Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, také někdo uspavate starší Dítě přes den nosenim? Dcera má rok a půl a v poledne mi v nositku na zádech usne snadno a rychle, a Já si pak muzu v klidu dát kafe, apod. Ale vetsinou nesundavam, protoze se rychle vzbudí. Celkem nám to tak vyhovuje. Jen me zajímá, jestli to tak taky někdo děláte?
nebo jste dělali a zda a jak jste pak přešli na spaní v posteli? Prosím maminky, ktere to nechápou a odsuzují, tak aby nepsaly! Díky!!! ![]()
Když vám to vyhovuje a dítě usne, tak proč ne
Nijak to neodsuzuji, ale zastánce toho také nejsem. Uspáváme v kočárku či klasicky v postýlce.
Az tak uplne ne, ale syna jsem uhoupavala ku spanku do 25 mesicu na rukou, spici se dal nastesti polozit do postele. Zacal ze dne na den usinat krasne sam. Rekl: „Chci do postylky, jdi pryc, mami.“ a bylo. Nikdy bych po zkusenostech se dcerou neverila, ze neco takoveho muze nastat. (edit. Tim myslim, ze dite zacne usinat samo bez problemu.)
Dcerka se taky hodne nosila a usnula bud jen u kojeni nebo. v satku.ted v 3,5l v poledne usne pouze v kocarku asi by nejradeji byla zas v nositku ale tam uz to okupuje 6mes synek v satku. a ten usne (mimo noc)jedine v satku. u kojeni jen kdyz z satku odlozim a lehnu k nemu.uz ani nedoufam ze by to mohlo byt i jinak:))na kocarek v jeho v pripade uz ani nemyslim:)) obcas je to vopruz ale na druhou stranu shodit za 6mes 25kg a vejit se zas do pretehotenskeho obleceni neni spatny vysledek:))
@russy Já nošením uspávala mrně asi první půl rok, pak to přestalo fungovat. Co, ale funguje spolehlivě ještě ve dvou letech, je usnutí u kojení. Dělej co vám vyhovuje, nikde neni psáno, že spát se musí jen v posteli, jednoho dne to třeba přestane být pro dceru pohodlné a bude usínat jinak ![]()
@russy prvniho syna jsem do dvou let uspavala u prsa. druhemu synovi je ted rok a mame naslapnuto uplne stejne
mne to nevadi, deti byly a jsou spokojene, co tomu rika okoli je mi sumak. asi si to kazda delame jak nam a detem vyhovuje. nositko jsem pouzivala na prochazky tak do roka a nekdy tam kluci usnuli. ale u tebe uz bych mozna mela spatny pocit, ze tam spi v takove podle me nepohodlne pozici moc casto. prece jen lezeni v posteli ci v kocarku je asi lepsi. a jestli je to kazdy den ![]()
a to sedis na zidli, na zadech spici dite a popijis kafe, jo?
to je holt matka v zaprahu ![]()
Dělám to spíš výjimečně, když dcera (skoro 2 roky) nemůže usnout, nebo při nemoci, když nesnese, abych se na chvilku vzdálila. V nosítku usne bez problému vždy, je na to od miminka zvyklá. Neodsuzuji, když vám to vyhovuje, tak proč ne.
V nositku uspavam přes den, to musím skákat na balónu
ale za chvíli je tuhá a bez problemu odlozim, jinak neusne, ale večer usíná se mnou v posteli, sice ji to trvá i hodinu, ale me to nevadí rada se s bi mazlim, starší se to taky časem naučil a spi za 10 minut
Pokud to nevadí mamince, tak proč ne. Dítěti to zjevně nevadí, když usne a spí
Dcera mi usínala takhle v terénu běžně. Ne tedy denně, ale často. Na dovolené mi v šátku spala ještě 2,5 letá.
V nosítku uspávám výjimečně, když je nějaký problém - zoubky, bříško…ale po usnutí sundavám a nevzbudí se.
@russy v roce a půl mělo naše dítě dokonce už svoji postel (se zábranou), i postýlku jsem zrušila. Teda to už máš pěkně velkou opici na takovou šarádu
ale je to tvoje věc…