Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
S tím asi nic neuděláš, tělo si zvykne
byla bych ráda, že jede spí takto dobře
u nás se mezi 4-5 už vstává a já koukám do zdi třeba od tří. Syn se v noci stále jednou dvakrát budí
budou mu dva roky. Prostě nevstavej a zkus spát, jestli vstává takto hezky pravidelně tak si fakt zvykneš ![]()
Vždyť to spí krásně, mě se roční budí minimálně dvakrát za noc a vstává v 6
problém je, že nespíš ty
a co ráno ukliziš? Tak si udělej co chceš ráno a pak si bez dopoledne lehnout taky ![]()
Mi dcera spala taky tak cca ve 4 mléko a pak spala do 7. Uklízela jsem s ní, snažila jsem se ji zabavit. Nebrala jsem ji na ruky za každý řev. Bych se zbláznila. Spíše jsem ji dala něco co by ji mohlo bavit… nádobi s linky, jiné hračky a pod. A když spala v poledne dala jsem si v klidu oběd, kafe… ale taky jsem třeba udělala věci které se líp dělají když dítě spí… umýt wc, koupelnu, vytřít, vyžehlit… ale poklidit, uvařit vše s dcerou.
Buď ráda že ještě usne.. jsou děti a není jich málo co pak v 5 vstávaj a to už prostě šanci si lehnout nemáš ![]()
Buď lež nebo vsta%N Máš čas pro sebe můžeš se v klidu osprchnout učesat vyfoukat vlasy zacvičiz si (třeba to nemusíš ale můžeš) uděláš si snídani kafe a pak ti vstane dítě.
Snažím se si co nejvíc věci ulehčit - takže susicka, myčka, robovysavac. Vařím na 2 dny. Ale běžný úklid vždycky s malou, jedine či dělám když spi je úklid koupelny a WC. Když spi po obědě dělám si své věci - koníčky, škola, v klidu kafe a oběd. A ze taky někdy nespim od 4-5. Bohužel, tělo si časem zvyklo. Když už to fakt nejde, lehnu si odpoledne s ni.
Si rozmaznana, mne sa decko budilo 3 krat za noc do 1.5 roka a to ked bola dobra noc, bezne aj kazdu hodinu. Skus relaxacne cvicenia, ked si na ne zvyknes, je mozne, ze spanok pride hned. Nehnevaj sa, co si cakala, mas luxusny spanok
Dobrý den,
na začátek musím zaklepat, že malá spí krásně. Od 20.00 hod až do půl 4, do půl 5, pak se vzbudí a chce mléko. A spí dál do půl 7-7. Vždycky se budila kolem půl 6-6, ale od té doby, co se posunul čas, je to takhle. Pro mě je to poděs, protože já mám lehké spaní a vzbudí mě všechno, když jde manžel na záchod, když se malá převaluje v postýlce.. do toho manžel vstává v 5 do práce.
No zkrátka jde mi o to, jestli nemáte tip, co s tím, že když malé dám to mléko, tak už prostě pak nemůžu ani za nic usnout.
Začne mi vadit všechno, i to, že se jen přetočí, mozek už najede a jede a přemýšlí jaké další povinnosti zase má dneska a jak to stihnu. A co budu vařit. Takže vstanu a jdu do obýváku s kuchyně kde uklidím a dám si snídaní a čekám než se vzbudí. Jenže pk jsem hotová.. nebo jestli více uklízet přes den? Jenže jak s 10 měsíční
všude leze a staví se a hned po mě šplhá a když ji nevezmu na ruce tak řve..