Spalničky u dospělého

1654
28.5.14 21:07

Spalničky u dospělého

Ležím druhý den v nemocnici a neví se co mi je. Vzali mi asi 3 litry krve :-), dostala jsem antibiotika, něco na bolest, něco na horečku, něco na vyrážku, něco na svědění vyrážky a kortikoidy.

Diagnoza se stále pohybuje mezi stevens johnson syndrome (z léků, kde je jako možný vedlejší účinek) a spalničkami (proti kterým jsem očkovaná v dětství). Podle lékařů se mám modlit za spalničky 8o (15m dcera proti nim ještě není očkovaná a byly jsme v kontaktu, samozřejmě :roll: )

Prosím, znáte někoho, kdo měl spalničky v dospělosti bez komplikací jako je encefalitida atd.? Bojím se toho dost 8o
Co ten syndrom, znáte někoho?

JÁ MUSÍM MÍT VŽDYCKY NĚCO EXTRA!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
28.5.14 21:19

Bohuzel ti neporadím ale zajímají mě reakce. Drzim palce. Btw do nemocnice tě vzali kvůli izolaci na infekční, nebo ti bylo nějak extrémně zle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
28.5.14 21:23

@Saroya měla jsem přes 40, přečetla jsem si příbalák k tomu léku (Lamotrigin) a tam bylo, že v případě vyrážky okamžitě vyhledat lékaře, že hrozí ten SJ syndrom). Šla jsem teda na kožní do nemocnice a ti mě poslali hned na infekční, že se jim to nezdá, protože mám horečku. No a tam mě jen viděli a hned psali záznam. Takže jsem na infekčním. Dneska mi dělali rentgen žaludku (nechápu), zítra jdu na ultrazvuky. Prý to jistě není ani spála, ani mononukleoza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
28.5.14 21:27

:think:
Nevypadas na SJS momentalne… podle fotky teda :D ty mas puchyre? Postizeni sliznic? Po jakem leku ci infekci to podle dr ma byt? Ja v praxi videla Lyell syndrom, tzn horsi SJS, a to nebylo hezke, ale dopadlo to dobre.
Spalnicky jsem jeste nevidela, nebo o tom nevim :oops:
Jak se nemoc u tebe vyvijela od zacatku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
28.5.14 21:29

Jak dlouho jsi lamotrigin brala? Urcite ho mas vysazeny, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
28.5.14 21:33

@Allons-y takhle vypadá občas náš synátor, párkrát do roka se takhle bezdůvodně osype ale nemívá horečku, dostává na to kortikoidové injekce a většinou za týden mu to zmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.5.14 21:47

A co alergická reakce? To vyloučili? Já měla kdysi děsnou alergickou reakci a vypadala jsem jak mimozemšťan celý týden. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
28.5.14 21:48

@BellinkaX mám chornický zánět ledvin, prvně mě začaly bolet ty. Doma jsem si všimla drobné vyrážky na rukou, nic hroznýho, jako hodně jemný šlehnutí kopřivou. Poučená z letáku jsem šla k dr., která mi dělala sono sleziny, jater (mírně zvětšené), ledvin (ty mám vždycky tragický - zjizvený, v pravé dilatatce, prosáklý), crp pár desítek, ncic šíleného, moč bez krve a bílkovin. Bolest uzlin na krku, jinak krk čistý. Bez horečky, tep OK, tlak nižší. Napsala mi Nolicin a poslala mě domů, že lamotrigin mám brát dál, že to nic nebude. To bylo včera!

Do večera jsem se strašně osypala, dostala jsem horečku, kvuli ledvinám jsem skoro nechodila. Takže jsme jeli na kožní. Odtud mě odeslali na infekční. Během zápisu kvůli hospitalizaci se mi udělalo zle a teplota mi skočila na 40.5 za necelou hodinu. Teď je mi docela fajn, kromě toho, že to svědí (včera nesvědilo)

lamotrigin jsem brala dva týdny, ted ho neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
28.5.14 21:50

Jinak mě svědí spodek jako při kvas. infekci, ale na pohled nic, v puse čisto, žádný boláky, jazyk normální, nemám ani zánět spojivek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
28.5.14 21:52

Je to focený webkou, takže kvalita nic moc, je to rudý, svědí to jako jehličky a je to prostě vystouplá vyrážka, která se místy slévá do fleků a nateče to tam - nezdá se to, ale mám nateklý tváře a trochu ten hrudník.

První jsem se osypala na rukou u ramen, pak hrudník, pak obličej a potom až zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
28.5.14 21:54

@tiffany běžnou alergickou reakci vyloučila kožní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.5.14 21:54
@Allons-y píše:
Je to focený webkou, takže kvalita nic moc, je to rudý, svědí to jako jehličky a je to prostě vystouplá vyrážka, která se místy slévá do fleků a nateče to tam - nezdá se to, ale mám nateklý tváře a trochu ten hrudník.První jsem se osypala na rukou u ramen, pak hrudník, pak obličej a potom až zbytek.

A nepoužila jsi nějaký jiný krém na ty partie, nebo makeup, nebo třeba opalovací krém? Já měla takovouhl děsivou reakci na makeup. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
28.5.14 21:55

@Allons-y hele ale mě to teda fakt připomíná tu alergickou reakci co mívá kluk :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.5.14 21:55
@Allons-y píše:
@tiffany běžnou alergickou reakci vyloučila kožní

hmmm :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
28.5.14 22:01

@tiffany právě že vůbec, ani jsem nebyla sluníčku, protože mi nebylo moc dobře, poslala jsem děti ven s bejvalým a já byla doma, krémy nepoužívám a meju se teda obyč sprcháčema, ale to celý život. Makeup vůbec :)
@anickadomnik tak to ho fakt lituju :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová