Spánek 9m mimča

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
90
27.4.20 12:36

Spánek 9m mimca

Zdravím mamky, mám dotaz ohledně spánku. Kdy se zlepšuje a dítě spí celou noc? Někde jsem četla, že po půl roce už prospí větší část noci. Dceři je 9 měsíců a stále se budí na jídlo, sice 1× v noci, ale po jídle je třeba hodinu a půl vzhůru a povídá si. Dřív usla hned. Chodí spát v 19:30 a hned jak lehne do postýlky, tak spí a pak se v noci budí někdy ve 2:30, ve 3 a někdy i ve 4 ale pak nespí tu hodinu klidně :( a vstává kolem 6:30. Jak někde píšou že v tomhle věku spí už 12 hodin, tak to se u nás rozhodně neděje. Nebo da se nějak zlepšit spánek? Koupu ji v heřmánku, mažu levandulovým olejem, potom ještě pije medunkovy čaj od 4m Sunarku a nic nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
27.4.20 12:58

@Jessi12345
V noci se krmil určitě do skoro roku a čtvrt. Nepomáhalo ho napucnout kaší nebo tak. Ona mu i přestala chutnat. Ve 2,5 letech nespí po o, ve školce teda odpočívá vleže, tam musí všichni. Je to ranní ptáče a dřív jak v 9 neusne, pokud není vylítaný. Je mu 5. Jako batole burcoval v 5. Naštěstí se to postupně posunulo na 6.30 nebo i později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.4.20 13:06

Syn se budí několikrát za noc ještě teď ve 2,5 letech. Devítiměsíční dcera spí téměř vždy celou noc už od narození. To období, kdy se vzbudila na mléko a dělala si party, máme taky za sebou. Ale trvalo tak 2 týdny. Každé dítě je jiné. Pokud se ti budí jednou za noc, můžeš být šťastná. Některé to zvládají každou hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.4.20 13:12

@Aduš8 Já vím, že 1× za noc je dobrý, spíš jsem unavená z toho, jak po jídle nespí :,( jsem už unavená a chtěla bych spát dýl než 4 hodiny v kuse a pak už jen třeba 2 hodiny. Já právě myslela, že od 9m už v noci nejedí. Někde jsem to četla, tak mě to vyburcovalo. Jednou byl týden, kdy se budila až v 5 ráno a pak ještě po jídle usla do 7:30. To byl ale jeden jediný týden asi před měsícem a od te doby se to neopakovalo :( a zase zajela klasiku 2:30 a do 4 rodeo. Chce se mi až brečet, když se mluvi o spánku. Nejsem náročná a nepotřebuju vychrápávat do 9. Klidně budu každý den vzhůru od 5:30 ale nic mezi tím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.4.20 13:14

@Russet Aha, já někde četla, že už se noční krmení odstavuje :( a spí do rána. Třeba do brzkého rána 5-5:30 ale nic mezi tím. Že spí celou noc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.4.20 13:16

Hele, mně syn vstává mezi 5. a 6.ranní a věř mi, že bys to trvale taky nedala. Já jsem raději, když si přispí do sedmi i za tu cenu, že je v noci chvili vzhůru. Ale to noční zlobení, nenechej ji, hrát si. Já ji prostě nechám vedle sebe v posteli a dělám, že spím. Přestane je to bavit. Musí pochopit, že v noci se spí. A nečti. Každé z dětí je úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.4.20 13:31

@Aduš8 Já vstavala několik let v 5 do práce a byla jsem v pohodě, jenomže jsem se nebudila v noci :(
Když se nakrmí, dám ji do postýlky a jdu ležet. Když po půl hodině slyším, že se vzteka a vrti se, tak třeba 20 minut drncám postýlkou :roll: :,( než usne a pak je za 2 hodiny vzhůru. Ty noční akce prostě nějak nezvládám :,( nechci a nepotrebuju spát přes den, ale v noci…V noci bych vrazdila. Pak se přetoči na břicho a vzteka se. Kdy už to skončí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.4.20 16:28

Ahoj, každý dítě je prostě originál, to, že ti tady někdo napíše, že někomu spí dítě celou noc, tak má prostě na tohle kliku. Jó, jak já záviděla kamarádce, jak mi vždycky vyprávěla, že ji dcerka spí celou noc a ta moje se budila i každou půl hodinu. Byly dny, kdy se dokázala budit jednou za tři hodiny, pak byly dny jednou za dvě, pak jednou za půl. Já jsem se pořádně nevyspala od narození dcery, což je téměř 21 měsíců. Do toho mám syna 9 měsíců, spím s oběma a obě se budí, ale každý v jinou dobu. O tom, že bych spala 4 hodiny vkuse si můžu nechat jenom zdát :-) a kéž bych to tak jednou měla :-) dobrá zpráva na tom je to, že moje tělo si už na to zvyklo a chodím spát v podstatě s tím, že za dvě hodiny budíček a pak další a další budičky. Nepomáhá mi ani manžel, protože děti jsou zvyklé spát se mnou a vyžadují v noci mě, takže to jedu nonstop. Jako nejhorší to bylo, když se dcera budila fakt každou půl hodinu, to už byl fakt mazec a doufám, že tohle už máme za sebou. Maminky, kterým spí děti celou noc si to podle mě vůbec nedokáží představit, jakej to je masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.20 16:55

Já mám skoro 11 měsíční holčičku. Ze začátku spala krásně ale teď poslední cca 3 měsíce to je síla a do toho ji rostou zoubky takže je vzhůru každou hodinu s brekem a když ji zuby nerostou tak je vzhůru tak 3-4 za noc neboť má žízeň :nevim: snad ji to jednou přejde ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.4.20 17:07

@Zoe1 Ty jo, tak každou půl hodinu, ani každý 2 si neumím taky představit. Ona se od narození budí 1× za noc. Jenomze do pul roku hned po jídle spala dál a teď je vzhůru a rozčiluje se třeba hodinu :,(. Já vím že je to normální, že prostě mimina v noci nespí a že s tím ani nic moc nemůžu dělat, ale jsem hrozně unavená a nedávám to prostě no :( chodím spát ve 22 dřív neusnu a pak v prostřed noci mejdan. Tak pořád vymyslim jak to zlepšit, kaše večer dávám od 5m ale nemá to žádný vliv na ten spánek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.4.20 19:38

@Jessi12345 Mně se občas osmiměsíční taky uprostřed noci vzbudí s tím, že mu dám napít, pak je třeba pokaděnej, takže musím ještě přebalit a tím ho proberu úplně. No a potom by si asi taky dal noční párty, ale u nás pomáhá to, že ho prostě položím do postýlky, dudlík, plyšáka a odcházím. (Spí v obýváku, my v ložnici.) On si tam klidně půl hodiny brouká, ale já ho nechám a prostě usnu. A on potom taky. Prostě ho ignoruju, pokud vyloženě nepláče. A ani to k němu nejdu hned, nechám ho chvilku kňourat. To by u vás nefungovalo, prostě nechat v postýlce a odejít? Nebo holčička pláče, vyžaduje pozornost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.4.20 10:40
@Jessi12345 píše:
@Russet Aha, já někde četla, že už se noční krmení odstavuje :( a spí do rána. Třeba do brzkého rána 5-5:30 ale nic mezi tím. Že spí celou noc :(

Děti jsou různé. Ale do roka bych na to nesázela, že bude spát celou noc. Rozhodně se potřeba spánku několikrát změní a posune.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
28.4.20 11:51

@Anett.taa Já to tak taky dělám, nakrmí se a šup do postýlky. Zatím spí s námi v ložnici a určitě ještě dlouho bude, ale nevšímám si ji jenže vydrží třeba hodinu kňourat, pak se překuli na břicho a začne se vztekat. Takže vylezu z postele, otočím ji a drncám a drncám třeba 20 minut, než usne a to mě unavuje nejvíc :,(. Pak spí už jen hodinu nebo dvě. Ale pak jsou noci, kdy se poprvé vzbudi okolo 5 nakrmí se a spí do 7:30. Tak vždycky další den dělám všechno do puntíku stejně i večer, aby se to opakovalo a nic :D zase hodinu po jídle bejčí a vzteka se. Kaše nepomáhají, pití taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
28.4.20 11:53

@Anett.taa jinak taky nechávám kňourat a pobrečet, ale když to trvá hodinu, tak se vydávám drncat :( je aspoň výhoda, že v noci nekadí, ještě se to nestalo, takže pokud plina není nadojená k prasknutí, tak ani neprebaluju, jen vyzahne mliko a jde zpet do postýlky a pak je to jak kdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.10.22 19:26

My byli s manželem vyřízený první 4 měsíce, bylo to každé 3h krmení a to se ještě budil každou hodinu :zed: naštěstí byl semnou doma a střídali jsme se. Zlepšilo se to až tak v 6 měsíci kdy si řekl jen jednou. A dnes je mu 9 měsícu a krmim v 18h v 18:30 do postýlky to si pokeca a zavrtá se do perinky a spí do 7h ráno, to už jen čeká až za ním někdo přijde s flaškou a nebreci, neknoura, prostě čeká. :palec: ani nevím jak jsme ho to naučili :nevim: :D jednou jsem spala až do 8h a on se neozval a hrál si v postýlce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí