Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já mám všechny děti jen v cestovní právě kvůli tomuhle:)dobře si tma hrajou můžou padat aniž by se praštili apod, matraci mám kvalitní
dřevěnou si nějak neumím představit ale mám děti dost kamikadze ![]()
Také máme na trvalé spaní cest postýlku.. Koupila jsem kvalitní matraci a neměnila bych.. Nikam se mu nešprajcne končetina a když spadne nebo se prudce otočí, tak nabourá do síťky
![]()
Nepoužívala jsem, ale také jsem to hodně u maminek viděla. Asi to není nic neobvyklého
A pokud budeš mít do ní i rošt, tak super!
V pozdějším věku taky děti dělají v posteli úplně všechno, čtou, dívají se na TV, hrají si, jedí, povídají si s kamarády. Asi není nutné to oddělovat ![]()
Prostřední spí v cestovní, nechtělo se mi kupovat další postýlku, když by to bylo na pár měsíců, v cestovní má kvalitní matraci. Myslím, že to ničemu nevadí, žádný rošt tam nemá, ale ta matrace s kokosem či kýho výra tam je je pevná, tak myslím vypodložit nepotřebuje. U nás teda už spí s otevřeným vchodem do postýlky.
Jen pozor, pokud bys nějakou stranou přirazila ke zdi, je to zrádné, může se pořádně praštit o zeď, já ji vždycky odstavuju aspoň 10cm, ale jak tam někdy vlítne s rozběhem, tak se postýlka trochu posune a párkrát se praštil parádně ![]()
Taky se přidávám k těm co mají na spaní pouze cestovní postýlku. Máme dřevotřískovou desku a na tom matraci klasika do normální postýlky. Syn v tom spí už od narození (závěsné lůžko) a ted normálně. Druhou mám připravenou pro dceru, ale ta zatím spí celý deni noc v kočárku, protože nemáme prostor abych si jí mohla přestěhovat podle potřeby.
Dřevěnou jsem zavrhla již na začátku. Hlavní důvody jsou mantinely, připadalo mi zbytečné je pořizovat, kvůli tomu aby se dítě nebouchlo, když existuje jiné levnější řešení. Když byl starší tak mu z ní nepadaly hračky (používám jí i jako ohrádku, třeba když se potřebuju vykoupat, dojít za poštačkou atd.) a hlavně si nestrká končetiny do děr a nebouchá se do hlavy. Jak již někdo psal, chce to jí nechávat odtaženou od zdi nebo vaší postele, dvakrát se nám syn bouchnul o železný rám postele a to nebylo příjemné.
Moje obě děti měly a malý spí v cestovní postýlce..dřevěná je mi proti srsti, páč šprajclá noha a následně řev několikrát denně mě vyšokoval natolik, že jsem zastáncem cestovní postýlky..
Přidávám se ke všemu uvedenému!! Cestovní postýlka s kvalitní matrací je super! Přes den uklidím lůžkoviny, když bylo dítě menší, dala jsem hrací deku, teď častěji převlíkám prostěradlo: U nás doma si cestovku nemůžem vynachválit! Až na to, že ta kapsa, co je zvenku na jedné straně už trochu praská pod napěchováním hraček ![]()
Holky, mám dotaz, vám z toho starší děti nezdrhají? Máme cestovní postýlku na spaní u babičky (taky normální matraci) a prtě se jí v 17 měsících naučilo zdolávat ![]()
A je to! ![]()
Drevena je ve sklepe, cestovni je po oknem. ![]()
Maly je nadseny a ja jsem ho tam vecer dala pri priprave vecere a nemela jsem nervy, ze si rozmlati hlavu… Mame ted tezke obdobi, vsechno se naucil, ale nema zadny balanc, takze jsem mu cely den za zadkem ![]()
At zijou cestovni postylky ![]()
Predne se omlouvam, ze dnes zakladam uz druhe tema.
Holky, jak si divate na trvale spani v cestovni postylce?
Rada bych poridila cestovni postylku, rost mi udela svagr kvalitni, matraci pouziju tu, co mam - kokos/pohanka 
Maly neustale vstava, lozi ze spani, seda si a hlavne PADA!
Mame jednu u segry a maly se tam vzdycky hrozne vyradi, hraje si klidne hodinu a pul a hlavne tam pada do mekkeho
Jenze me se obe postylky do pokoje nevlezou. Musela bych drevenou postylku zrusit.
Ale prijde mi to takove divne na trvale spani…
A hlavne - je v poradku, aby si dite hralo pres den v postylce? Nemel by se prostor na hrani a spani oddelovat…?