Spaní v noci u 13 měsíčního

171
22.4.14 12:22

spani v noci

Maminky jdu si pro radu, spani se tady resi hodne, ale nemam moc cas listovat zpetne v diskusi, tak se omlouvam, jestli se muj dotaz opakuje.
Muj 13 mesicni syn je od narozeni nespavec, usne vetsinou v postylce sam s mlekem, ale za pul hodky, hodinu se probudi s placem, musim ho vzit, utisit, usne a zase polozit, tak je to porad dokola celou noc. Nekdy pomuze dat mleko, nekdy ani to ne. Budi se cca co 2 hodiny, vyjimecne spi 3hodky v kuse.
Zkousela jsem ho dat k sobe do postele, aby me citil, ale je to to same, jakoby se v noci lekal neceho, zacne plakat, jeste se ani poradne neprobudi, nekdy usne, kdyz ho jen chytnu za, nekdy musim zase vzit do naruce.
Myslela jsem, ze jak zacne chodit a vic jist, tak se to zlepsi, ale nelepsi se to. Odpoledne spi uz jen jednou max 2 hodky, s jidlem problemy nemame, zkousela jsem varit i medunku vecer, davat vic jidla, min. Vyrvavat ho moc nemuzu nechat, protoze s nama v loznici spi jeste i jeho 3leta sestra.
Ta byla taky nespavec, ale v 11 mesicich zacala spat pekne.
Prosim maminky, poradte co by mohlo pomoci.Vim, ze to prejde, ale momentalne jsem zoufala z nevyspani. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
217
22.4.14 12:54

Nemůžeš třeba tříletou na víkend odlifrovat k babičce a udělat tomu přítrž? V tomhle věku se mi taky dítě budilo velmi často, bála jsem se, že vzbudí sourozence, tak jsem mu raději pořád cpala mlíko nebo šťávu, výsledek bylo 3× za noc přebalované dítě, vypil monimálně litr za noc, budil se po 2h. Pak jsem se šprajcla, že už fakt nemůžu a nastolila na žízeň obyčejnou vodu, dít do postýlky, žádné vyndavání. Řval, ale nijak výrazně, jen vzteky, že nedostal svoje oblíbené pití. Děti se nevzbudily… Během několika nocí se všechno upravilo a teď se budí maximálně 1× za noc. Ušila jsem si na sebe několikaměsíční bič „v zájmu starších dětí“, přitom stačilo trošku a byl klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.4.14 13:06

Bydlim v zahranici a babicka ani tchyne tady nejsou, jedine ji zkusim dat spat do jineho pokoje a maleho necham vyrvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
22.4.14 13:06

No, já jsem u malé vypozorovala, že jí z mlíka na noc bolí bříško a proto se budí. Od té doby, co jí nedávám těsně před spaním mlíko, spí líp. Děti by neměli půl hodiny před uložením ke spánku jíst a ni pít mlíko. Dále se musí naučit usínat sám v postýlce, tedy zazpívat nebo přečíst pohádku, pak položit do postýlky, políbit, popřát dobrou noc a odejít. Pokud je při usínání zvyklý pít, mít tvojí ruku, nebo tebe, popřípadě je houpaný, bude to samé vyžadovat v noci pokaždé, když se vzbudí. A každý se několikrát za noc probere z hlubokého spánku, to je normální. Přeju hodně štěstí a klidných nocí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
22.4.14 13:19

Mě tohle dělala malá taky…začla si stoupat pravidelně kolem 22-23 a pak sna co dvě hodiny pít jsem nedávala mlíko jen když už byla hodně probuzená, doktorka mi říkala, že to může dělat i plný moč měchýř nebo zuby…zkoušeli jsme usínat samotnou, homeopatika sedalii, pediakid až zabralo, že mám postýlku bez bočnice u postele přiraženou a je klid…jak začne knučet tak max. natahnu pro dudlík to je tak 1krát za noc…takže jsme odstěhovali postýlku a je klid naštěstí taky se mi tak budila a to bylo o nervy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.4.14 13:24

Je fakt, mliko pije pri usinani, a v noci jeste tak pul litru mlika vypije, tohle ale dela posledni dva tydny, driv pil pri usinani a jen 1× v noci a pak az rano, dudlik nema, ale ma muchlacka, bez toho neusne, driv i usinal sam v postylce, ted jen nekdy, ale to je tim, ze byl nemocny, do toho zuby a snazila jsem se ho utisit, tak jsem ho sem tam vzala a uz to mam celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí