Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak Vam spi deti pres den? Nam je 11 mesicu a asi přejdeme na jeden spanek od jedenácti do jedné max pul druhé. Odpoledne mi nechce usinat, ze dne na den sceny a rev a neusne. Dekuju
Ja myslim, ze kolem toho roku je to normalni. nektere deti spi treba 2× jeste, ale jine ne. Kamaradce takto chodily deti kolem te 11 spat, jak pises ty. Muj teda spi 2× ale on zase spi 30 minut dopoledne a odpoledne nekdy kolem 14 hodiny taky nekdy jen 30, nekdy 60 minut, vyjimecne hod a pul..
Priblizne v tomhle obdobi zacla moje mala spat jednou denne. Kazdy dite ma jinou potrebu. Znam 3lete, co spi odpo 3 hodiny a znam rocni, ktere pres den uz nespi vubec.
Ahojky, mému synovi bude 11. měsíců a od 6. měsíců jsem mu nastavila spánkový režim tak, že mě spinká od 11.30 do 14.30. Dopoledne vždy usne v kočárku na procházce tak asi na 30 minut a to mu stačí, není pak protivný. Večer ho dávám spinkat v 19.30 a spinká celou noc.
![]()
Nas desetimesicni vstava kazdy den kolem seste a kolem osme uz zase chce spinkat. Spi cca dve hodky, pak znovu jde spat v jednu, opet dve hodky a pak az vecer, kolem sedme. V noci se tedy ale stale budi na jedno jidlo. Takhle nastavene spani ma uz od narozeni. Je to spac ![]()
Se někdo má. Můj syn spí přes den 2×30 min a stačí mu to. Chodí spát mezi 19.-20.hod a to ho jesre přemlouvat. A v noci se samozřejmě budí na kojení
Dekuji za názory. Vcera usnul krasne ale noc silena, normálně se mi budi v noci tak 5× nekdy az 7× to uz jsem zvykla ale na dnesek 20 x urcite. Jel po hodince pak pul hodince ale i 20 minutach. Takze fakt nevim. Pres den byl v pohode nebyl kupodivu protivnej ale v noci mi to dal sežrat
@vambra Tohle mame vzdy, kdyz se klubou zoubky. Vzdy tak 14 dni hororovych noci. Obcas dame Nurofen nebo Paralen cipek a spinka lip. Gely na dasne u nas nezabiraji :-/
@vambra píše:
Dekuji za názory. Vcera usnul krasne ale noc silena, normálně se mi budi v noci tak 5× nekdy az 7× to uz jsem zvykla ale na dnesek 20 x urcite. Jel po hodince pak pul hodince ale i 20 minutach. Takze fakt nevim. Pres den byl v pohode nebyl kupodivu protivnej ale v noci mi to dal sežrat
To znam. Mne se budila mala cca 12× za noc jeste v 15.mesicich…