Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
to je hrůza. Naše 5 měsíční dcera má zhruba posledních 14 dní děsný potíže s usínáním. Je na ní vidět že je ospalá jak kočka ale ne a ne usnout. Když už to má takhle delší dobu tak se začne vztekat a pak jí uspí jen lahev a nebo jít s ní ven do kočáru. No děsný, vždycky jsem jí uspávala tak 15 minut a teď klidně hodinu a půl a to pořád musíme střídat místnosti, polohy a tak
Všeobecně je teď pořád taková podrážděná, od doby co jsem jí nechala očkovat Prevenarem 13 je jak vyměněná. Měla jste to taky některá takhle s dětma.
Malá po posledním prevenaru byla tak 3 týdny pěkně jetá, takže je možný, že je to tím.
Ahoj mám s malou /6. měsíc/ poslední dobou stejný problém, denně mi spí dohromady 1,5h, a dnes u babičky jen 20 minut a teď jen kouká a ne a ne zabrat
Očkovaná byla před měsícem netuším jestli to nějak souvisí, vůbec netuším čím to je.
@micelinka
Hm tak to se mám asi na co těšit, za týden jdeme na poslední
a pak až na roce nebo kdy se chodí na ten poslední.
I my máme s naší tříměsíční ten samý problém. Na prvním prevenaru jsme byli před 2 týdny. Takže zlobit spaní ji začalo týden po očkování. Můžže to souviset?
Malá má něco podobnýho, dřív usínala v klidu v postýlce, teď jí musíme uspávat na ruce. Kolem pátýho měsíce se mění spánkový režim a většinou prý k horšímu.
Vůbec to nemusí souviset s očkování, ale s věkem ![]()
Očkování může a často způsobuje poruchy spánku. zkus nahlídnout do diskuzí maminek, co neočkují a poradit se o detoxikaci - jsou přírodní preparáty nebo homeopatika, která mohou pomoci.
@luci.hor píše:
Ahoj holky,to je hrůza. Naše 5 měsíční dcera má zhruba posledních 14 dní děsný potíže s usínáním. Je na ní vidět že je ospalá jak kočka ale ne a ne usnout. Když už to má takhle delší dobu tak se začne vztekat a pak jí uspí jen lahev a nebo jít s ní ven do kočáru. No děsný, vždycky jsem jí uspávala tak 15 minut a teď klidně hodinu a půl a to pořád musíme střídat místnosti, polohy a tak![]()
Všeobecně je teď pořád taková podrážděná, od doby co jsem jí nechala očkovat Prevenarem 13 je jak vyměněná. Měla jste to taky některá takhle s dětma.
Slysela jsi o knizce „Kazde dite muze dobre spat“? Jestli to mala nema od zubu nebo jinych neduhu, mozna by Ti pomohla. Decka to s nama totiz „umi“ a nekdy je nutne zasahnout i do usinaciho procesu
. Nebo to muze souviset obecne se spacim rezimem-podle toho, jak hodne spi pres den atp.
Ta knizka je hodne zajimava a nam pomohla preklenout take krusne obdobi (ale az ted, v roce veku-pred tim jsem o knizce nevedela, a hlavne, mame obecne urvane dite
).
Nám se spaní takhle podělalo ve 4.měsící a nespravilo se to doteď
Možná je to čím dál horší. Stále doufám ve změnu, naděje umírá poslední
![]()
Ahojky, můj malý krásně spínkal 2 týdny:-) týden v porodnici a týden doma, pak přišli prdiky a začalo se…boj s usínanim je dodnes (jsou mu 19 měsíců)Do 9 měsíců houpaní v sedačce pak uspavání různě:-)a o postýlce slyšet ani nechce…odně mě to trapilo a štvalo:-) ale už jsem si zvykla a už to neřeším… ![]()
Ahojky no náš malej usne hned a ya hodku je vzhuru a se spaním je konec tak usíná až třeba za dvě hodkz a to už je skoro 23.h večer a jsme všichni vyřízení, nebrečí, ale prostě si chce hrát, chovat, povídat atd.tak pořád přemýšlím čím to je
má někdo taky takový mimčo ![]()
11.lucika
A kolik je vašemu malému? Náš měl taky takové období když byl malinkej, tuším kolem 3-4 měsíce, ale vzbudil se v 1 a do 3 byl vzhůru, neplakal, jen chtěl povídat atp.Pak to asi po měsíci přešlo. Noční vstávání nám teda zůstalo doteď, ale už to nejsou ty dvě hodiny vzhůru ![]()
Ahojik malýmu je 5měsíců tak snad ho to přejde, ale moc se tedanevyspíme a vašemu mimi je ted kolik?
Teď přes 9měsíců. Ale v noci se budí stále po 2-3hodinách
Ale to chce prso, to je zase jiná kapitola
Takže se taky moc nevyspíme. Asi začnu brzo odnaučovat, protože hlad nemá určitě, jen si zvykl a chce si jen tak cucnout a usnout si u toho ![]()
Ted mi to ten muj malej zacal taky delat, budi se i po hodine a zabere jen prso, dudlik nic, flasu nic.co delat, jak ho to chces odnaucit? Uz zacinam panikarit ze to tak bude porad.?!