Spánek dvoutýdenní holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.9.23 19:18

Spánek dvoutýdenní holčičky

Ahoj, jdu si pro radu ke zkušenějším- nejlépe někdo, kdo už děti má.
Máme doma dvoutýdenní holčičku. Spala buď v postýlce, nebo v koši. Budila se a byla neklidná, ale pak vždy usnula a noc se tak nějak zvládnout dala.
Teď má ale cca týden bolesti bříška a já s ní spala na gauči, aby nebudila přítele co chodí do práce. Spala v hnízdečku. Včera večer jsem chtěla spát v ložnici. Usnula na mě a jakmile jsem ji dala do koše, tak byla neklidná. Nebrečela ale pořád něco bručela, tak jsem ji vzala k nám. A dnes celý den brečela kvůli bříšku a usnula jedině na mě. Jak jsem ji položila, tak byl řev. Až teď se mi ji povedlo odložit. Prosím, co mám dělat? Za celý den jsem nic neudělala a nechci aby na mě byla do budoucna nějak závislá. Nechci ji ale nechat plakat když má bolesti, vždy ji mazlím a chovám.
Poraďte mi prosím co mám dělat aby spala v postýlce? Nebo ji tímto nerozmazlím a nenaučím ji jen na postel a je to jen období jak je maličká a bolavá? Děkuji moc. Chci to začít řešit, dokud je to čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65015
28.9.23 19:30
@MartinaKindl333 píše:
Máme doma dvoutýdenní holčičku. Spala buď v postýlce, nebo v koši. Budila se a byla neklidná, ale pak vždy usnula a noc se tak nějak zvládnout dala.
Teď má ale cca týden bolesti bříška a já s ní spala na gauči, aby nebudila přítele co chodí do práce. Spala v hnízdečku. Včera večer jsem chtěla spát v ložnici. Usnula na mě a jakmile jsem ji dala do koše, tak byla neklidná. Nebrečela ale pořád něco bručela, tak jsem ji vzala k nám. A dnes celý den brečela kvůli bříšku a usnula jedině na mě. Jak jsem ji položila, tak byl řev. Až teď se mi ji povedlo odložit. Prosím, co mám dělat? Za celý den jsem nic neudělala a nechci aby na mě byla do budoucna nějak závislá. Nechci ji ale nechat plakat když má bolesti, vždy ji mazlím a chovám.
Poraďte mi prosím co mám dělat aby spala v postýlce? Nebo ji tímto nerozmazlím a nenaučím ji jen na postel a je to jen období jak je maličká a bolavá? Děkuji moc. Chci to začít řešit, dokud je to čerstvé.

nevím, co bys dělala v době, kdy nebyl internet. To je kolikátá, nejméně šestá diskuse a to má 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14695
28.9.23 19:33

Spi s ni. Nerozmazlis ji. Mam vlastni 4nasobnou zkusenost. A na bolesti briska, pokud nezabiraji masticky, Espumisan, masaze, tygrikovani, nahrivani, cviceni nozkami atd., zkus rektalni trubicku. Ta nas zachranila, hlavne nejstarsi dceru, musela jsem ji trubickovat az 4× denne prvnich 6 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22376
28.9.23 19:39

Ty spi s malou v posteli a na gauci, at spi pritel. Jsi 2 tydny po porodu, tak potrebujes pohodli. Dite si nech v posteli, tim ho nerozmazlis. No a s tim bolenim bricha musis zkouset, co pomuze. Jednu vec po druhe nez neco zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
28.9.23 19:43

Mimino se nedá rozmazlit, spinkej s ní a mazli co to jde! A hlavně nenervi, taky jsem si všimla že už tu dáváš několikátou diskuzi.

• Citovat
  • Upravit
35740
28.9.23 19:48

To, že spí na tobě je normální. Slyší tvoje srdce, tvojí vůni jako když byla u tebe v břiše. Časem to přejde. Vem si šátek, nosítko, ať máš volný ruce. To jdou prostě začátky s miminkem, vždyť se sotva narodilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8470
28.9.23 19:53

Normálně spi s ní. Spala jsem s oběma dětmi, se starším až asi od 4 týdnů (chyba, že ne dříve), s mladším od porodnice a normálně v určitém věku už se s nimi dá domluvit, že spí jinde. Miminko už vlastně „rozmazlené“ je, od tebe z bříška, takže nevidím důvod přeučovat ho to zrovna teď, když je na světě teprve 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
28.9.23 19:55

