Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mamušky tak zase spoléhám na Vaše dobré rady, nebo alespoň vlídné slovo ![]()
Kubíkovi jsou teď 3 měsíce. Spaní do teď bylo nic moc ale dalo se to. Poslední 4 dni, ale nechápu cose děje. V noci ho kojim po 2-3hoďkách což by nebyl žádnej problem, ale on po tom co ho nakojím usne tak max na hodku a potom sebou mele, hejká, brouká až se z toho probudí…nevím teda jestli hlady, ale kozu si každopádně vezme…
napadl mě všude zmiňovaný růstový spurt, ale do by chtěl pít víc i přes den…navíc kuba má i tak 63cm a 6,5kg tak nevím kam by rostl
![]()
děkuju za každé povzbuzení i radu… ![]()
Ještě me napalo jestli jsem to nemohla zapříčinit tím že jsem mu teď párkrát dala probiotika odpoledne…jestli jsem mu tím nějak ty střívka nenastartovala a nepracujou víc v noci......ale to je asi blbost
no jo už vymýšlím blbosti, ale jestli od teď budu spát 2hodiny za noc tak budu chodící mrtvola
![]()
nejlepší je že ve stejne vesnici jsou ještě 3 podobně starý miminka a všichni chrapoší celou noc…mamky vyhajinkaný a mě se smějou…mrchy
![]()
Nehcic bagatelizovat problém, ale spaní se prostě mění. Učebnicovej novorozenec po skončení šestinedělí si obrátí režim a nespí v noci skoro vůbec a řve jak tur, a po půl roce se třeba zase uklidní. Jinak noční koncerty se u nás děly běžně. Mám na mysli, že si prostě broukal, zpíval, povídal, ne že řval.
Pokud neřve, tak ho zjevně nic netrápí.
Jo, k těm maminám v okolí - no, pokud mají klidná hodně malá miminka, můžu tě uklidnit, ono se to vcelku určitě změní
a povím ti, cca do čtyř let k tomu dítěti prostě v noci vtávat budeš. Páč až ho přestaneš kojit, bude chtít mlíko nebo čaj. A až ho odplenkuješ, budeš ho doprovázet na nočník či na záchod… a nebo se prostě bude v noci budit. Poleze ti do postele, budou se mu zdát špatný sny… mám kluky 3 a 5 let, nestěžuju si, že bych se nevyspala, ale rohodně jejich spaní není 9 dlouhých hodin vcelku…
… a věř tomu, že takhle brutální spaní, resp. nespaní tři čtyři pět hodin denně, se dá přežít. A je to vcelku běžný jev doprovázející stav zvaný mateřství. Jen se o tom tolik nemluví. ![]()
Mám doma skoro 3 měsíčního prcka a každá noc je jiná… Tuhle mi spal 2 dny po sobě skoro 7 hodin vkuse. Byla jsem nadšená a říkala si, že je to super, jak už se učí spinkat celou noc. No a za to, že jsem byla tak naivní se mi teď budí každou noc, co 3 hodiny ![]()
@zrzule23 po hodině bych mu prso nenutila. Jen si na to zvykne a budeš pak pořád vstávat tak často. kdyby měl hlad, tak se nemele, ale brečí…
Emilie: vůbec nic nebagatelizuješ…vím že to neni problém. jééjda te´d vypadám asi jako pipina
…už jsem si na ty 4 hoďky spaní zvykla a byla v pohodě…vím že to k mimískům patří. nechci vypadat jako nějaká kňoura. Jen když teď spim tak tu hoďku max dvě tak už tak fit nejsem. Spíš jsem ctěla vědět že je to normální víš…jak mám kolem sebe ty „hodný miminka a vyhajaný maminy“ tak si příjdu jak exot ![]()
on Kubík nespal moc už od porodnice..hodně nás trápilo bříško.
Ahoj. Tak to bud jeste v klidu! Co ted se deje u nas, des… Mala ma 3m a neco, 8kilo. Takze taky zadny spurt necekam. Ale od pondelka spani na hovno. Uspim, za 20 vzhuru rve. Vezmu ji za pul hodky rve, ze je nedospana, uspim a zas tak 10-15min. A furt dokola. Vcera jsem ji uspavala 2hodiny, pres 7h nespala a rvala a rvala, ze chce spat a nemohla. Usnula az v 22h a to chodi v sedm. A ja jenom ted hekam, jak mam zada hajzlu ![]()
@zrzule23 píše:
Emilie: vůbec nic nebagatelizuješ…vím že to neni problém. jééjda te´d vypadám asi jako pipina…už jsem si na ty 4 hoďky spaní zvykla a byla v pohodě…vím že to k mimískům patří. nechci vypadat jako nějaká kňoura. Jen když teď spim tak tu hoďku max dvě tak už tak fit nejsem. Spíš jsem ctěla vědět že je to normální víš…jak mám kolem sebe ty „hodný miminka a vyhajaný maminy“ tak si příjdu jak exot
on Kubík nespal moc už od porodnice..hodně nás trápilo bříško.
Suzann: no to je teda taky mazec…no tak soucítím a děkuju že jsi napsala, alespoň si nepřijdu jak exot ![]()
Emilie: jééé no to by bylo super
![]()
…kdyby to moje dítě (klouček 11 týdnů) spal v noci aspoň 4 hodiny tak si pískám
ten náš rebel dokáže nespat od sedmi, kdy jej okoupu a nakojím, třeba do půlnoci…pak jej vezmu k sobě do postele, s kozou v puse usne okamžitě a pak si z ní udělá „polštářek“ opře si o ní tvářičku a tak spíme do dalšího kojení
Přes den v postýlce dokáže spát i hodinu, když mi usne u kojení a neprobudí jej ukládání do postýlky, ale to se povede asi tak 1 x z 10ti pokusů… asi máme zakletou postýlku…
) První týdny jsem se snažila jej po kojení prostě položit do postýky aby sám usínal, ovšem marně, ve dne nebo v noci - on v ní spát nebude. S náma v posteli a s kozou v puse spíme ráno třeba až do 10ti hod ![]()
Všekrá moje výchova
je marná a já nemám to srdce toho bobínka nechat řvát…