Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, malej teď spinká, tak foto přiložím později.
Každopádně malému se udělala na nožičkách vyrážka na stehnech z venčí.. už to tam má cca více jak týden a furt to nemizí, mazala jsem to penatenem, myslela jsem, že to jsou opruzeniny ale nepomáhalo, tak to mažu bepanthenem a též to nepomahá, četla jsem o tom atopickém ekzemu ale ten se prý šíří od hlavičky dolů a my to máme jen na stehýnkách. A k tomu nepapal nic, na co by mohl být alergicky, kojim jen večer, jinak má UM, teď tedy začínáme s příkrmy ale tu vyrážku tam má už více jak týden a s přikrmy jsme začali teprve před 3dny a ani to není pod plenkou aby se mu to tam třeba potilo.
No je to na dotek takové hrubší a suché.
Nevíte cca co by to mohlo být?
Možná to bude ten ekzém. Nebo možná mykóza. Bez fotky těžko říct.
Nebi podmínkou aby se ekzem šířil od hlavičky. Nám začínaly paže, potom pod krkem a pod koleny. Myslím ze ekzem toto nebude vzhledem k místu. U většiny miminek se ekzem objevuje v “zahybech” bez fotky těžko soudit. Hlavně bepanthen by měl alespoň z části mít efekt, uklidnit to mírně.
Zkus radši dr, opravdu věž fotky s takhle po internetu je to těžké :/ pokud nemáte dr nějak daleko a funguje nyní bude to nejlepší způsob.
@Libuslibu Má to hodně. Zavolej pediatrovi, jestli by vás vzal, možná bude chtít jen poslat fotky.
@Petule030
Dnes to měl už méně viditelné. Tohle je focené po koupání má rád teplou vodičku a takhle to z červenalo po tom koupání. Tak počkam ještě dva dny a poté budu volat.