Spánek a 11měsíční mimčo

1299
8.12.11 23:01

spánek a mimčo - poradí někdo ?

Ahoj holky, moc bych prosila o radu. Máme skoro 11ti měsíční holčičku. Když byla ještě menší, měla dva denní spánky, dopoledne a odpoledne. Ted už má jen ten jeden ten dopolední a večer usíná mezi 19-20 hodinou, ale spíš v těch 19:30. Dopoledne usne kolem 11té a spí 20 minut max půl hodky. Celý den je vzhůru, večer vypije flašku mlíčka a kolem té půl osmé zalehne a okamžitě usne, je na ní poznat únava, dost před spaním pláče a mne si očička.
Jenže.!
Problém nastal (trvá to tak týden) že v noci teda usne, ale spí hodku max hodku a půl pak se vzbudí, je čiperná, chce si hrát a vydrží do jedenácti někdy i do půlnoci řádit a neusnout :-( ráno potom vstává mezi 8 a 9. Nevím co s ní. Kamarádka doporučila nechat vyřvat v postýlce, ale to nejde, v pokojíku není sama, spí tam s ní 4 letý bráška a nechci aby ho budila a on kvůli ní byl nevyspaný.

Nemáte někdo radu ? Děkuji vám moc holky !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
8.12.11 23:12

a co ráno zkusit budit v 7, v těch 11 dopoledne dát spát nechat spát max 30 min až hoďku a dávat spat v 8… nastavit opravdu pevnej režim…Náš malej 14 měsíců je zas extrémní spáč -ráno vztává okolo 8 ve 12 jde spát vstává ve 3 až 4 hodiny a spát jde v 8 večer …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.12.11 23:36

Takže vstává mězi 8-9 a v 11 už zase usíná ?
Co jí dopolední spánek posunout na odpoledne ? Aby usnula až po obědě - mezi 12-13.hod ?

nebo plán B

vystěhovat brášku k vám a nechat vyřvat, než si zvykne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.12.11 09:27

Mája na mě taky párkrát zkoušela, že o půlnoci vstáváme :zed: Buď jsem k ní po chvilkách chodila, pokládala, a tiše vysvětlovala, že je noc a v noci se spinká. Nebo jsem si lehla mladýmu do noh (máme postel a postýlku do L), abych ležela vedle Máji a ona viděla, že „spím“. Nebo jsem si ju prostě vzala do postele, přitulila se k ní tak, aby se nemohla hýbat a dělala mrtvýho brouka. Po pár dnech byl klid.
Staršího mi sice vzbudí bouřka, ale sestřin jekot ne :pankac: První měsíc protrpěl, ale z prostorových důvodů jsme prostě museli všichni spát spolu, zvykl si :srdce: Vašeho čtyřleťáka vše vzbudí nebo si to jen myslíš? (není to rýpnutí, jen zamyšlení!)
Myslím, že malá musí pochopit, že je noc a v noci se spí. Takže bych nijak nezabavovala, jen vysvětlovala, že má spát. Co děláte vy, když malá „vstane“?
Jo a světlo. Máte tmu? Já jsem zvyklá mít rozsvícenou „bludičku“, potřebuju na děti vidět :oops: Ale zjistila jsem, že čím větší mají tmu, tím líp spí a naopak. Takže mám otevřené dveře a bludičku ve vedlejší místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
9.12.11 10:20

Ahoj holky, posunout spánek na odpoledne nejde, zkusili jsme to, ale potom večer neusne už vůbec. Dneska jsem jí vytáhla z postele už v 7h, je sice umrčená a pořád řve, ale jinak to nejde. V 11 povalí na dopo. spánek do 12ti a potom snad v klidu večer usne.
Jinak našeho čtyřletáka vzbudí málo co, on má tvrdý spaní, malá vůbec tu vzbudí všechno :zed: ale je zajímavý, že jekot malé syna vzbudí, jinak nic, kdyby u postele vybuchla bomba, tak s ním to nehne, ale když řve malá, tak je vzhůru hned :nevim: v pokoji lampička svítila kvůli synovi, bál se tmy, ale co je na světě malá, musí být zhaslý, madam jinak neusne :roll: V noci to bylo něco usnula v 11 ale do půl 1 spala slabě a pořád se budila :( tak snad to už bude lepší. Ach jo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
9.12.11 12:54

jetě mě napadlo,jestli už malá chodí,co jí vzít třeba ve 4 na hoďku ven na procházku,aby se unavila bez kočáru, mi odpoledne chodíme na hoďku bez kočáru a ten čerstvej vzduch dělá hodně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
9.12.11 14:08

..jojo, to je zaručený uspávadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
9.12.11 14:34
Lenka512 píše: ..jojo, to je zaručený uspávadlo :mrgreen:

taky to u vás funguje :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
10.12.11 21:00

..jasně - nejlepší utahání je vyvětrání se venku - nejlépe, když chodí sám, ale i kočárem bohatě stačí…teď v zimě je oblíbené chodit se dívat na závory a vlak … nebo dopoledne jsem do města - jsme dvě hodiny venku…a to pak chrní jéje…až ho musím budit - aby spal max. 2 hodiny nebo nejpozději do 15.hodiny…jinak večer nechce spát, ale to zase odpoledne chodíme ven… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí