Datum nástupu na mateřskou dovolenou

2183
21.2.13 13:49

datum nástupu na mateřskou dovolenou

Ahoj holky, můžete mi poradit jaké datum mám uvést jako datum nástupu na mateřskou dovolenou? Termín porodu mám 25.4.2013.Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
21.2.13 13:54

14.3. - 6 týdnú před TP, 28.2. - 8 týdnů před TP. Mně datum spočítala gynekoložka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
21.2.13 13:57

Mě právě ne doktor mi řekl ať si ho spočítám sama, tak tam napíšu toho 14.3.díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21705
21.2.13 14:08

MŮŽEŠ TAM NAPSAT I JAKÉKOLIV JINÉ DATUM MEZI TÍM ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
21.2.13 14:39
@nozu píše:
MŮŽEŠ TAM NAPSAT I JAKÉKOLIV JINÉ DATUM MEZI TÍM ;-)

To třeba mně sestra „zakázala“, že prostě klasicky dávaj 6, pokud to chci jinak, tak 8, ale že mezitím nedávaj… Samozřejmě to ale není nic proti ničemu, kdyby si napsala třba 6 týdnů a 3 dny před TP. Jen že třeba u mýho Dr. by to byl možná trošku problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.2.13 14:44

@nozu pravda - Nástup na peněžitou pomoc v mateřství nastává dnem, který pojištěnka určí v období od počátku 8. do počátku 6. týdne před očekávaným dnem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21705
21.2.13 14:59

@Seizdra sestra si to lehce zjednodušuje, protože ve vyhlášce /zákoně /teď nevím kde to je) je napsáno, že nástup je možný nejdříve 8 týdnů a nejpozději 6 týdnů před termínem. ale vím, že spousta ordinací „jede“ na to, že buď 8 nebo 6 a nic mezi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
21.2.13 15:01

@nozu Jj, já vím, jak to tam je, že to jde i mezi…Ale tak já nad tím nějak nebazíruju, já chci stejně 6 týdnů před TP :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
21.2.13 15:22

@Seizdra a co do toho sestřičce je? Mě dal doktor papír a řešila to moje účetní v práci se sociálkou. Sestřičce to snad může být jedno ne? Hlavně bych řekla že to ani nezjistí :D Ale samozřejmě je to jedno (taky jsem šla 6 týdnu před, vycházelo mi to na pondělí tak v poho, ale kdyby to vycházelo na úterý tak asi jdu už v pondělí, tedy 6 týdnů a 1 den :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.8.14 09:30

Holky, pomožte mi s argumenty. Oznámila jsem zaměstnavateli, že na MD nastoupím už osm týdnů před termínem (původně jsem mu psala, že až těch šest). On si v zákoníku práce našel, že na MD se nastupuje zpravidla 6 týdnů před termínem a začal do toho rejpat. („Mateřskou dovolenou zaměstnankyně nastupuje zpravidla od počátku 6 týdne před očekávaným dnem porodu, nejdříve však od počátku 8. týdne před tímto dnem.“)Napsal mi, že „Na předčasném odchodu to bude chtít zřejmě dohodu se zaměstnavatelem, o tu jste se ale nijak nesnažila.“. Chce po mě paragraf, kde se píše, že nastoupit můžu kdykoliv v rozmezí 6 - 8 týdnů před porodem. Jenže toto je psané u PPM a když mu pošlu odkaz na zákon o nem. pojištění, tak bude slovíčkařit, že to ale není mateřská dovolená. Jak argumentovat? Napsala jsem mu, že je to podobné jako s pracovní neschopností, že mu přinesu tiskopis od lékaře, takže se nemusí bát, že to bude v rozporu se zákonem. Zatím mi na to neodpověděl, ale chci se připravit na další případný „útok“. Jak je vlastně nadepsaný ten tiskopis? Je nadepsán jako žádost o PPM, nebo i žádost o RD? Mám před sebou posledních dvacet dní v práci a musím řešit tohle. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.14 09:33

@Raduš.ka44 to má blbý, protože v zákoně je dáno, že se nastupuje 6-8 týdnů před. Tzn že stačí argument, že toto doporučil doktor a hotovo.. moc bych se s nim necrcala, žádný paragraf a pod neexistuje. Prostě mu doneseš papíry a fertig. On nemá co mluvit do toho, kdy nasotupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.8.14 09:40

Jasně, to Ti napíše doktor, budeš to mít s razítkem a šmitec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
14.8.14 09:40

Holky a jde to i později než těch 6 týdnů před porodem? Třeba jen 4?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
14.8.14 09:48

@jančamamča jde, ale krátí se ti o to mateřská, tudíž nemáš 28 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
14.8.14 09:52

@jančamamča nastoupit pozdeji jde, ja nastupovala posledne 4 tydny pred terminem porodu. Ted pujdu 5 tydnu pred terminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí