Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Měla jsem to se synem úplně stejně. V noci se budil od narození cca co 2 hodiny, taky byl kojený. Teď když má 15 měsíců, jsem ho odstavila a konečně spí celou noc. Přes den spal cca 2 krát po půl hodinách. V kočárku tak hoďku dvě, ale to až po půl roce. Prvního půl roku do kočárku vůbec nechtěl. Doma usínal jenom u prsa. Spal s náma v posteli jinak bych se vůbec nevyspala, kdybych měla chodit v noci k postýlce 10 krát někdy i vícekrát. Radu bohužel nemám. ![]()
tak to máme stejné koukám, ufff, že by tento stav měl trvat ještě skoro rok si nedokáži představit
![]()
Kolik hodin tedy naspi za 24 hod.? Ja mam tez nespave deti, nejstarsi „za mlada“ spala 7-8 hodin/24 hod. Nam nikdy nepomohlo nic, jen cas. Okolo 2 let zacly deti teprv poradne spat.
přes den hodina a v noci cca 8, ale rozkouskovaně, celkem tedy cca 9 za 24 hodin, spíš se jedná o to časté nekončící buzení, kdy furt vstávám k postýlce, celá rozlámaná, trvá mi dlouho usnout ![]()
Nase mala je teda v noci zlata, budi se jednou (vyjimecne 2× a spi tak cca 10hodin (nekdy min, nekdy vic)). Pres den naspi kdyz hodne, tak 2 hodky dokupy, dava si pulhodky, desetiminutovky, nekdy ani tolik nenaspi. V kocaru nevydrzi, neusne. Usina jedine u prsa
je ji 4 a pul mesice a je plne kojena
predpokladam, ze az najedeme na prikrmy, rak se to zas zmeni ![]()
@Doubravka87 Me deti v noci spaly, ale kluk neumel pres den zabrat, mezi 3-14. mesicem spal jen v jezdicim kocarku nebo v aute. Kdyz byl vyspany, tak byl sice narocny, ale ne protvny. Pokud bych mu neumoznila spat, by pretazeny a na presdrzku. Cim unavenejsi, tim zivejsi. Takze pokud spi ptes den v kocarku, akceptovala bych to a 3× denne chodila alespon na hodku s kocarem.
asi jo, budem muset byt furt venku, jen nedavam to hnusne pocasi, vitr atd..kdyz bylo hezk, tak to bylo super, byly jsme cely dny venku, odted uz katastrofa, nechci si domyslet co budem delat az budou mrazy a stále venku tma
@Doubravka87 Žádné rady …prostě to tak je jsou děti spave a nespave …Věkem to bude lepší.Proste vydržet. ![]()
Zacina vsechno vnimat, zpracovavat vjemy. Mam takovou sedmimesicni. Vcera se budila co hodinu. Rada je vydrzet a zvyknes si. Syn byl taky takovy, u neho jsem si aspon mohla pres den zdrimnout, ted nemuzu, musim se mu venovat, kdyz dcera spi. Manzel je bud v praci nebo na stavbe, tak jsem na ne sama cele dny. Ale zlepsi se to, uvidis. Divam se na trileteho syna jak spi celou noc ve sve posteli a rikam si „uz jen neco pres rok“.
zacal spavat celou noc od dvou let, kojeny do 2,5.
A mala teda spi se mnou v posteli, to je jednodussi. V polospanku dam prso a usinam, nekdy ani nevim, kolikrat byla vzhuru.
![]()
Ted se zacina postavovat, tak to zkousi v noci o me. Vcera mi dala takovou pecku do nosu, ze jsem videla vsechny svate. ![]()
A jeste, tu kasi vecer bych radeji presunula na snidani. Muze ji bolet brisko. Na veceri radeji polevku
Dobrý den, potřebovala bych poradit jestli s tím někdo máte zkušenost. Malýmu jsou 3 měsíce a poslední dobou je strašně spavé miminko. Dřív jsme tohle neměli. To dokázal vydržet i cely 3 hodiny do dalšího jídla, ale vypadalo to tak, že chvíli Koukal a pak spis kňoural nebo brečel, ale to bylo nejspíš prdíkama. Teď se napapá vydrží tak hodinu max. 2 a spí. Dnes odpoledne se najedl a tak za půl hodinky usnul, když jsem ho dala do postýlky a vydržel spat 3 hodiny
Žádný problém nemá. Směje se na nás, kouká, teplotu nemá. Prosím moc o radu jestli je nebo není s nim něco špatně. ![]()
@Čiperka13082018 na tvou otazku ti asi neodpovim, nevim
myslim si, ze snad ne, pokud neplace, neknoura…ale kdyby se mi neco nezdalo, tak bych sla k dr
ale neumim posoudit, nase mala je zas temer nespave mimco. Teda pres den, pres noc z 99% krasne spinka s jednim buzenim ![]()
@Kukacka123 píše:
@Čiperka13082018 na tvou otazku ti asi neodpovim, nevimmyslim si, ze snad ne, pokud neplace, neknoura…ale kdyby se mi neco nezdalo, tak bych sla k dr
ale neumim posoudit, nase mala je zas temer nespave mimco. Teda pres den, pres noc z 99% krasne spinka s jednim buzenim
No uvidíme v úterý jdeme k doktoru
Tak se zeptám ![]()