Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To že ti pak nebude chtít spinkat v postýlce bych se nebála. Není to pravidlo, že když jako miminko odmítá postýlku, že tomu bude už navždy tak, nemusíš se bát. Klidně ji měj v posteli když ti to nevadí. Já jsem usínala syny v leže při kojení a nechala pak spát tam, nepřenášela jsem je. Až když mi začali lozit a padat z postele i přes mantinely,tak jsem byla nucena je přenést do postýlky. Více ti bohužel neporadím, mě spinkaly děti celkem hezky. Snad jen, že všechno má svůj čas a u dětí, se mění často lepší a horší období a taky jejich rytmus či režim , pak se k tomu jen přizbůsobíš. Držím palce ať je brzo líp.
Náš malý taky spal jen v náruči, na mě nebo kojícím polštáři a nemohla jsem s ním pohnout jinak by byl do minuty vzhůru a řev. Zlepšilo se to kolem půl roku a spí sám, usne mi u prsa a já ho potom přenesu. Jak bude starší bude chtít víc prostoru a už nebude chtít spát na ruce nebo polštáři. S postýlku ti neporadím malý spi se mnou v posteli.
Moc děkuji za zkušenosti
vím ze to nebude takhle věčně že bych si to měla spíš užívat dokud to jde. Jen me stve neustaly nátlak pritele a rodiny ze dělám furt neco spatne a ze malou takhle rozmazluji atd ![]()
Snažím se je neřesti.
Hlavni je ze je mala spokojená vic me nezajímá ![]()
Doufam ze i u nas si pak rekne sama o svuj prostor a zmenj se to aspon trosku ![]()