Spánek maminky

46
23.2.13 11:32

spánek maminky

Holky, můžete mi někdo poradit. Mám problémy se spaním. Když mě zrovna nevzbudí malá (9 měsíců),budím se sama. Budí mě nejčastěji bolesti zad, za krkem…nebo se prostě vzbudím, podívám se na malou a zase spim. Usíná není až takový problém, ale to časté buzení. Už jsem vyzkoušela různé polštáře, nebo žádný, stěhovala se z jedné strany na druhou, ale nic nepomáhá. Ráno se cítím jak po flámu a jako kdyby mě někdo zbil…Nemáte někdo nějakou radu? Chtěla bych se někdy vyspat celou noc a ráno se cítit odpočatá…prosím poraďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
23.2.13 11:39

Jakou máš matraci? já začala normálně dobře spát až jsme pořídili tu s tvarovou pamětí. vybrali jsme tempur a spím o moc líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.13 11:39

Co začít chodit na masáže nebo si stáhnout na netu videa cvičení a zacvičit si třeba jogu nebo zumbu apod. aby se trošku uvolnila napjatá páteř a pak se ti bude i líp spát. Nebo si občas zajít do bazénu zaplavat, udělat si relaxační vanu jak ti večer dítě usne :think: :nevim:.
Prostě se zkusit nějak uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
23.2.13 11:43

Taky bych poradila změnu matrace a cvičení. Mě trápily bolesti zad od nošení malý. Co cvičím, cítím se o moc líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
23.2.13 11:45

Jee taky potrebuju takovou radu. Ale obavam se ze je to velmi individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.2.13 12:01

O másaži už jsem uvažovala. Cvičení je určitě dobré, ale ještě se k němu dokopat a někam ho napasovat. Když málá spí, rychle vařím, uklízím a prostě řeším věci, které potřebuju…A máte nějaký tip nebo nějaké ukázky co cvičit. No abych někam chodila na to nemám čas ani finance, takže jedině doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.2.13 12:02

Mě bolejí záda na nekvalitní matraci, mám to ozkoušené už dvakrát, poprvé ještě v dávnověku ve 20, kdy mě boleli záda na rozkládačce, podruhé teď, když jsem spala na rozkládacím gauči, jakmile to bylo dýl jak týden, tak záda začli úpět, pomohlo až přestěhování na pořádnou pružinovku. To že se budíš a kontroluješ mimino mi přijde celkem normální, nicméně je už dost velké, co třeba přestěhovat do vlastního pokojíčku, pokud je možnost? V tomto věku mi to přijde ideální, jakmile nebudeš slyšet každý vzdech a každé zavrtění, tak budeš určitě spát líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.2.13 12:06

Jo ještě jsem hledala papír od matrace, je to matrace ze studené pěny,7-zonová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.2.13 12:08

Není to brzo? Nevím, ale malá se někdy budí, dám ji dudla a spí třeba dál, tak bych musela vstát a jít do pokojíčku, což mi přijde ještě horší. No a dneska teda vybuřovala od půl čtvrté do pěti, vzbudila se a nějak nemohla usnout znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.2.13 12:22
@mira4587 píše:
Není to brzo? Nevím, ale malá se někdy budí, dám ji dudla a spí třeba dál, tak bych musela vstát a jít do pokojíčku, což mi přijde ještě horší. No a dneska teda vybuřovala od půl čtvrté do pěti, vzbudila se a nějak nemohla usnout znovu…

neřekla bych. prvorozený se mi v tomhle věku budil na kojení po hodině, nakonec mi visel na prsu imrvére, po tom, co jsem v noci odmítla kojit a následně ho přestěhovala do svého, tak se pak už budil jen tak 1× za noc na napití vody a posléze se přestal budit úplně. Budil se teda hodně dlouho v 6 ráno, ale to jsem mu do postele jen frkla flašku s mlíkem a běžela zase spát a vstával v 8.
Druhorozeného jsem stěhovala někdy v 7-8m, kojený už nebyl, měl teda ten dudlík, tak jsem běhala ještě několikrát za noc s dudlem, ale kolem těch 10m začal taky spát celou noc. Já myslím, že tenhle věk je akorát, ještě jsou ta mimina celkem nevyhraněná, nejsou schopné si tolik prosazovat svoji. A na maminku mívají radar, jakmile jsem se octla v místnosti, tak byli vzhůru. A já se pak tak krásně vyspala, nebála jsem se pohnout v posteli, abych je nevzbudila, pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
23.2.13 12:42

Na jakou sreanu mas postel? gdyž spiš hlava nesmi byt na okno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.13 12:44
@mira4587 píše:
Není to brzo? Nevím, ale malá se někdy budí, dám ji dudla a spí třeba dál, tak bych musela vstát a jít do pokojíčku, což mi přijde ještě horší. No a dneska teda vybuřovala od půl čtvrté do pěti, vzbudila se a nějak nemohla usnout znovu…

my taky stěhovali mladší v 10měs. a je to super, u starší dcery taková možnost nebyla, u mladší hned jak se udělal pokojík tak šla to měla těch 10měs. a jsme spokojení všichni, nikdo nikoho neruší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
23.2.13 12:44

9 měsíců (plus minus měsíc) mi přijde optimální věk na odstavení od nočního kojení, odstěhování do pokojíčku a odnaučení veškerých spacích zlozvyků, pokud byly naučeny :) krom dudlíku, ale to se dá dítě naučit ať si ho podá samo (tím, že jí ho v noci nešoupneš do pusy, ale jen do ruky a necháš jí v postýlce dudlíků víc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.13 13:03

Spí s tebou malá v ložnici? Já se budila každou noc ani nepočítám kolikrát i když malej jíst nechtěl tak sem koukala a pak zas spala. Jak ukončil 3.měsíc tak šupajdil do vlastního pokojíčku a já spím konečně krásně natvrdo a vždy se vzbudím jen když potřebuje malej lahvičku. Bála sme se toho ale díky bohu že mě k tomu můj chlap přesvědčil. Konečně se vyspíme všichni tři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
23.2.13 13:11

Na uvolnění a lepší spaní je dobrý meduňkový čaj. A na cvičení doporučuju třeba Jillian Michaels 30 day shred. Stáhneš si to z uloz.to a zabere to 25 minut denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí