Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ZuzaM píše: Více
Moje děti nesnášely pytle. Jak se v tom otočily, tak se to kolem nich namotal a budilo je to. Dvacet stupňů je docela dost, vedro ji být může. My máme 18 stupňů a děti spí odkryte. Každopádně ať je to jakkoli, přetazeni na břicho nezabránís a pokud ji něco nevadí, tak se naučí usnout na brise a spát dál.
@ZuzaM naše děti na sobě nic nesnesou, malá kojena spí celoročně odkopana a normálně v krátkým pyžamu nebo v noční košili, jak ji přikryju, začne brečet a snaží se odkopat…velká už si někdy nechá domluvit, ale převážně je to stejné…tak já se přikryju a je nechám žít, ona jim otužilost neuškodí
@Anicka776 tak on se ten spánek mění, skoro dvouletá se mi budí několikrát za noc a chce se kojit…přikrytá nechce být, pomazlení zabere jen někdy…spí v lehkém krátkém pyžamu nebo v noční košilce, nemocná nebývá…pytel jsem na první měla a na druhou jsem to ani nezkoušela, byla by naštvaná…
A po probuzení nepomůže mléko? U toho syn vždy zaručeně usnul. Každopádně to v tomto období taky dělal…nebo spíš si sedal a byl vzhůru. V tom rozespalem stavu nevěděl, jak si zase lehnout.
Každopádně tvoje pocitově teplo a její se nemusí shodovat. Syn třeba spíš skoro furt bez perinky v krátkém rukávu a já jsem zachumlana v pyžamu s dlouhým rukávem. Každý to má jinak. Každopádně s tom pytli může mít problém se sama otočit zpět, proto se třeba vzbudí…
Nase skoro 10 mesicni by taky pytel nesnesla, nechce bejt ani prikryta, na brichu spi asi 2 mesice. Nekdy usina na kolinkach. Normalni na tenhle vek. Brzo to prejde.
Syn má 7 měsíců. Spí se mnou ve velké posteli a ještě je mu ta polovina malá, jak v noci cestuje a vytlačuje mě. ![]()
Spí teda od narození na břiše a jde podle mě v noci asi taky na 4. Párkrát zapéruje, někam popoleze, zaboří hlavu do matrace a spí dál. Někdy je třeba hodinu vzhůru a plácá se. Nechávám ho, já se snažím spát dál.
Prosím vás, nebrečí že jí je teplo, v pokoji takové teplo není, pytel je slabý bez rukávu, spocená neni, je zvykla v něm spinkat.
@Anicka776 píše: Více
Tak to nezkoušej. To že je zvyklá neznamená že se to nemůže změnit vždyť je to člověk a všechno se bude měnit. Nevím proč je to takový problém. Jinak nehraje vám tam třeba televize a pak se třeba vypne a je tma nebo nějaký světlo co se vypne? Muže mít i žízeň jak je dusno. Dej ji k sobě do postele dneska jen s dekou a zkus pozorovat jak se to stane
A proč nezkusit nedat pytel, jestli nebude změna? Pokud nebude, pytel vrať, však o nic nejde
Syn se taky od malinka odkapával. Pytel teda neměl ![]()
Ok, tak když je zvyklá tak je zvyklá. Doporučuji vyzkoušet lepící pásku, ta vyřeší vše. Pořádně ji dítě omotat dokola i s matrací, pak se nepřetočí.
@Anicka776 píše: Více
No a co teda chceš? Vyzkoušet nic nechceš, máš svojí pravdu. Že je zvyklá nic neznamená, třeba jí to prostě začalo vadit. Ale tvůj boj, tak jí v noci uspávej no.
@JancaS84 píše: Více
To je zase chytrý komentář.. nechte si tyhle kraviny abych ji pripoutala, přivázala a podobně
Docela frustrující, co zakladatelko, celkem přesně popíšeš problém a s létnou se sem šikanátorky, které se zabývají věcmi, které s tím dle tvého popisu naprosto jasně nesouvisí. Čekala, jsem, kdy přijde to spásné, spi s ní v posteli.
Asi nikdo nezná spací pytel s tog 0,2 nebo 0,5.
Asi tě nepotěším, ale budeš muset čekat, než to přejde. Mě spíš překvapuje, že to přišlo až v 10 měsících.
U nás to přišlo poprvé v průběhu třetího měsíce, kdy prokopla rychlozavinovačku a otočila se, ale protože v tomto měsíci byla ještě dost nekoordinovaná, tak to jednak nebylo bezpečné a byla s polohou velmi nespokojená. Na chvilku pomohl spací pytel(tak asi na měsíc, neměla takový rozkop). Pak už nepomohlo nic, v podstatě nezbylo než doufat, že se otočí až ve chvíli, kdy bude spát tak tvrdě, že jí ta poloha nebude vadit. V současné době spí pouze na břichu, ale určitě ne tak kvalitně, jako spala na zádech nebo boku.
Prostě jakmile ten spánek není supertvrdý, tak sebou na tom břiše šije tak, že se polovzbudí a je velmi nespokojená, že je polovzhůru. U nás naštěstí většinou stačí dát dudlík, pohladit nebo otočit na záda a do minuty znovu spí.
Problém je ten, že do další minuty až pěti je zpět na bříšku a opět po delší či kratší době protestuje a takhle to jde třeba hodinu nebo dvě, tři.
A ne, se mnou v posteli by nespala lépe, vytrvale tam řve. A opravdu poznám, že se jí chce spát, a proto protestuje.
Nad řešením přemýšlím a stále jsem na nic nepřišla. Jedna podobná šikanátorka mi tu sarkasticky psala, ať ji přibiju hřebíky
. Jako kdyby úvaha nad tím, jak pomoci dítěti, které není spokojené, byla zločin, jedinné přijatelné řešení pro tyto typy je totiž dát dítě do svojí postele nebo asi neuvažovat nad tím, aby bylo spokojenější, zda není nějaké řešení.
Jak spí přes den? Mne se třeba kluci vždycky začali víc v noci budit když bylo přes den moc spánku. Nikdy teda nespali celou noc, ale třeba ze 2-3 probuzeni na mliko se staly 4-5 z čehož jedno bylo dvouhodinová party. Většinou pomohlo ubrat nebo zkrátit spánek přes den. V těch 10 měsíců může přecházet ze 2 na jeden. Jen nápad. Jinak s přetáčením neuděláš nic, polštářů v posteli bych se teda spíš bála, ja je nechávala v holé postýlce jen s mantinelem