Zkus si pořídit šátek pokud si troufáš nebo nositko na novoše (třeba monilu uni start mě napadá), vhodné ti poradí na fb Nosíme děti. Jako vyplesklá prvorodička co má devítiměsíční mimino ti jen řeknu, že každý týden je s miminkem jiný a pořád se něco mění, vždycky si myslíš že se něco ustálilo a najednou je zas něco nového, jiného, naslouchej holčičce. A zapoj manžela o péči o domácnost, vždyť má malá teprve dva týdny, lež s ní a odpočívejte a seznamujte se. Užívej si dokud je malá a je jen jedna a naplno se jí věnuj.

• Citovat
  • Upravit
6180
28.9.23 20:13

Nejdůležitější věc, kterou potřebuješ vědět je to, že miminko se nedá rozmazlit. Naopak, až se domazlí, tak se osamostatní. Mám extra kontaktní dvouletou dceru a už zvládá spát i se ségrou v pokojíčku, a to do roka spala jenom pokud jsem byla vedle ní. Postupně se odděluje a je nezávislejší - a někdy potřebuje zase být u mě, nemá smysl to hrotit, do patnácti se mnou spát nebude.
Druhá věc je, že ty se musíš uklidnit, a to by teď měla být hlavní starost. Máš dvoutýdenní miminko, navíc první, čili máš s dítětem ležet v posteli a kromě kojení a přebalování nedělat nic. Opravdu. V prvním šestinedělí jsem si furt musela něco dokazovat, navíc zkouškové… je to blbost. V druhém jsem měla plný mrazák jídla a veškerou podporu manžela a rodiny a opravdu jsem měsíc byla hlavně v posteli s malou. A byl to obrovský rozdíl.
Takže se zklidni, vypni internet, zalez s dítětem do postele a lež tam. Vím, co říkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.9.23 20:28
@MartinaKindl333 píše:

Měj ji u sebe v posteli, jinak třeba v šátku, nebo nosítku. Bude u tebe, bude klidnější. A třeba i něco zvládneš doma udělat, když budete obě více v pohodě. A nejsi doma sama, tak zapoj i partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
28.9.23 20:36
@MartinaKindl333 píše:

Jak už ti psaly holky v několika předchozích diskuzích: Je to novorozenec, který do teď neznal nic než tebe, nos, spi s ní…opravdu ji nerozmazlíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.9.23 21:03

Prvorozenou jsem měla na břiše 6 měsíců, ať to byla kolika nebo její nesnášenlivost vůči jiným kromě mě a manžela a udělala jsem velký prd. První tři měsíce jsem ani jednou neuvařila, bordel řešila za pochodu nebo manžel… A je to samostatná holka co prostě měla takovou povahu do dvou let a od té doby jde s každým. Druhou jsem měla opět na břiše 6 měsíců, protože kolika a nedokázala spát jinak než v nosítku. Nejvíc miluje dědu a táty, není na mě absolutně nijak závislá. Děti mají nějaké povahy a zvláště hned po narození chtějí být s mámou, což je logické. Chce to klid a nohy v teple, nic ti neuteče a nemusíš mít naklizeno a navařeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
28.9.23 21:13

Obě moje holky měli bolení z vitamínů D (už nevím jak se ty kapky jmenovaly) ale existuje k nim alternativa… No a mimčo fakt nerozmazlis… Já jsem vždycky říkala že potřebují dotůlat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10887
28.9.23 21:14

Ty začátky s prvním dítětem jsou náročný, ale máš spoustu prostoru a času se věnovat jen maličké, vše ostatní opravdu počká. Že je na tobě závislá teď, je přece logické, jsi její největší jistota. Užívej si to, uteče to rychle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
28.9.23 21:22

Jak říká můj chlap, prostě nejdřív děti a pak všechno ostatní. Zbytečný stresy. Dej si malou do hnizdecka k sobě do postele a mazlete se jak bude potřebovat. S druhým už to nebude tak lehký 😂. Využij toho, že máš jen jedno dítě a můžeš se mu věnovat. Akorát teda nedoporucuju dítě zvyknout spát v náručí nebo v nositku. Já pak měla problém aby holka spala v posteli a kolem jednoho roku to byly docela nervy. To hnizdecko v posteli nebo na gauči je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí