Spánek katastrofa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22291
8.7.21 14:50

Jeste me napada jedno reseni. Jestli ma problemy jen se spankem a jinak je uplne ok-chovani, socialni vyspelost, hra, napodoba atd. Tak co zkusit dat ji do detske skupiny nebo miniskolky a to i se spanim(treba 3 dny v tydnu)? Hodne deti je stadnich, vyhovuje jim pravidelny pevny rezim skolky a spi i deti, ktere uz doma davno nespi, protoze proste spi vsichni. Ja vim, ze v CR je oblibeny spis model do 3 let plne doma a pak pekne na 8-10 hodin do skolky, ale nemusi to kazdemu diteti/rodine vyhovovat. Preci jen mas 3 deti a potrebujes si i odpocinout. Ja mela vecer pretazene pvni dite, tak to slo ten rok vydrzet. Nekde jsou ty detske skupiny hodne dotovane a pak ty 3 dny vyjdou treba na 3tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8605
8.7.21 14:55

@Oriseka jo, všechno ostatní je v pohodě, je šikovná, dobře rozumí, nejde ji akorát nočník zatím a nemluví, ale na obojí má ještě čas. Nějakou kiniskolki a v plánu od druhého pololetí příští rok. My se teď budeme stěhovat, nejstarší půjde do první třídy, změn víc než dost, tak si cjci nechat ten půlrok na rozkoukani v novém bydlišti. Ale zase do twch miniskolel berou i během roku, tak třeba od listopadu nebo tak bych to mohla zkusit. Teď jsme si domluvila s kamarádkou, že každé pondělí budeme chodit do vířivky, zatím to tedy proběhlo jednou, ale to bylo blaho :mrgreen: i ten jeden večer mi dost pomohl. Jinak pomáhá manžel, to si něm stěžovat, ale teď opravuje barák, ať mě kde bydlet od září takže tento rok máme trochu hektictejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22291
8.7.21 15:05

@Midaku v cervnu nam tady konecne otevreli miniskolku(kvuli Covidu byla furt zavrena, protoze je jako krouzek) a mladsi syn tam teda chodil 1 mesic. Celkem tam tedy byl 8krat 3,5 hodiny a me to teda neskutecne pomohlo. 3 hodiny bez deti :dance:. Moct si v klidu nakoupit, uvarit, kouknout na neco v telce nebo si i neco precist. No, za tech 1500Kc to stalo. Skoda, ze pak zase zavreli na prazdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.7.21 15:10

A v noci když nespí a necháš ji v jejím pokojíčku, tak brečí/dělá blbosti a budí sourozence? Nebo je relativně potichu? Dcera není až taková divočina, ale tyhlety nespací epizody mívala. Když jsem jí přenesla peřiny k nám, tak kopala, lezla po nás, povídala si, vztekala se.. v takovejch případech jsem ji odvedla zpátky, s tím že mě mrzí že jí nejde usnout, ale že my s tátou se vyspat potřebujeme a nemůže nás takhle rušit. Někdy se vztekala, tak to jsem si sedla k ní a byla tam, a odešla jsem až se zklidnila. Většinou pak ještě jednou přišla, scénář stejnej a pak už usnula. Nějakou dobu jsme z toho obě byly nevyspalý, ale docela brzy se to spravilo. Courací a nespací období má občas doteď, ale aspoň už u toho tolik nevyvádí a je schopná v klidu usnout u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8605
8.7.21 15:59

@Lily Evans když ji nechám v pokoji, tak blbne a kluky už párkrát vzbudila, ale včera tam poprvé po mém odchodu byla ticho, tak snad se to bude opakovat i dnes. Ať si klidně je vzhůru, ale nemusí budit celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
8.7.21 16:08

Ještě zkus pročíst stránky prosimspinkej, cz :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.7.21 16:13
@Midaku píše:
@Lily Evans když ji nechám v pokoji, tak blbne a kluky už párkrát vzbudila, ale včera tam poprvé po mém odchodu byla ticho, tak snad se to bude opakovat i dnes. Ať si klidně je vzhůru, ale nemusí budit celou rodinu.

Asi bych to zkoušela takhle, pokud to půjde - u nás sice je v pokojíčku sama a nikoho by nerušila, ale dělat blbosti nebo brečet bych ji tam samotnou stejně nenechala. Dnes třeba zase od tří do půl páté nespala, ale byla klidná, sama mě poslala spát, že ona sice nemůže usnout, ale že chce být sama (už má ale 4,5).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.7.21 14:52

Zkus to z opačného konce, unudit ji ke spánku. :D Prostě si dát odpočinkový den, třeba i koukat na pohádky, mazlit se, lehnout si s ní, číst v posteli pohádky, být jen doma.. uvidíš, co ona na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8605
9.7.21 15:08

@Anett.taa takový den máme dnes, kluci jsou naposledy na táboře, mne není dobrey navíc je venku hnusně, tak jsme od rána doma. Ona se ale nenudí. Jen víc jí :) stavíme kostky, Lego, čteme, hrajeme se zvířátkama, i ta televize jí na můj vkus dlouho běžela… stejně po obědě spát nechtěla, unavrne ani náhodou nevypadá, tak uvidíme, jak to.bude večer. Ale včera to bylo překvapivě dobrý. Odpoledne ani večer nebyla nijak extra protivná, usnula vcelku rychle a spala s jedním krátkým probuzením až do 6, pak byla vzhůru asi hodinu a ještě kupodivu usnula, takže jsem ji nakonec musela budit.. No kéž by tak spala i dál a to peklicko byla jen předchozí kapitola. Uvidíme dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí