Uspávání miminka bez houpání

281
7.2.25 18:40

Uspávàní miminka bez houpání

Zdravím, maminy jak uspávate svoje dítka bez houpání, kolébání apod. Mé dceři budou 4 měsíce a neusne bez toho aniž bych nehopsala s ní na gymnastickém míči 30-40minut. Ono to šlo, když měla třeba 5kg ještě, ale k dnešku má skoro 7kg a to už je znát :zed:
Jak jste naučili děti, aby začali usínat sami v postýlce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1735
7.2.25 18:44

@Kačka9543 Taky jsme měli etapu usínání jen na míči. Až mi došla trpělivost, tak jsem nejdřív prostě houpala s postýlkou. Pak jsem u dětí seděla a lehce je klepala po zadečku, spali do desíti minut :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 18:45

Kolotoč nad postýlkou a pak berušku co hrala a pouštěla hvězdičky. U nás společné spaní nefungovalo. Nikdy. Radši bude teď stat mezi dveřmi než aby šla o nám do postele.

• Citovat
  • Upravit
2713
7.2.25 18:48

Úplně tě chápu, taky mám holčičku 4 měsíce, skoro 7kg a před spaním se ted taky ráda nosí. První 2 měsíce jsem ji nosila před spaním porad než usla, pak to období přešlo a usla bez nošení a teď ji zase houpu a nosím, jinak pláče.

Zatím to zvládám a neřeším to, rikam si, že to může být zase jen období, že teď víc vnímá, tak proto večer place.

Ale s tím odnaucovanim, pokud je zvyklá, tak to bude těžké. Já našla článek, kde psala nějaká odbornice, že se to má odnaucovat postupně. 3 dny chodit a houpat, 3 dny jenom stát a mít v náručí, 3 dny si sednout na postel s miminkem v náručí a pak zkusit dát do postylky. Nevím, jestli to zabírá, ale utkvělo mi to v paměti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 18:51
@Dn0712 píše: Více

Ja četla, ze nejdříve přidat jeden návyk a pak až jeden odbourat. Např začít k tomu míči pouštět ukolebavku a az po par dnech přestat s míčem a nechat jen ukolebavku.

• Citovat
  • Upravit
2713
7.2.25 18:55
@Anonymní píše: Více

Aha, aha určitě to může fungovat. Každé mimi je jiné, tak třeba na někoho to funguje, na někoho ne. Já ted k tomu nošení začala malé zpívat ukolebavky, a to ji taky docela uklidňuje, po chvilce houpani si s ní pak třeba sednu do postele a zpívám ji a ona usne.

A když nic nezabere, tak můžeš zkusit nosítko místo nošení v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
7.2.25 19:11
@Elea9 píše: Více

No právě, že už mi taky dochází :D houpat s postýlku nemohu. Máme postýlku jak přikovanou, takže ta se ani nehne :nevim: ale potlačování bych zkusit asi mohla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
7.2.25 19:13

Kolotoč nad postýlku máme ( hraje, na zdi jsou hvězdičky, pohybuje se), ale malá se néj směje a spíše jí ten kolotoč mi přijde rozptyluje, takže má oči jak pulec a žádný nàznak ospalosti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 19:13

Ani jednu dceru jsem takto neuspávala, do 2 let usínaly u prsa, případně ještě s četbou :-) proč si to komplikovat…

• Citovat
  • Upravit
281
7.2.25 19:17
@Dn0712 píše: Více

No zkusím něco praktikovat dřív než mi hrábne a oddělám si záda. Zkusím nějaký postup jak píšeš. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
7.2.25 19:35

To jsi zakladatelce hodně pomohla :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
7.2.25 19:36

Treba proto, ze ne kazde dite usne u kojeni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24335
7.2.25 19:38

Já uspávala v nosítku na míči. Přes den je to u třetího nejlepší usínání. Je mu 20 měs., má 13kg :D spí takto do pár minut a vždy se tak hezky tulí, že ti zatím nehodlám měnit. :D starší děti jsem přes den taky uspávala v nosítku. Ale na tom míči je to lepší. V kočárku nechtěli být. To večerní uspávání se naučili v posteli v podstatě sami. Já kojila, takže usnuli u prsa. Později u ul láhve. Přes ten den začali usínat v postýlce někdy kolem roku a půl. Ale ve dvou letech spánek zrušili :lol: ale každopádně b postýlce vždy usínali špatně. Nejlíp usnuli v mé posteli. Takže od druhého dítěte byla postýlka jen na okrasu. Zkuste si fakt lehnout spolu a dát mlíčko a ono to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293

@Kačka9543 první dítě jsem taky uspávala na míči, měl hrozné bolesti břicha. Až později se přišlo na alergii ABKM.
Já jsem pak pouštěla ukolébavky a přestala jsem na tom míči skákat, jen jsem se kolébala. Pak už jen seděla a asi po 2 týdnech už jen pochovala a dala do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615

Ja takhle uspavala na rukou syna do 13 mesicu, ze dne na den odmitl a zacal usinat u kojeni. Ale mne to teda nevadilo, takze jsem neresila. Zkousela jsi treba satek nebo nositko a pak prendat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí