Nepříjemný zážitek s odpoledním spaním ve vídeňské školce

397
13.10.10 10:09

spani ve skolce

Holky musim se poradit,uz nevim jesli prehanim ,ale jsem v soku.Bydlime v Rakousku ve Vidni a chodime do soukrome skolky.Mam maleho ve skolce do 2 hodin.Od jedne do dvou se spinka nebo poslouchaji pohadky.Jde o to ,ze deti chodily spat vzdy o patro vyse ,kde mely kazdy matracku,prikryvky nahradni pro deti ,kterym rodice treba jeste deku neprinesli.A uz tyden ,kdyz pro maleho prijdu nejsou ve druhem patre ale spinkaji tam ,kde si hraji,prislo mne to zvlastni ,ale nenapadlo mne ze detem nepripravi matracky,presne jak to mely drive.Prisla jsme vcera do skolky a protoze jsme se nedovolala zadne ucitelky vesla jsem dovnitr do tridy ,kde deti spaly,nektere mely karimatky ,jine jen rohozky ,jedno decko lezelo jen na sve dece na zemi nicim neprykryte schoulene do klubicka zimou,jedno dokonce na linu prikryte dekou,Byla jsem v takovem soku ze jsem nemohla ani promluvit.Mne samotne zably pomalu nohy jak byla zem studena.Samozrejme co jsme se probrala hned jsme promluvila s ucitelkou ,ale ta mela sto vymluv,ze detem zima neni a ze neni dost matracek pak zas ze deti nevodi nahoru ze je jich malo na dozor......Promluvila jsme i z jinyma maminkama ,ale co bude dal nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
13.10.10 10:14

no je to opravdu divné nevím jak v Rakousku ,ale tady existují nějaké higienické normy ,kdy dítě musí spát aspon několik cm nad zemí .Je to divný ,taky by mě to vadilo ,už ,když si představím ,co to dítě na té zemi dýchá ,teda kromě toho ,že je mu zima. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
13.10.10 10:14

No, my teda měli ve školce, takové malé postýlky, každé dítě peřinku a bulík, a bylo to v místnosti která byla oddělená zašupovacíma dveřma od hrací místnosti…

No vidět své dítě tak jak popisuješ ty, dítě seberu a už nikdy do školky nepůjde. Alespoň ne do této.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.10.10 10:17

Školkové dítě sice ještě nemám, ale zdá se mi to divné, kor když jde o soukromou školku. Nevím jak v Rakousku, ale tady by se v soukromé asi sakra snažili vyjít hlavně rodičům vstříc, většinou jsou dost drahé. Mně by se to nelíbilo, jestli nemaj dost matrací, tak ať zažádaj rodiče o příspěvek, aby je mohli dokoupit. Nedostatek personálu na hlídání = problém školky a ne dětí a rodičů. Stěžovala bych si po domluvě s ostatními rodiči :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.10.10 10:27

Byla to ta nejlepsi skoka .chodime tam uz druhym rokem ,ale ted nastoupila nova vedouci a vse si predelava k obrazu svemu bez ohledu k detem.To ze musi deti spat nekolik cm nad zemi to musim teda nekde najit,jsem vztekla jeste vic ,jak se snazi cloveka jeste oblbnout vymluvama.Vcera uz jedna maminka prohlasila ze bude decko vyzvedavat pred spanim ,ale to prece neni reseni.Chystam se do prace a nebudu moct chodit uz v poledne do skolky a taky skolku platim do 2 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.10.10 10:39

Nepřijde mi to normální, obrátila bych se na hygienu, nejdřív s dotazem, jak je upravená norma pro přespávání dětí v předškolních zařízeních, zda se nějak norma odlišuje pro státní a soukromé školky. A podle toho, co by mi napsali, tak bych se zařídila. Vedoucí bych nejdřív hygienou pohrozila, protože si nedokaýžu představit, že by norma byla nastavená tak, že by děti mohli spát na holé zemi. a pokud by nedošlo ke změně, tak bych na ně tu hygienu zavolala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.10.10 10:43

urcite to udelam ,pohrozim ji hygienou..Si vzdycky rikam jestli je toto mozne v Cesku.Uz jsem tady v Rakousku narazila na tolik veci ,ktere mne vyrazi dech. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jari79
13.10.10 10:49

Ahoj,

ziji uz nekolik let v Rakousku, deti tedy zatim nemam, ale asi Te nepotesim. Na Tvem miste bych se domluvila s ostatnima maminkama a stezovala si hromadne, ale sama myslim niceho nedosahnes. Dalsi moznosti je dat dite do jine skolky. Bohuzel co vim, tak tady deti po obede vetsinou nedavaji spat,skolky na to nejsou ani zarizene, je opravdu jen par skolek v okoli (myslim okoli Vidne, Stockerau, Hollabrunnu…), kde maji deti tuto moznost. Ale napr. ve Stockerau ti klidne nechaji decko po obede lezet na zahrade (na podzim), jine jim usnulo na houpacce (tez v zime) :roll:
Preju Ti pevne nervy a at se vse vyresi k Tve spokojenosti :wink:

• Citovat
  • Upravit
3321
13.10.10 10:53

tak já jen doufám, že v čechách to je jiné :O, muj malý dneska spí poprvé ve školce, tak jsi mě dost polekala :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
13.10.10 10:55

Já ještě dodám, že u nás mají ve školce děti od nástupu až do jejího opuštění (od ca 2,5 do 6 let) stejnou matraci (zespod je páska s jejich jménem) a ty se pokládají na takové „plastové rámy / postýlky“. Povlečení dostáváme jednou za měsíc domů vyprat, takže spí vždycky „ve svém“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
13.10.10 10:58

Kristepane, jsem z toho uplne v soku, jak jsem klidnej clovek, tak bych se asi neovladla a udelala tam coromoro :cert: Jak si muzou dovolit nechat spat deti na zemi??? Je mi z toho uplne smutno :cry: Ucitelka by si tak urcite sama nelehla. Navic se jedna o soukromou skolku.. A co pise jestejari79, to me uplne pada celist?? Ja mela Rakousko za celkem pokrokovou zemi 8-o
Rozhodne pohrozit hygienou, domluvit se s ostatnima ucitelkama, TOHLE NENI NORMALNI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.10.10 11:00

Ahoj Jari.no myslim ,ze v Cesku kolikrat k neuvereni a to nejen skolky ,ale i skoly.Muj starsi syn ma 13 a cim jsme si prosli ve skolce a ve skole nekdy k opravdu k neuvereni.Kdyz jsem si kolikrat prohlizela webky ceskych skolek ,zarizeni ,prostory opravdu nadhera ,muzou byt maminky stastne.Co chodil muj strasi syn do skolky ,musela jsem delat svacinky mu do batuzku,ve skolce meli kuchynku kdy pri smene 2 ucitelek na 30 deti ,jeste sami ucitelky pri detech uvarily detem obed,vetsinou bez polevek,jednou kdyz jsme pro syna prisla,mlada ucitelka spala a decka si hrali sami bez dozoru.Ve skole jidelny nejsou,zatim jsem doma a vyvaruju ale pak nevim,bude si kupovat jidlo v bufetech nebo v automatech.Zlate ceske skolstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
13.10.10 11:03

se divím, že jste v tok rakousku ještě ted:O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.10.10 11:06
vililik píše:
se divím, že jste v tok rakousku ještě ted:O

vsak uz bych nejradeji utekla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
13.10.10 11:10

a to nejde? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin