Jak řešíte depku?

Anonymní
26.5.14 09:35

Jak řešíte "depku"?

Záměrně dávám slovo „depka“ do uvozovek, protože nechci znevažovat opravdové deprese, kdy člověk řeší, proč by ráno vstal z postele a dýchal. To se mě naštěstí netýká, i když mívám někdy období velkého smutna. A nevím, jak z toho ven. Jsem už pár let přestěhovaná daleko od rodiny a původních přátel a můj muž se svou rodinou a sourozenci neudržuje nějaké zvlášť vztahy, ani nemáme moc takových těch opravdových přátel a na mě doléhá pocit osamělosti. Pořád si opakuji, že nejdůležitější je, že jsme zdraví, máme bydlení, dvě zdravé děti, máme oba práci..atd. A stejně přesto všechno mám pocit, že všichni ostatní si užívají života, jen my tak nějak přežíváme..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
26.5.14 09:36

Já se takovým černým myšlenkám zásadně vyhýbám :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.5.14 09:38

Jestli ti chybí rodina tak moc, tak se zbalte aspon na týden s dětmi a jedte za nimi :) třeba se to pak zlepší :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.14 09:41
@111verunka111 píše:
Jestli ti chybí rodina tak moc, tak se zbalte aspon na týden s dětmi a jedte za nimi :) třeba se to pak zlepší :)

V létě tam pojedem, ale tím se nic neřeší, jsem tak celkově bez elánu, nedokážu se nakopnout, někdo třeba začne uklízet nebo sportovat, když má špatnou náladu, já se nedokážu přemluvit na nic.

• Citovat
  • Upravit
8176
26.5.14 09:43

A co třeba nějaký kurz tanečních pro dospělé? Minimálně byste se u toho zasmáli a párů k seznámení by tam bylo taky dost 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
26.5.14 09:45

A o víkendech děláte co? Kupte knížku o výletech/hradech/zámcích a vyražte 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.5.14 09:47
@Anonymní píše:
V létě tam pojedem, ale tím se nic neřeší, jsem tak celkově bez elánu, nedokážu se nakopnout, někdo třeba začne uklízet nebo sportovat, když má špatnou náladu, já se nedokážu přemluvit na nic.

Tak mě osobně pomůže, když vemu synka jen na dětské hřiště a vidím jak se baví :) nebo si koupím něco na co mám zrovna chut, jdeme s mužem a malým na procházku, do nějakého centra. Hlavně se nesmím utápět doma, možná jsi smutná skrz něco konktrétního. Já taková byla když jsem byla s bývalým, hodně mě dostával na dno a ted si užívám snad každé minutky :)

• Citovat
  • Upravit
318
41
26.5.14 09:50

Já jsem na tom podobné rodinu mám daleko a přátel tu zatím taky moc nemama a když jo tak jsou zaneprázdnění práci atd. Mám uzasni dceru a manžela taky ale ten pocit,,samoty '' je aj tak… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.14 09:55
@Krčka píše:
A o víkendech děláte co? Kupte knížku o výletech/hradech/zámcích a vyražte 8)

No my oba děláme i víkendy, takže volných je málo, ale zas máme třeba čas přes týden, je to nepravidelné, moc se toho nedá naplánovat, ve volnu jezdíme na zahradu, občas někam nebo když udáme děti, zajdem s manželem do kina…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.14 09:56
@318 píše:
Já jsem na tom podobné rodinu mám daleko a přátel tu zatím taky moc nemama a když jo tak jsou zaneprázdnění práci atd. Mám uzasni dceru a manžela taky ale ten pocit,,samoty '' je aj tak… :-(

Jo, tak tak, taky máme pár známých, ale že bychom se domlouvali na společné výlety, to ne

• Citovat
  • Upravit
3993
26.5.14 09:59
@Anonymní píše:
No my oba děláme i víkendy, takže volných je málo, ale zas máme třeba čas přes týden, je to nepravidelné, moc se toho nedá naplánovat, ve volnu jezdíme na zahradu, občas někam nebo když udáme děti, zajdem s manželem do kina…

No ty bláho, máš pestřejší program než já… tak proč tolik černých myšlenek? Já kino, nebo výlet s přítelem nezažila už dobré tři roky… Hlavu vzhůru, nic není tak zlé jak se na první pohled zdá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
26.5.14 10:01

Tohle znám, taky nemám moc přátel, ale je to díky bydlení… když člověk žije téměř na samotě tak s tou samotou musí tak nějak počítat…

Někdy si taky postesknu, bych si taak chtěla s někým popovídat, posedět, pobavit se… občas se i zadaří (max 10× za rok), my spíš s manželem řešíme, že nemáme žádné společné přátelé :nevim: takže když bavit tak každý zvlášť a nebo jen my dva spolu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.5.14 10:02
@Anonymní píše:
Záměrně dávám slovo „depka“ do uvozovek, protože nechci znevažovat opravdové deprese, kdy člověk řeší, proč by ráno vstal z postele a dýchal. To se mě naštěstí netýká, i když mívám někdy období velkého smutna. A nevím, jak z toho ven. Jsem už pár let přestěhovaná daleko od rodiny a původních přátel a můj muž se svou rodinou a sourozenci neudržuje nějaké zvlášť vztahy, ani nemáme moc takových těch opravdových přátel a na mě doléhá pocit osamělosti. Pořád si opakuji, že nejdůležitější je, že jsme zdraví, máme bydlení, dvě zdravé děti, máme oba práci..atd. A stejně přesto všechno mám pocit, že všichni ostatní si užívají života, jen my tak nějak přežíváme..

A víš vůbec, jak bys chtěla toho života užívat? Mnoho lidí by totiž něco chtělo a neví co.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.14 10:14
@werunkaw123 píše:
Tohle znám, taky nemám moc přátel, ale je to díky bydlení… když člověk žije téměř na samotě tak s tou samotou musí tak nějak počítat…Někdy si taky postesknu, bych si taak chtěla s někým popovídat, posedět, pobavit se… občas se i zadaří (max 10× za rok), my spíš s manželem řešíme, že nemáme žádné společné přátelé :nevim: takže když bavit tak každý zvlášť a nebo jen my dva spolu :roll:

A proč máte přátelé zvlášť? Vždyť tví můžou být i jeho a naopak. U nás je problém, že s ex jsem měla spoustu přátel, skvěle jsem vycházela s jeho rodinou, ale to je prostě minulost, jsem už pryč a manžel má sice kamarády, ale on nikdy nebyl typ na pařby, je téměř abstinent, takže společnost až tak nevyhledával a jak říkám, jeho rodina jsou spíše studení čumáci, opak toho, co jsem zažila s ex. Takže jsme víceméně sami.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.14 10:16
@Kobliha51 píše:
A víš vůbec, jak bys chtěla toho života užívat? Mnoho lidí by totiž něco chtělo a neví co.

Potřebovala bych více spřízněných duší okolo sebe, ale člověk po pětatřicítce si už ty nové vazby dělá hůře, než v mládí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová