Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam tři leteho syny a od zaří chodí do školky,chodí v celku rad je tam na cely den.Ale co nám děla problem je rano vstát spí s námi v posteli takže když začne zvonit budik strčím mu ho pod polštař,ale ono nic spí tak tvrdě že mi ho je líto tak ho necham spat,třeba až do desíti.Tak že doškolky nejde
Chci se zeptat budíte sve dítě do školky za kažou cenu?
Já jo.
Jen když se mi nezdá úplně zdravotně v pořádku, tak ji nechám radši doma. Ale vstávat se musí
.
rozhodně, za každou cenu, jelikož musím do práce.
kolegyně taky poměrně dost ustupovala chlapečkovi, nechávala ho doma, teď je předškolák a tyhlety problémy má pořád, už chuděra nemá žádnou dovolenou, všechnu si vybrala kvůli malýmu, když jí ho bylo líto budit nebo když to zkoušel na ni nějak jinak.
takže já bych si to asi moc nezaváděla.
A.
Já teda taky malou budím, nebo spíš manža, vodí ji on. Chodí na 7 hod. Takže vstává v půl 7 a dělá jí to někdy taky problém. Nejhorší je srovnat jí do režimu třeba po prázdninách a prodloužených víkendech. Nebo nemoci. Budímd ji polehoučku, pomaloučku. Ale někde jsem četla, že existuje budík, který budí dítě podle fáze spánku. Když dítě tvrdě spí, tak ho nevzbudí, třeba až za 10 minut, kdy je spánek lehčí. Třeba by to ve vašem případě pomohlo ![]()
Aha to je pravda asi si zadělavam ta pořadný problem
si na to zvykne a pak už to bude dělat z vyčuranosti
Mišuna píše:
Taky mám spáče, ale budím i když mám odpolední, stanovila jsme si že ve školce musí být nejpozději v osm. Spí v pokojíčku, otevřu dveře a pustím tam kočku. Jako budík funguje spolehlivě.
Já mám v práci zkrácený úvazek 9-15 hodin, ve školce musí být všechny děti v 8.00. Já vstávám v sedm, holku budím v 7.15 a asi o minutu pozdějc začíná ve Snídani s Novou ranní pohádka,,,, je to taková krátká sedmiminutovka, něco jako večerníček,a ta vždycky holku z postele dostane a snídá u toho..... čili jakejsi náš rituál. Neměla jsem takhle nikdy problém. Ale lituju děti, které jsou ve školce už od půl sedmé,,,, s tím bych měla problém i já, natož holka.
A.
Taky budíme denně, mladý pán normálně spí do 9.30 … Ale po vzbuzení nefunguje, takže hned po výlezu z postele pouštíme raníček - krátkou pohádku do 10 min, u toho se probudí a většinou zvládne i obléknout.
Takhle to funguje dobře.
Martina
Zubr píše:
Taky budíme denně, mladý pán normálně spí do 9.30 … Ale po vzbuzení nefunguje, takže hned po výlezu z postele pouštíme raníček - krátkou pohádku do 10 min, u toho se probudí a většinou zvládne i obléknout.
Takhle to funguje dobře.Martina
Chodím na 7 do práce, Adu vzbudim v 6, přenesu dolu do obyvaku, od 6-ti davaji na CT2 pohadky,to se probouzi, pije caj a snida si.Ja se mezitim pochystam,kolem půl ho oblecu,vycistime si zuby a 45 jedeme do skolky.
My pouštíme pohádky většinou z DVD či HDD. Když večer nestihnem večerníček, tak pouštíme večerníček (nahráváme). Jinak na Nově i ČT1 bývají pohádky Raníčky, ale pořád mění dobu - teď bývá na Nově kolem 7.15.
Martina
Ano, budíme. Zazpíváme : Vstávej, semínko, holala, pošimráme, popusinkujem a pak Hola, hola školka volá a už se vstává ![]()
Já taky budím.Vstávám v 6 a kluci asi o 10 minut později,pokud se sami nevzbudí už dřív.
ahoj
Taky budíme, někdy je tedy naše mladá vzhůru dřív než já. To mám pak problémy se vstáváním já
Někdy se stane, že zaspíme, ale naštěstí máme školku v ulici, tak tam vždy doběhneme před zavíračkou.
Ráno u nás probíhá tak, že nejdřív nachystám snídani, pustíme pohádky a já se můžu v klidu dát dohromady. Pak klasika, oblíkačka, zuby, výběr hračky do školky a jdeme. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.