Matky gayů a leseb

Anonymní
27.5.14 19:45

Matky gayů a leseb

Ahoj!

Chtěla bych se matek gayů a leseb zeptat na to, kdy přišli na to, že jejich syn/dcera není heterosexuální. Bylo to až v době, kdy to sami řekli, nebo se to dá tušit už dříve?

Můj syn je teprve školák na prvním stupni. Je hodně citlivý a empatický, umí se vcítit do druhého a prožít s ním jeho emoce. Hlas má ale spíš piskavý, když má radost, poskakuje a vejská si. Nemá chlapácké chování, kterému se spíš hihňá. Chová se tak trošku jako holka. Své spolužáky v návalu emocí objímá a pusinkuje (nás líbne ledatak na přání) nebo hodnotí jejich oblečení (to má hezkou košili, viď) nebo vzhled obecně. Směrem k holkám to nedělá vůbec. Když zavedu hovor na téma spolužačky, vyhoví mi, ale bez zápalu.

A pak mě taky zajímá, jak jste tenhle fakt vstřebaly, co jste prožily a s čím se potýkáte dosud…? Budu ráda za zkušenosti, spekulací o tom, co bych kdyby…, kolem sebe mám dost ;) Předem děkuju!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.5.14 19:51

Můj 4-leťák se taky blbě hihňá. Chytnul to od tchýně ;) a považuje to za normální :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:. Nemá někde nějaký vzor, odkud by to převzal? Tyhle věci jsou podle mě dost nakažlivý. Na nějakou orientaci mi to přijde moc brzo. Třeba mám jen potřebu komentovat a mít hezké oblečení a víc si toho všímá. Co třeba metrosexuálové, ty o sebe taky pečují víc jak kdejaká ženská a všímají si toho i u druhých…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.14 19:53

Já jsem se v 18 zamilovala do holky. Mamka to tak nějak vytušila, dělala šílené scény, zakázala se mi s ní scházet atd.. Když viděla že to neovlivní, seznámila se s ní a nakonec k nám normálně jezdila na víkendy atd… :mrgreen: Mě ale tohle „lesbictví“ přešlo, chvíli jsem souložila s chlapa vostošest :-D a teď mám přítele a snažíme se založit rodinu. A to jsem v osmnácti z pohledu na penis skoro zvracela. :D tak, že u kluka na prvním stupni bych to vůbec neřešila. Vše se může ještě obrátit. R

• Citovat
  • Upravit
9374
27.5.14 20:00

Zatím bych to neřešila, ještě nemá vyvinuté pohlavní orgány a až začnou „pracovat“ hormony, tak to teprve bych se obávala. Podle tvého popisu mi přijde, že možná má kamaráda nebo příbuzného, který se tak chová a napodobuje ho. Sice sexuální orientace je vrozená, ale myslím si, že ještě je brzy na nějaké závěry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.5.14 20:01

U takhle malýho děcka bych to neřešila. Buď z toho vyroste, nebo ne. Nevím, jestli jsem matkou gaye, ovšem lesbu máme v rodině a nějak se to nehrotilo.. prostě se jí líbí holky, hotovo. Ona sama to má těžký, proč jí to ztěžovat, že. Její mamka to vzala v pohodě (otec už nežije).. :think: a o holčině jsme to tušili někdy od 8-9 třídy zš, ale taková ta „jistota“ přišla někdy kolem 20.. Ona sama se přiznala v cca 25ti. Ve chvíli, kdy měla přítelkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.14 20:09

Babička měla synovce, byl o dost starší, než my, občas k nim jezdil na prázdniny. Pamatuju si, že si kreslíval třeba modely šatů, vím, že byl jako au-pair ve Francii… Byl takový jiný, než ostatní kluci. No, už pár let babička synovce nemá. Má neteř :mrgreen:

Spolužák z gymplu se hodně kamarádil s holkama, taky byl takový „měkčí“ a před pár lety jsem se dozvěděla, že je gay. Samotnou by mě to nenapadlo, ale v šoku jsem z toho nebyla.

