Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BellinkaX Ahoj, tak dneska jsem celá rudá, vyfotit by to ani nešlo, moje normální kůže není moc vidět. Naštěstí můžu psát, netrhá se mi to, mám něco do kapačky na svědění a tu vyrážku, velký dávky dithiadenu, zodacu a locoidem se mažu jak krémem na obličej + penicilin do zadku. Včera jsem si měla večer vzít ten jeden lamotrigin a strašně se mi to zhoršilo, celou noc jsem nespala a jen brečela bolestí a tím, jak to svědilo a já si to nemohla pořádně poškrabat, protože to mám hned do krve ![]()
Primář se na mě byl kouknout a nejsou to spalničky, je to rozhodně velká alergická reakce na léky a pravděpodobně SJS zachycený včas tím, že jsem přišla jen po pár pupínkách. Jsem naštvaná, ale nebudu psát veřejně proč, klidně do sz jestli chceš. za soudy s touhle nemocnicí mi to nestojí ![]()
Tak aby už jen bylo lépe!
@Allons-y píše:
@BellinkaX Ahoj, tak dneska jsem celá rudá, vyfotit by to ani nešlo, moje normální kůže není moc vidět. Naštěstí můžu psát, netrhá se mi to, mám něco do kapačky na svědění a tu vyrážku, velký dávky dithiadenu, zodacu a locoidem se mažu jak krémem na obličej + penicilin do zadku. Včera jsem si měla večer vzít ten jeden lamotrigin a strašně se mi to zhoršilo, celou noc jsem nespala a jen brečela bolestí a tím, jak to svědilo a já si to nemohla pořádně poškrabat, protože to mám hned do krve
Primář se na mě byl kouknout a nejsou to spalničky, je to rozhodně velká alergická reakce na léky a pravděpodobně SJS zachycený včas tím, že jsem přišla jen po pár pupínkách. Jsem naštvaná, ale nebudu psát veřejně proč, klidně do sz jestli chceš. za soudy s touhle nemocnicí mi to nestojí
Tak aby už jen bylo lépe!
Takže opravdu silná alergická reakce. Drž se ![]()
@Allons-y tak nakonec to samé co mívá kluk, tak se drž on vždycky hrozně vyvádí že ho to moc svědí, ale tak za týden to mívá dole
@tiffany díky ![]()
@anickadomnik to je mi ho moc líto, svědí to úplně strašně, radši bych šla rodit ![]()
@Allons-y drž se
přeju at je to brzo pryč, odhalí alergen a už se to neopakuje ![]()
@Allons-y hlavně aby zjistili z čeho to máš, na to jsme u kluka nikdy nepřišli
@Allons-y
ahoj viděla jsem tě už tady v diskusi, tak mě zajímá jak to s tebou dopadlo?
@lukresia ahoj
, no přežila jsem, odnesla to kůže. Po tý hromadě kortikoidů atd., nesmím na slunce, makeup, chlor (bazen atd.)… blbý v létě, stačí mi vylezt nenamazaná na pět minut a jsem spálená, samý bolák, pupínek, suchá kůže, která se až šupinkuje.
Ale jsem ráda, že jsem to hlavně přežila, takže to nějak vydržím, mažu bambuckým máslem a lepší se to, akorát vyhlídky na léto nic moc ![]()
Ahoj, měl někdo z vás spalničky v dospělosti? Nebo nevíte co by to mohlo být za pupínky? Mám to už asi 4.den a přibývají, zodac nepomáhá, nesvědí, možná trochu jak kdyby pálí. Už nějakou dobu mi není dobře ve smyslu bolesti těla a hlavy a únava, a dneska se přidala nevolnost a pobolivani v krku. Doktorka má dovču, tak se mi úplně nechce na pohotovost
ještě mě napadla mononukleóza, ale to fakt jen vařím z vody.
Mám to na břiše a zádech, na prsou jen zboku. A pak ještě na rukou ale ne tolik jako na břiše. Nohy zatím nic, maximálně sem tam pupínek.
Nejsem expert, ale tohle mi spis pripada jako potnicky. Myslim ze mit v dospelosti spalnicky, bylo by Ti tak zle, ze bys uz byla na pohotovosti a ne zde na EM, jsou u nich i horecky, ne?
Spalničky jsem prodělala, začínají kašlem, rýmou, nastříklými spojivkami, brzy následuje vysoká teplota, a až poté exantem, který se šíří kraniokaudalne, tzn. Od hlavy dolů. Tohle spalničky nejsou. Fotka nelze zvětšit, ale klidně by to mohly být neštovice, pokud jste je v dětství neprodělá.
@Anonymní píše:
Ahoj, měl někdo z vás spalničky v dospělosti? Nebo nevíte co by to mohlo být za pupínky? Mám to už asi 4.den a přibývají, zodac nepomáhá, nesvědí, možná trochu jak kdyby pálí. Už nějakou dobu mi není dobře ve smyslu bolesti těla a hlavy a únava, a dneska se přidala nevolnost a pobolivani v krku. Doktorka má dovču, tak se mi úplně nechce na pohotovostještě mě napadla mononukleóza, ale to fakt jen vařím z vody.
Mám to na břiše a zádech, na prsou jen zboku. A pak ještě na rukou ale ne tolik jako na břiše. Nohy zatím nic, maximálně sem tam pupínek.
Pásový opar?