Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co zkusit bílý šum? Lze stáhnout i aplikace a pustit z mobilu.
Nam zabralo hodne pevne zavinuti, houpani v hacce, uspavala jsem u prsa, bily sum, nebo noseni v satku.. zkontroluj jestli mimcu neni teplo, nebo zima, taky odhadnout dobu kdy je unaveny, ale jeste ne pretazeny.. treba by pomohlo drncani v kocarku, ja u kocarku i zpivala,aby syn zabral.. Je to o nervy, ale urcite brzo prijdes na to co bude sedet zrovna tvymu diteti.
Piju medunku před spaním, a začala jsem uspavat - zavinutim do deky a houpu na rukou jinak mi neusne na noc. Přes den spí skoro jen v kočárku
takže neboj nejsi sama…
Zavinutí (zavázat ruce do plenky nebo do zavinovačky), bílý šum / my máme aplikaci relax melodies, vytvořit režim (který se ale u tak malých dětí hodně rychle mění) - ale když dítě „ví“ kdy vlastně „má“ spát je to pro všechny méně stresující
@lucinka84v ahoj, mam měsíční miminko a začíná mít problémy se spánkem po jídle.. vždycky usnula hned po krmení, byla v takovém příjemném limbu, ale posledních pár dnů i po jídle poplakává a tak hodinu nemuže usnout, různě se vrtí, kouká po všech čertech, vytahuje ručky a začíná kopat nožičkama… a to dosud byla schopna i usnout bez zavinutí… a pravidelně od cca 18h-22h ma každodenní vytrvalý pláč, který je denně v podobnou dobu, nejspíše zažívání, všechno v ní škrundá a bublá a hystericky vykopává končetiny, řev je někdy opravdu šílený a není možné nic, ani zavinutí v tuto dobu nepomůže.. ovšem v noci spí dobře… někdy dokonce od pulnoci až do šesti do rána, ale to je většinou proto, že řvala do těch 23h vkuse a pak je vyčerpaná.. je mi jí moc líto, ale neni pomoci…