Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Michaelaa715 píše: Více
Nechat tomu čas. Chodí večer spát převážně s tátou, takže ho vezme jdou. Jak je akční a běhá celý den, je unavený už dřív, takže večer nemá problémů jít spát dříve. Jak jsou horká, spí přes den sotva hodinu, jinak spí i dvě, tak i proto jde klidně spát i dřív
Mám doma taky dvouměsíční a přes den upřímně žádný režim nemáme
prostě když chce spát, tak spí. Někdy jsou dny, kdy mám pocit, že jen chrápe
pak jsou zase dny, kdy spí 3× po půl hodině a ani prd navíc. Večer usíná jak kdy. Většinou mezi devátou a půl jedenáctou. Neřeším… Sama dřív jak v jedemáct neusnu a nějak nechápu, proč bych měla hnát dítě do postele v osm nebo nedej bože v sedm? Aby mi ráno strašil už v pět nebo co? ![]()
@Michaelaa715 Malinkej… chápu neurolozku že chce aby v noci spal…ale ono to těžko půjde když má prcek proste jinak nastavený biorytmus…za mě je horší ho nějak násilně predelavat a kdoví jestli by mu to jeho problémy nezhorsilo. Takže bych ho prostě nechala spát jak potřebuje on a ono se to časem postupně určitě upraví. Asi bych ho tedy ani úplně nebudila pokud to není nezbytně nutné třeba kvůli tomu cvičení jak píšeš…držím palce ![]()
Později až povyroste uvidíš…když se to nesrovna tak až bude trochu rozumnet a chápat tak pak už se s ním třeba bude dát domluvit že sice nepůjde hned spát ale budete třeba už jen ležet v posteli a třeba si číst nebo poslouchat pohádku…tak to dělám já když mi náhodou trileta usne přes den..to pak neusne dřív než v 11. Tak aby nedělala bordel a nebudila manžela a mladšího tak ležíme v posteli, posloucháme audiopohadky nebo si potichu povídáme…☺️
Příspěvek upraven 30.08.24 v 13:58
Když výjimečně některé z dětí usnulo před 20:00, tak byly nejpozději ve 23 vzhůru a o zábavu bylo tak do 2 postaráno
Takže chodily spát později. Prostřední dceři se to srovnalo v deseti měsících, ze dne na den se odtrhla od prsa a spala 20 - 7, kdy jsem ji budila kvůli cestě do školy se starší. Nejmladší bude 5 a trvá to pořád.
@Barevné klubíčko syn taky má dny kdy jenom spí a dny kdy nespí skoro vůbec ![]()
Taky vetsinou do 11 neusnu, ale zacinam uz trosku padat na hubu, vecer uz hypnotizuji hodiny aby bylo 11 a sli jsme spat
Tak to já ne, já jsem fakt ráda, že usne nejpozději o té půl jedenácté a pak mám právě třeba půl hodinu nebo hodinu v klidu na sebe… To je paráda
kolikrát se musím přemlouvat, že už bych měla jít spát, protože najednou mám večer čas a chtěla bych dělat vše možné, jen ne jít do postele ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Hej, že jo?
Já taky byla vždycky divná, že jdu pozdě spát a pozdě vstávám, pak nemůžu stíhat přes den. Tak jsem furt vysvětlovala, že nesnáším brzké vstávání a kdybych vstávala v 6h, tak než se proberu, stejně doma nic neudělám. A když potrebuju něco hned ráno vyřídit, tak existuje budík
![]()
@Dahlia0409 píše: Více
No že jo?
vždyž je to fuk… Před 3 dny jsme s malým vstávali o půl jedenácté
No booože, však jsem na mateřské a je to jedno ne? Jo až bude větší, bude se dodržovat nějaký režim… Ale teď? ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Přesně tak. Je to miminko, to je jako řešit, že se v noci nemá jist, tak nebudu kojit / dávat UM přece v noci ![]()
@Barevné klubíčko Taky bych ráda spala klidně do 11
ale každý den musíme před půl 8 vstávat, když se poštěstí a malý mi pak po 8 usne tak jdu ještě do 10 spát
Ale to je málokdy
No ten spánek do půl jedenácté byl výjimka… Připadala jsem si, jako bych měla Vánoce a narozeniny v jeden den
Ale tak budíček o půl 8 se dá… Říkej si, že by mohlo být i hůř ![]()
@Barevné klubíčko Malý většinou straší od 5, ale on si tam žvatlá a já u toho spím ![]()
@Vladusxx tak já si tu včera “stěžuji” a malý dnes nechtěl vůbec od 17h. spát, usnul ve 20:30 tak uvidíme jaká bude noc ![]()