Spála - průběh

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
4.11.15 11:37

Zvládla to dobře. Teď ho mela po opakovaných streptokokovych anginach zase. Tipuji, že bolí podobně jako pendepon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
4.11.15 11:42
@Pexx píše:
Dobry den, ma tady nekdo zkusenost s pichnutim retarpenu po tydeni aplikaci penicilinu v injekcich kvuli spale u ctyrleteho ditete? jedna se mi o to jak to dite zvladlo, pry to dost boli a nejake reakce apod?
Dekuji

Syn to měl po spále taky, já měla pendepon mockrát, bolí to dost. Nic mu neříkej, pak ho nějak odměŇ, že byl statečnej. Reakce nepředpokládám, když neměl po injekcích, mělo by to být ok.

• Citovat
  • Upravit
1221
19.12.15 21:11

Ahoj, syn měl teď spálu, dnes dobírá antibiotika, ale teď večer mu vylezla hodne podobna vyrážka jako měl ze začátku, když tu spálu chytl (po pár dnech zmizela, včera uz ji neměl vůbec a teď zas najednou.. 8o )…Všimla jsem si toho po koupání, není to tak výrazné jako to bylo, ale jednu nožičku si i drbal…ale jinak vypadal naprosto zdravě, teď spinká…Tak jsem z toho docela vedle…Mohlo to prostě nějak vyskákat třeba v reakci na hodně teplou vodu, nebo mě napadla i alergie na antibiotila (Ospen) ale to by přeci neměl až desátý den braní :nevim:… Nemate někdo prosím zkušenost…? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
19.12.15 21:14

@spiritt Napadly mě stejné varianty. A alergie na antibiotika může být klidně takhle pozdě. Syn se v létě osypal 9.den užívání. Uvidíte, co to udělá do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.12.15 22:12

Muzete mi prosim rict jake mel syn priznaky? U nas ve skolce pry byla spala a syn mel od ctvrtka vyssi teploty okolo 38. Boli ho v krku a ma rymu. Teploty se vraci kdyz jde spat. Pres den je uplne fit. Ji a pije bez obtizi. Dnes jsme byli na pohotovosti. Krk zarudly, crp 21. Bez atb pry jen viroza. Doma po koupani jsem mu ale nasla v trislech cervenou vyrazku. Jsou to takove flicky jako by po vpichach jehlickama. Nemelo to na omak strukturu. Jen flicky po trislech a i na pindourku. Teplotu ma ted mirne pres 37. Spinka. Bez leku na tlumeni teploty je od tri hodin odpoledne a to mel polovicni davku. Muze to byt spala?! Docela se bojim. Mam jit zitra na pohotovost znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
19.12.15 22:40

@Podzimnice Ono to prý je u každého jinak…Ale syn měl horečky, až 39,3, asi ho bolelo v krku(ještě mi to neřekne) a osypal se, světle červená vyrážka, struktura treba jako husí kůže, ale červená, a jen na stehnech a bříšku, toť vše…Doktor jen koukl na vyrážku a do krku a měl jasno…
Na pohotovost bych šla asi jen pokud se vyrážka rozleze a teploty zvýší…jinak asi v pondelí pediatr, to je muj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.12.15 22:48

Dekuji. Byla jsem z toho nervozni. Na vyrazky a alergie netrpi. Proto me to prekvapilo. Uvidim tedy co zitra a kdyztak vydrzime do pondeli. Take ho nechci zbytecne trapit, kdyby mu mela atb pomoci tak cim drive tim lepe. Ale zase na druhou stranu je asi crp 21 na probihajici spalovou anginu od ctvrtka nizka. Ach jo, babo rad. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
19.12.15 23:20

Ahoj,
pokud nebude mít o víkendu horečky, tak bych šla v pondělí k pediatrovi a nechala udělat výtěr. Buď streptest (ten se platí - kolem stovky, výsledek do 10 min, ale ne každý pediatr ho má) a nebo klasický kdy budou výsledky na konci týdne.
U nás, jedno dítě v červnu spála téměř bez příznaků- po 2 dnech od první zvýšené teploty (ani nepotřebovala nurofen a měla ji jeden den) udělán v podstatě náhodně výtěr. Byla jsme tam s druhou dcerou z jiného důvodu a starší se dr. koukla do krku (když jsme se zmínili o teplotě 2 dny před) a měla tam 2 červené pupínky, tak nechala výtěr udělat a byla tam…
U druhé dcery - 1. kolo vše ok, ale crp přes 70 (a hlášena spála ve školce), pak se to 10 dní po dobrání atb. vrátilo a byla to spála se vším všudy, včetně vyrážky po těle a malinovéhé jazyka…
Takže příznky jsou různé… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
19.12.15 23:32

Ahoj. Ta spala ma velke mnozstvi ruznych prubehu. Dcera ji mela pred mesicem. Udelala se ji vyrazka na zadech, klasicka husi kuze, po zmacknuti vymizela. Nic ji nebylo. V noci mirne pokaslavala, pres den fit. Bez teplot. Streptest z krku negativni. Presto se shodli 3 lekari, ze se jedna o spalu. Je to vyjimecne, ale i s negativnim nalezem z vyteru se muze jednat o spalu. Neverila jsem a nechtela jsem zbytecne prelecit antibiotiky, ale kdyz i 3.lekar rekl, ze je to spala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
12.5.17 21:55

Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že chytí spálu jedenáctileté děti.
Děti mají jet v pondělí na školu v přírodě. Naposled byly ve škole ve středu, od čtvrtka jsou doma, ne ze zdravotních důvodů. Dneska se ve třídě objevila spála. Děti jsou od začátku školního roku zdravé.
Mám se obávat, že do pondělka nebo během školy v přírodě onemocní, nebo je to málo pravděpodobné?

• Citovat
  • Upravit
362
12.5.17 22:19

@Kobea no inkubační doba spaly je 1-3dny, takže do neděle by se měla kdyžtak projevit. Nakažliva je bohužel dost, ale spíše ve školkách to bývá vlna dětí. Může ale chytit i 11lety… Nic nenadelate… Třeba to ale nechyti. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
12.5.17 22:35

@Jírovka Díky :kytka: Uvidíme, jak to dopadne.

• Citovat
  • Upravit
31672
13.5.17 01:24

@Kobea můžou to chytit, ale spíš bych tipla, že ne, ten streptokok není zas až tak prudce nakažlivej, pokud teda nepili z jedný flašky. jinak inkubačka může být teda až 5 dní, ne 3, řešila jsem to vloni, kdy ji dostal nejstarší syn, 8 dní před odjezdem na menší dovolenou, trnula jsme, aby to někdo z mladších sourozenců nechytil, ale naštěstí ne..není to tak nakažlivý jak blijoza, nebo třeba chřipka, kde obvykle lehne celý okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
23.5.22 07:51

Zdravím, dcera má spálu, od středy má příznaky, od pátku ATB. Pokud se doteď u nikoho dalšího z rodiny neobjevily příznaky, můžeme už být v klidu, že se nikdo další nenakazil? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
29.3.23 20:33
@Podzimnice píše:
Dekuji. Byla jsem z toho nervozni. Na vyrazky a alergie netrpi. Proto me to prekvapilo. Uvidim tedy co zitra a kdyztak vydrzime do pondeli. Take ho nechci zbytecne trapit, kdyby mu mela atb pomoci tak cim drive tim lepe. Ale zase na druhou stranu je asi crp 21 na probihajici spalovou anginu od ctvrtka nizka. Ach jo, babo rad. :)

@Podzimnice - prosím, jak to u Vás dopadlo? Byla to při crp 21 spálová angína?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí