Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak vám spí miminka přes den? Tomu našemu bylo teďka 2 měsíce a přes den toho teda moc nenaspí, nedá ani hodinu v kuse. Zabere tak na 10-15 minut a to je tak vše, zkoušela jsem dávat vždycky po obědě jestli dá třeba 2-3 hodiny, ale to mi moc nevychází zatím.
Dcera až někdy do 7-8měsíce přes den nespala dýl jak 30minut. Dávala několik spánku za den. Nejlíp spala v kočárku, ale musel pořád jet.. kdykoliv se zastavil byla hned vzhůru.
Neřešila jsem to, spala celou noc… usínala ve 20hodin, kolem 4-5 se najedla, a ještě spala do cca 7-8 a přes den ji stačilo pár těch krátkých spánku.
@Vendy788 a zkousela si byt a nim celou dobu? Vim, ze je to omezujici, ale deti pak spej nektery lip. Mame ted dite 3,5 mesice, spi v kocaru od 7:45 do 9:15, pak od 10:45 do 12:30, pak od 14:00 do 15:30, pak od 17:00 do 18:00 a pak od 19:30 uz nocni spanek. Ale do ted spala na nas, prtooze jinak spala jen 20’minut a byla protivna. Ted ji ucim aspon na postel, ale jsem tu s ni, jinak by poradne nespala. ![]()
To me zarazilo. Jak to mimco pozná „oběd“?
Nepotřebuje mírný hluk po celou dobu spánku (pustit ukolébavku, bílý šum)? Pohupování. Vyvetranou místnost, teplejší mistnost, spát s rodičem, zavinout.
U nás nejosvědčenější dodržovat bdělá okna. Malému je teď 5m a bdělé okno má mezi 1,5 h až 2. A když se to vychytá, usíná hned a spí hezky. Musí být napapany mít mírný hluk, dudlík, zavinout a dát do ruky muchlacka. Skvele spi i v kočárku, nejlépe mírně drncava cesta. Ale to musíš vychytat. Třeba potřebuje ticho a být odkryty. ![]()