jsem v pondělí, že ve školce visí upozornění na spálu…všude jsem vyčetla o velice krátké inkubační době 2 - 4 dny - což dneska ve středu je už vlastně 5 dní od minulého pátku - mohl to synek ještě lapnout nebo už je po té inkubační době???

Jako zcela laicky, když se na to člověk podívá…opravdu se omlouvám za trochu hloupý dotaz…ale s jeho dosavadní šílenou nemocností mi zase „hrozba spály“ pořád vrtá hlavou…tento školní rok je první sezonou po 3 letech chození do školky, kdy synek prostě JE zdravý - KONEČNĚ!!! Ach jo…už aby byly prázdniny ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
26.2.14 14:39

Vím, že je to asi hrozně blbý dotaz, fakt vím …ale psala jsem v pondělí, že ve školce visí upozornění na spálu…všude jsem vyčetla o velice krátké inkubační době 2 – 4 dny – což dneska ve středu je už vlastně 5 dní od minulého pátku – mohl to synek ještě lapnout nebo už je po té inkubační době???

Jako zcela laicky, když se na to člověk podívá…opravdu se omlouvám za trochu hloupý dotaz…ale s jeho dosavadní šílenou nemocností mi zase „hrozba spály“ pořád vrtá hlavou…tento školní rok je první sezonou po 3 letech chození do školky, kdy synek prostě JE zdravý – KONEČNĚ!!! Ach jo…už aby byly prázdniny

chtěla jsem tuto diskuzi oživit - nevíte, jak na to??? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
4.3.14 13:17

Potřebuju poradit.Syn před dvěma dny dobral Penicilin, kterým jsme léčili Spálu. Problém je v tom, že se mi dnes probudil s kašlem, bolestí v krku(má to tam i zarudlé),k polednímu teplota vystoupala přes 38stupňů. Vim, že se spála umí vracet, ale že by hned po dvou dnech? Díky za každou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
4.3.14 13:51

@evale obávám se, že ti nikdo víc neporadí než to, abys vzala synka k doktorce a ta ho znovu prohlídne :nevim:.

Moc ráda bych ti pomohla, možné je všechno, i to, že se „spála vrátila“.

kolik je synkovi let??

Já osobně bych u doktorky/doktora byla už dnes ráno…- maximálně zítra tam s ním zajdi.

URČITĚ NAPIŠ, JAK TO DOPADLO!!! Držím palce :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+