Málem vypadl z postýlky, co s tím

21593
7.11.18 20:34
@Bídžej píše:
Ahoj, prosím o radu zkušené maminy - mám caparta, 9 měsíců, který je dlouhý jako žížala a už stojí u nábytku. Dnes mi stál v postýlce (rošt je úplně dole) a bradou už je nad zavřenou zábranou. Nemá tam, o co by si stoupl výš, ale ten prďola má takovou páru v rukou, že se přitáhl nahoru rukama a jak dostal hlavu za zábranu, málem vypadl. Strčila jsem ho zpátky, ale teď nevím, co s tím - postýlka už níž nejde, novou hlubší jsem nenašla, všechny mají stejné nebo menší rozměry, než ta naše a na velkou postel je ještě malý, nepochopil by, jak z ní slézt.Četla jsem tu pár diskuzí na toto téma, ale vždy se staršími dětmi, které už chodily. Poradíte něco? Nebo máme prostě obložit okolí postýlky matracemi a doufat :nevim:

tady pomuze jenom hlidat. Kdyz das dite spat, tak musis chodit pri kazdem susnuti kontrolovat, jestli se uz neprobudil. Moje mala mela na roku a neco taky obdobi, ze zkousela z postylky vylezt a to se ji asi 2× podarilo s nebezpecnym vysledkem, ze rachla na hlavu a mela bouli jako Brno. Nevim, zda si to nejak zapamatovala, ze to bolelo ale od te doby uz pres okraj neleze a to ji za 2 tydny budou 2 roky. Ale po tom, co se tohle stalo, tak jsem ji dost obsesivne hlidala. Chodila jsem ji v pravidelnych intervalech kontrolovat, jestli jeste spi a kdyz nespala, tak okamzite ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
556
7.11.18 20:35

Možná je to hloupá rada, ale mamka Vyprávěla, jak brácha jako malý vypadl z postýlky a pak už sd nikdy nepokusil vylézt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
7.11.18 20:37

@warita toho jsem se bála :zed: každopádně se asi nic jiného dělat nedá.. děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
7.11.18 20:38

Uz si to moc nepamatuju, ale co treba pouzivat senzor dechu? Ten te upozorni na to ze tam dite nelezi ne?
Myslim v noci. Pres den proste musis hlidat.

Příspěvek upraven 07.11.18 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
7.11.18 20:38

@Martanka92 taky jsme tuhle variantu zvažovali, ale za a) máme podlahu z vinylu, což uz rovnou může padat na beton b) i když to vysteleme matrací, může spadnout blbě a srazí si vaz :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
7.11.18 20:40

https://www.ikea.com/…ts/70248564/ naše děti ji měly cca od roku bez bočnice, je nizoučká, takže si při pádu neublíží a během cca týdne se naučily spát bez pádů což jsem ocenila zejména při cestování - nemusela jsem řešit zábrany nikdy a nikde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
7.11.18 20:40

@Jjanek ten mě upozorní, až když dítě vůbec nebude v kontaktu s matrací minimálně 20 sekund, což už bude vypadnuty a jeho řev přijde dříve, než alarm :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
7.11.18 20:41

.

Příspěvek upraven 26.12.23 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
7.11.18 20:43

@lovethelife díky za tip. A jak to děláte, když ji úložite? Jdete spát s ní? Protože se bojím, že mi prcek vezme čáru přes naši postel a rachne z ní 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
7.11.18 20:50

Já bych si asi na postýlku ušila látkový „poklop“, pruh látky s dlouhým zipem bych prisila k vrchnímu okraji postýlky, na zadní straně bych k němu obdélník prisila. A dítě v postýlce zazipovala. Nebouchne se o to, nevyleze.
Nebo na postýlku existuje moskytiéra, která se přes ní přetáhne, třeba by to stačilo.
Určitě bych to nenechala být, četla jsem tu kdysi o dítěti, co spadlo z postýlky na plovoucku na obličej a prý mělo hematom přes celý obličej a jela pro něj záchranka. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.11.18 20:50

Moje mama segru uvazala za nohu. Je asi strasne dite privazat,ale pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
7.11.18 20:51

@Bídžej Variantou je zrušit postýlku a ať spí třeba na matraci na zemi, nebo udělat pódium, pokud máte u země moc chladno … vytvořit mu bezpečné prostředí, přemístit ho, tak ať si leze jak potřebuje.

My to tak měli a mé nervíky byly ušetřeny takových obav. Bezpečné prostředí a dítě v něm je výhra pro matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.11.18 20:55

A nejdou vám v bočnicí vyndat šprušle, že byste je vyndali, aby měl cestu ven?

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
7.11.18 20:55
@rena621 píše:
Moje mama segru uvazala za nohu. Je asi strasne dite privazat,ale pomohlo to.
:lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
137
7.11.18 21:02

@Bídžej ahoj, syn byl tedy větší, když se začal sápat z postýlky. Nicméně nám pomohlo dát na postýlku tyto zábrany. Je sice pravda, že nevystačí na celou délku postýlky, ale u nás to stačilo. Už pak neměl tendenci to zkoušet. **** edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí