Spánek u 3měsíčního mininka

7
31.8.05 14:06

Spánek u 3 měsíčního mininka

Ahoj, mám 3 měsíční holčičku a moc mi toho nenaspí. Večer jí dávám spát tak okolo 9 hodiny (neboť se mi budí tak po 3 hodinách a kdybych jí dala spát v 7 hodin, tak už v 10 by se mi vzbudila na krmení), v noci se mi vzbudí tak 3-4× a už kolem 6 hod. je vzhůru a nechce spát. Pak si zdřímne jednou dopoledne a jednou odpoledne v kočárku a to tak vždy po jedné hodině. Takže celekem mi tak za den naspí max. 12 hodin.
Jak je to u Vašich miminek se spánkem? Budí se Vám často v noci? Elinka2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55
31.8.05 14:17

Ahoj, já dávám svýho chlapečka spát po 8. hodině večer, budíval se tak kolem druhé, ale čím je starší, tak ty intervaly protahuje, takže teď se vzbudí třeba až o půl čtvrté…a pak kolem 6 a pak kolem 8. Přes den mi spí tak 2 h po obědě a jinak občas během dne si zdřímne tak na půlhodinu, ale to má hodně lehké spaní. Naštěstí s ním v noci vůbec nemám problémy, kdyby ho nevzbudil hlad, tak by vydržel spát až do rána.
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
31.8.05 14:57

Ahoj,

naše treperenda v noci spí hezky, i když usínání je stále cca 30ti minutový boj :lol: Usne kolem 20:30 až 21:00 a spí až do rána (4:00-6:00), pak dostane napapat a dospáváme ještě tak 2 hodinky. A potom už nastane denní kolotoč: hraní, procházky. Mezitím si zdřímne tak na půl až hodinku, a kojím po třech hodinách až do večera.

Ať mimiska pěkně roste.

Greta a Lotka 11 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
31.8.05 15:02

Ahoj, u nas se ve 3m spalo od 22h-8h bez vzbuzeni, ale pres den tomu moc nedala asi tak 2× po pul h. Dnes je ji 7m nocni spani beze zmeny a pres den naspi trochu vic tak 2h. celkem. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
31.8.05 15:34

Teda jenom koukám, jak vám ta miminka hezky spinkají. Ondra usíná tak okolo osmé, ale pak se většinou probudí zase v devět, někdy pak v jedenáct, jednu, ve tři a v šest.. Někdy se dá přesvědčit a v šest ještě usne, jindy je už v šest finální vstávačka. Někdy některé z nočních probuzení vynechá, ale alespoň 2× se za noc vzbudí :(
Ve třech měsících se budil cca po třech hodinách a k ránu i po hodině, takže teď je to lepší. Měli jsme i krátké období, kdy vydržel spát celou noc, nebo se budil jen jednou za noc, ale to už bohužel pominulo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
31.8.05 17:48

Milá Elinko2,

můžu tě uklidnit, že proti nám máš spavce.Posledních 14dnů fungujeme asi takto: po 20h usíná, do 23h první kojo, po půlnoci probuzení, houpání, nošení, nechce prso, v 1h konečně kojo, pak tak do 3h spí, pak kojo, cca do 4h řev x nošení, opět spánek a většinou v 5:30 hurááááá jsme vzhůru. Pak občas vytuhne kolem 8 na 1,5h, po poledni dá taky 1,5. Toť vše, važ si toho, jak teď spíte, může být hůř :wink:

Neboj vás to mine, a hezky se vám ty intervaly prodlouží, nikdy neuškodí být optimistou (mně to už tak nejde :lol: :cry: )

pa sany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
31.8.05 18:49

Ahojky. Moc tě nepotěším. Máme také nespavce. Elišce je 5 měsíců, ukládám kolem půl deváté, vzhůru je v jedenáct, a potom po hodině a v šest je vzhůru a odmítá spát a musím si s ní hrát. Dopoledne spí půl hodiny, totéž odpoledne a to je vše. V noci jinak neusne dokud ji nedám najíst. Tak to u nás funguje už dva měsíce. Prostě pokud ji v noci nenakojím, tak neusne. Začala jsem na noc dávat kaši , ale nemělo to žádný větší výsledek. Myslím si, že dokud budu kojit, tak to tak bude pokračovat.
Držte se. Pokud ovšem někdo zná recept, jak na to. Sem s ním.

Iva + Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
31.8.05 21:34

Ahoj,

když není problém s bolením bříška, tak naše Karča usíná kolem 20hod, někdy dřív, někdy později… První kojo je tak po 6hod, pak další po 3hod.

Po druhém kojo si ji většinou už nechávám v posteli, když se mi hodně poštěstí, spí i do 10hod :wink: Ale přes den skoro vůbec, to jen lehce v kočárku a nebo dokáže usnout v náručí… Ale to je opravdu hodně lehký spánek…

Teď už dokáže být přes den pěkně protivná, protože čím je starší, tak tím více pozoruje a rychleji se unaví, ale zabrat se jí nechce… Paličatá :)

Mirri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
31.8.05 21:48

Ahojky, když byl malá měsíc, tak spala dost špatně, přes den vůbec a přes noc se mi budila co 2 hodiny. Dnes je to daleko lepší. Dáváme ji spinkat po 8hodine večer a vzbudí se o půlnoci, ve 4 ráno a pak okolo 6, kdy už je vyspaná a chce si povídat. Přes den zavře očička kdy se jí zlíbí. Myslím si, že postupem času se doba spánku bude hodně měnit. Krásné sny a hodňoučke děti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.9.05 07:26

Ahoj,

hlásím pokrok, dneska v noci jsme vstávali jenom jednou! Ať se vám to taky brzo zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.9.05 09:15

ahoj,
moje Kačka taky není velký spáč-když jí byly 3 měsíce, tak toho možná naspala tak o hoďku víc, to už nevím. Nicméně dodnes se v noci budí na kojení, ale mám pocit, že od té doby, co se hýbe (leze, stoupá si,…) tak přes den spí líp. V noci je to stejné, ale přes den chodí spát třikrát a naspí někdy celkem i 3,5 hodiny, což bylo dřív nemyslitelné. Tak se to třeba taky změní,a ž bude mimčo víc přes den utahané.

Pevné nervy
Jana+kačenka 8,5m

• Citovat
  • Upravit
327
1.9.05 12:28

Ahoj Elinko,
malá technická: není lepší, když se probudí v 10, když Ty jsi ještě vzhůru než když k ní musíš vstávat po půlnoci? Taky jsem druhou dceru dávala spát před sedmou, aby se vzbudila na první noční kojení, když já jsem ještě vzhůru. Potom totiž třeba spala od těch deseti až do 3 či 4. Ten druhý interval by se měl prodlužovat a Ty se můžeš lépe vyspat. Každopádně první kojení Ti takto neutne spánek.....

Jinak nesmutni - můj synovec toho nikdy moc nenaspal. Přes den cca tolik, kolik vy a spát chodil mezi sedmou a osmou. Teď mu budou 2 roky a chodí spát po obědě na 2-3 hodiny a večer opět kolem osmé- upravilo se to. Některé děti prostě spinkají méně.
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucinpucin
11.4.12 23:51

Ahojte maminky,
naše malá Adélka má tři měsíce. První měsíc se mi v noci budila po 2-3 hodinách na kojení, a pak jsem přišla na super chyták. Vždy kolem 20 hodiny ji uložím a svážu ji do šátku, takže má ručičky u těla, nemůže sebu ošívat a hezky usne. Od té doby nám spinká od 20 hodin do 6 do rána bez buzení, hezky tloustne a má se čile k světu. Za zkoušku nic nedáte :)

Přeji Vám hodně štěstí do života.
Lucie

• Citovat
  • Upravit
karlitečko
20.4.12 13:08

ahoj my máme 13 týdnů a spali sme celou noc.chodí vždy spát kolem 20:00 a vzbudil se třeba v pět nebo šest ráno na jidlo.ted ale vstává už kolem třetí a v šest o půl šesté už nespí ale i tak se to dá. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
5
25.4.12 18:14

Tak mi to máme taky podobně jako s ostatníma maminy tady co tu čtu :) Malého dávám kolem 20-20.30 spá zbudí se mi někdy kolem 2-3 hod na krmení a pak kolem někdy 4-5 pak ještě dospáváme do 7-8 hod.přes dopoledne mi usne kolem 10-11 hod na půl až třičtvrtě hodky..a odpoledne musí spát min. 3 hodky venku v kočárku ,tak od té 13-16hod..když ne tak ho nabalím a otevřu okno :D a pak zase až v 20hod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí