Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
neboj, do kočárku mu nefouká a čerstvý vzduch je zdravý. Navíc, malé dítě má být do -5 denně klidně venku. Starší se narodil v listopadu a nespal jinde než v kočárku za jízdy. Takže byl celou zimu denně hodiny venku. Byl oblečený, namazaný proti omrzlinám a jak byl zdravý ![]()
Jsem příznivcem větrání dětí a pobytu na čerstvém vzduchu. Někde jsem četla, že dítě má být klidně i hodin denně venku. Takže bych ho nijak neomezovala, vždyť je to přirozené, než ho zavírat doma v místnosti, kde je přes dvacet stupňů, suchý či vydýchaní vzduch. Když fouká, zjisti odkud, abys ho dobře natočila a fakt se neboj.
Monika27
Já to vnímám spíš jako výhodu, určitě mu to neuškodí, spíš prospěje…(mám opačný problém, dcera v kočáru nechce být ani bdící, ani v něm nespí, takže pobyty venku jsou pro nás poslední dobou náročné, ale věřím, že až začne běhat, bude to lepší). Jak psala Monika přede mnou, pokud nefouká přímo do kočárku, nebála bych se…
uplne v pohode - Rozarka vloni prospala venku celou zimu a nemocna nebyla ani jednou
Holky, díky za odpovědi. My jsme zvyklí být hodně venku, v létě jsme strávili na zahradě celý den.. Tohle počasí je za trest, fakt. Už tři dny jsme nebyli venku, tady sněží a fouká hodně vítr. Malý je nevrlý, vzteklý, hračky odhazuje a v lehátku nebude ani náhodou ![]()
Mala mi jeste loni spavala dopo v kocarku ale kdyz bylo skarede tak se mi nechtelo ven takze jsem ji navlikla a dala do kocaru na balkon a pohoda.Nebyla do roku ani jednou nemocna
k. tak spi doted ![]()
vidim to jako vyhodu - cerstvy vzduch a ja doma muzu ramusit bez hruzy, zda ho to nevzbudi ![]()
Eliška spávala od 3.měs na balkóně za každého počasí každý den až měsíc před druhým rokem, nám vzali kvůli rekonstrukci domu zábradlí, tak byl konec se spaním venku. Měli jsme na balkóně starou manžestrovou libertu, byla velká neprofoukla a v zimě, když bylo i -15, tak tam spala a byla teplounká, když jsme ji brali.
Malej tam právě ted spí už dvě hodiny, má venkovní spaní rád ![]()
Malá jako mimino taky spávala venku, i přes zimu.
Taky mi malá spí dobře venku, jen oproti ostatním i zakladatelce mám nevýhodu, že nemáme ani balkon ani zahradu takže musím chodit po venku. Dřív mi v postýlce spala dobře, ale ted je to katastrofa. Někdy jí uspím, někdy je to horší, nebo spí málo a pak je nevrlá a tak někdy prostě nezbyde nic jiného než vyrazit ven v jakémkoliv počasí. Naštěstí mám dobré oblečení
Jinak malá je tam taky spokojená. Takže se neboj pokud mu tam nic nechybí tak studený vzduch dle mě taky nevadí. ![]()
A to spaní v postýlce se jednou taky naučí, aspoň já v to pevně věřím. ![]()
jára je Ledňák, v kočáru spal od narození dopol i odpol. Vždy bez problémů … naopak si myslím že je to prospěšnější a děti jsou pak otužilé a míň nemocné
. Ale to můžu posoudit jen podle nás
.
a od kolika mesicu, tydnu muzou takhle spat?? mame termin v unoru, ale asi to bude driv
Nasa spala cez den jedine v kociari na balkone do roka a pol. Potom sme sa prestahovali do podnajmu bez balkona a ona prestala poobede spat ![]()
jizvikova, malý se narodil v březnu a ještě nic moc teplo nebylo. Ven jsme šli hned druhý den, co jsme se vrátili z porodnice, ale jen na 1/2 hodiny. Když začalo být tepleji, prospal mi venku naráz i 4 hodky a občas jsem ho musela i budit ![]()
Zdravím,
naše holčička spí od narození přes den taky jenom venku v kočárku…
Teď se jí blíží rok a brzy budeme nahrazovat hlubokou korbu sporťákem.
Přemýšlím, jak to dál dělat? Uspávat ve sporťáku? Samozřejmě v lehu…
Nebo pořídit nějaký kočár na terasu?
Děkuji!
Ahoj holky, prosím o radu, zkušenosti..
Malý mi odmalička spí přes den jenom v kočárku venku. Na jaře na zahradě, přes velká vedra jsme mu zařídili spinkání na odpočívadle pod schody, kde byl fajn chládek a malý se tam nepotil.
Spával tam až doteď, venku už moc ne (jakmile ho vytáhnu s kočárem ven na spaní, soused začne řezat s motorovkou, tudíž jsem to už vzdala). Problém je, že je to místo nevytápěné, tudíž teď, když se ochladilo, je tam celkem studený vzduch (ale je tam tepleji než venku a bez větru). Malého vždy dobře obleču, když ho z kočárku vyndavám, je celý teploučký - zima mu tedy není. Spíš mě zajímá, jestli nevadí ten studený vzduch, který dýchá?? Zatím je v pohodě, bez rýmy…
Chtěla jsem ho zkusit naučit spát alespon dopoledne v postýlce. Ale katastrofa. Usne celkem v pohodě s lahvičkou, je dost unavený. Prvně spal hodku a půl a já jásala, bohužel teď podvakrát spí půl hodky, vzbudí se se šíleným řevem, hrát si nechce, vzteká se a tak ho oblíknu a uhoupu v kočárku, kde pak krásně spinká. Tak nevím, co s tím. Nechat ho v kočáře nebo zkoušet ještě tu postýlku??