Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer chtěla bych nějakou radu. Mám roční miminko a problém je že miminko muže byt unavený jak chce ale nejde mu to přesto si chce furt hrát, protírá si oči, je neklidný ale nejde mu spát. S přítelem si už nevíme rady spí málo jak přes den tak i přes noc.
Možná špatně nastavený režim. Kdy chodí spát a jak dlouho spi?
@pikola no přes den spí max třikrát ale třeba hodinku, půl hodinku. No a večer se budu vícekrát
@Brbra spaní nechávám na něm kdy on chce talze to není každý den stejný … chodí spát okolo sedmé osmé
@Žaneta 2727 To bude asi ten problém
Roční děti by měly spát 2× denně, dopo chvilku a odpo déle
Nastavila bych režim, jinak se nemůžeš moc divit, že spí blbě.
@Žaneta 2727 tak roční dítě už nepotřebuje tolikrát spát, to už mi obě dcery spaly jen jednou, venku v kočárku a když nechce usnout tam, tak usne u prsa nebo v autě, vždy to udělám tak, aby ta 1,5letá aspoň jednou spala…přes den se jí snažím utahat plavání, sokol, zahrada, procházky, hrajeme si na hřišti doma nebo na různých veřejných…jezdíme na výlety…už mi je schopna třeba 2,5h chodit po zookoutku a jiné mnohem větší děti tam vozili na kočárkách, i když chodit chtěly, to mi přišlo smutné, děti se mají hýbat… V noci hodně vstává, dlouho ji teď trápily zuby, ale už snad brzy budou všechny
Zkusila bych upravit spánek přes den. V roce mi kluci spali už jen jednou. Zkuste to zatím stahnout na 2 spanky. Mně se tedy hodně budí i skoro dvouletý, celkově toho spánku má méně.
@Žaneta 2727 píše: Více
Má v režimu bor.del. To pak jde spaní do kopru. Musíš mu nastavit režim, dítě režim potřebuje.
@citlivaduse Dobře moc děkuji jsem poprvé maminkou takže se pořad učím