Na druhou stranu kamarádčin partner má takovou řeč těla a gestikulaci, že do něho bych to řekla stoprocentně a tak asi není, no :nevim: :lol: Znám i jeho bratrance a leckterá gesta mají podobná, přestože se prý moc nestýkají - a bratranec asi taky není - pokud to netají :mrgreen: Asi prostě mají taková gesta nějak v rodině :nevim:

Takže si myslím, že se toto v žádném případě nedá paušalizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
27.5.14 20:11

Máme v rodině homosexuála, o kterém jsme všichni věděli od ZŠ, že je „jiný“, místo autíček a stavebnic panenky a kočárky, žádné kamarády, ale hromadu kamarádek, později cca ve 13 letech všem vyprávěl, že má sen, který si chce splnit - nákupy oblečení v Paříži. Jeho nejoblíbenější zpěvačka od dětství do teď Madona. V 18ti si pořídil čivavu, náušnice a raději se odstěhoval z vesnice do Prahy, kde si pak našel přítele, se kterým je doteď…Podle mě se tedy u velmi malých dětí dá poznat, že je něco „jinak“, jako máma bych se s tím těžko smiřovala, ale smířila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.14 20:18

Když nad tím přemýšlím, tak jako matku by mě asi nejvíc mrzelo, že nebudu mít od toho dítěte vnoučata - zvlášť pokud by šlo o kluka, by to bylo celkem pravděpodobné. Což se mi samozřejmě může stát i u heterosexuálního dítěte, ale pravděpodobnost není taková :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
27.5.14 20:31

Neřeš ještě je brzo a i kdyby byl gay tak s tím nic neuděláš..nejhorší jsou pro něj kecy že je nějakej „divnej“ podpořít říct mu že to nic není že je pořad tvůj atd..jinak u nás se s tím smířila líp ženska čast rodiny, huř na tom byla mužska čast, která se s tím smiřovala delší dobu a možna ještě úplně nesmiříla ale nikdo ho neodkopnul…lépe se s nimi bavi jsou takový lepší na pokec než kluci hetero…a jeho mamka řekla že je to pořad její syn a když to tak je tak to tak je

• Citovat
  • Upravit
Mi24
27.5.14 20:32
@Angua píše:
Když nad tím přemýšlím, tak jako matku by mě asi nejvíc mrzelo, že nebudu mít od toho dítěte vnoučata - zvlášť pokud by šlo o kluka, by to bylo celkem pravděpodobné. Což se mi samozřejmě může stát i u heterosexuálního dítěte, ale pravděpodobnost není taková :mrgreen:

jo s tím máš pravdu…to si říkala i znamá, že ji mrzí že nebudou vnoučata, ale tak není to jedinej syn tak ma vnouče od dalšího syna

• Citovat
  • Upravit
11370
27.5.14 20:33

Já jsem bráchovu jinou orientaci tušila od začátku puberty, ale dřív ne… a trefila jsem se. Svěřil se mi cca v 17 letech a dlouho jsem to držela jako tajemství. Přál si to. Moje máma to netušila a nebo spíš to nechtěla vidět. Ale brácha byl celkově takovej divnej, jinej, tak to asi přikládala k jeho psychice. Pak se to dozvěděla a vzala to vcelku v pohodě, jako všichni v jeho okolí i ve škole, když šel s kůží na trh. A nikdy problémy neměl. Jen otec to do dnes nezkousl, ale to už je teď stejně jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.14 20:38

Tak dcera bydlela a žila 2 roky s holkou. Když s tím přišla, rozhodně jsem jí do toho nemluvila, ani nedělala nějáké scény. Je to její život, že? Jen jsem jí řekla, že je škoda, že nebude mít klasickou rodinu a ani možná dítě…Přesně jak píše anonymní, že jí to"lesbictví„přešlo, tak dceru také :D Bavila jsem se o tom s psychologem, který mi řekl, že takhle mladé holky to nemají někdy ještě vyhraněné, je tam leckdy hormonální bouře :)
Jinak dcera se před soužitím s holkou projevovala uplně normálně, měla v dětství i platonické lásky kluky(zpěváci, herci)
Nyní má již svoji "klasickou“rodinu :)

• Citovat
  • Upravit
bamba
27.5.14 20:42

Přečti si tento deníček a pak jen přemýšlej, jak synovi v případě, že bude gay nejvíc poradit a podržet ho.

• Citovat
  • Upravit
24379
27.5.14 20:45

Ja si zas myslim, ze to poznat jit muze :think:.Ale zkusenosti nemam, jen jsem videla v nejakem dokumentu, ze dite se uz od mala citilo jine-chlapecek. mluvila k tomu i jeho maminka.No ve finale mela misto syna dceru.Ja teda za sebe musim rict, ze bych asi neresila, kdyby jedna z dcer prisla s tim, ze je lesbicka. v okoli znam dost lesbicek, nektere jsou i kamaradky.Co bych ale nezvladala, tak duse v opacnem tele, z dcery mit syna a opacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
27.5.14 20:46
@bamba píše:
Přečti si tento deníček a pak jen přemýšlej, jak synovi v případě, že bude gay nejvíc poradit a podržet ho.

:nevim: jasně, deníček, ze kterého je jasné že pokud se homosexuálům netleská a nepodporují se, tak se v pubertě raději zasebevraždí a určitě to není osobností, ale vinnou všech zlých lidí okolo :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová