Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky jdu si opět pro radu mám hotový nový op ale jsem v nemocníci a tu občanku nutně potřebuju myslíte že ji vydají mému tatkovi? Má mě napsanou ve svém op tak nevím poradíte?
@katula9 píše:
Ahoj holky jdu si opět pro radu mám hotový nový op ale jsem v nemocníci a tu občanku nutně potřebuju myslíte že ji vydají mému tatkovi? Má mě napsanou ve svém op tak nevím poradíte?
Pochybuji…při převzetí se to musí vlastnoručně podepsat a ještě si zadat vlastní čtyřmístný kod.
K vyzvednutí nového OP se občan musí dostavit osobně, odevzdat starý OP se všemi potvrzeními o provedených změnách nebo potvrzení o OP /při ztrátě či odcizení/ a převzetí nového OP podepsat. Následně si zadá 4-10 místný kod tzv. BOK.
Pokud OP potřebuješ a nejsi toho fyzicky schopná, aby sis ho vyzvedla, tak za tebou musí přijít. Zavolej si na úřad.
@katula9 Dokud nemáš v ruce nový op, tak platí ten starý. Jistě sis nechala zhotovit nový s nějakou časovou rezervou. A jak dlouho budeš v nemocnici, že to nyni tak honíš?
Ntuším jak dlouho tady budu a mám něco vyřizovat co vyřídit nutně potřebuju a bez toho dse dál nehnu
Jedině jak holky radili zavolat na úřad a vysvětlit jim situaci
měli by ti poradit
Nevydají, nově si tam zadáváš čtyřmístný pin už ani nevím k čemu je
K čemu je ten pin, nebo ty čísla která musí zadat? Já to ještě neslyšela,
tak jsem zvědavá.
@WERISKA píše:
K čemu je ten pin, nebo ty čísla která musí zadat? Já to ještě neslyšela,tak jsem zvědavá.
ten kód pak můžeš hlásit místo vytahování občanky…třeba na úřadech si ho zadají do PC a vyjedou jim tvoje údaje ![]()
Takže pokuď někdy budeš OP potřebovat a zapomeneš jí, nahlásíš svůj kód a je to ![]()
@Komteska80 Děkuji za vysvětlení. To není vůbec špatný, já ji zapomínám velmi často ![]()