Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, prosím o radu ???? malýmu je 2,5 roku..spíme dohromady cca 12 hodin, ale řeším to, že odpolední spaní dokáže natáhnout na 4 hodiny..a večer chodí spát kolem 9 půl 10, ale ráno je v 5 vzhůru..nevíte, jak mu změnit ten jeho zavedený režim? Jestli ho budit přes den dříve? Ale nemyslím si, že to v našem případě pomůže..
co bych dala za to, aby přes den spal třeba o ty dvě hodiny méně a ráno o ty dvě hodinky déle ????????
Téměř stejný věk. Když přes den nespí jde spát v 19:30 spí do 8. Když přes den zdřímne jde spát nejdřív ve 22 a spí taky do 8
Zkoušela jsi přes den vzbudit třeba po těch 2 hodinách? Jak na to dítě reaguje?
Zkusila bych budit pres den driv. Treba to pomuze, za zkousku nic nedas ![]()
Prosím o radu. Syn usínal bez problémů sám v pokojíčku. Jak po obědě tak večer. Vzal si mlíčko, lehl a usnul. Poslední týden zlom. Nechce usínat sám, musím tam byt a pak se potichu vyplížit. Odpoledne spí i 3 h, ale v noci se teď začal okolo 2 budit. Dojde k nám lehne a spí nebo chce ať si jdu lehnout s ním
a má lehké spaní tak ještě 2h než zabere poradně, pak vstává okolo 7. Nemluví tak nezjistíme nic. Nevíte co by to mohlo být nebo co udělat ať spí zase jako dřív?
Tak dnes zase přišel cca hodinu potom co jsem ho uspala u nej v postýlce a spal s námi do rána. Nechapu tu změnu najednou, vždy spal sám a teď tyhle večerní tanečky
@Dermabion dcera má taky různá období, dřív večer jsem ji po mléku položila s dudlíkem do postýlky a spala. Pak asi dva měsíce jsem s ní večer (přes den ne) musela ležet v posteli dokud neusnula. Teď si dá mléko a sama chce do postýlky a spí. Možná potřebuje mámu jako jistotu nebo zrovna trochu trápí zuby, těžko říct. Já se jí přizpůsobila a přešlo to
Připojím se do diskuze, ne s radou, ale s žádostí o radu, zkušenosti. Dcera 2 roky, krásně prospívá, hezky jí a je stále kojená. v noci se budí co 3 hodiny a vyžaduje prso. Když jí ho odmítnu dát, je brek. Takže samozřejmě to skončí u prsa. Jako by měla zažité kojení po 3 hodinách, když byla mimi. Máte někdo stejný problém? Ráda bych se už někdy vyspala. ![]()