Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
vililik píše:
a to nejde?
je to slozite,starsi syn uz je tu na gymnaziu nizsim,manzela bych tu nechala ,nejak musime zapasit tady s tim jak to je,ale je to s udivem ze by si clovek myslel rakousko tam to musi byt jeste lepsi,le v Cesku je to opravdu vse lepsi co se tyce skolstvi urcite a snad se to nebude menit po vzoru takovych zemi jako je treba Rakousko
No ja jsem slysela i o jedne skolce na ceske vesnici, ze deti spi na zemi na koberci.
Maminkam to zrejme nevadi, ale ja bych tedy radila.
![]()
A a Rakousku jsem tedy mela lepsi mineni.
![]()
mertinka píše:tak to je mi líto:(…slyšela jsem, že je vvililik píše:je to slozite,starsi syn uz je tu na gymnaziu nizsim,manzela bych tu nechala ,nejak musime zapasit tady s tim jak to je,ale je to s udivem ze by si clovek myslel rakousko tam to musi byt jeste lepsi,le v Cesku je to opravdu vse lepsi co se tyce skolstvi urcite a snad se to nebude menit po vzoru takovych zemi jako je treba Rakousko
a to nejde?
mertinka píše:vililik píše:je to slozite,starsi syn uz je tu na gymnaziu nizsim,manzela bych tu nechala ,nejak musime zapasit tady s tim jak to je,ale je to s udivem ze by si clovek myslel rakousko tam to musi byt jeste lepsi,le v Cesku je to opravdu vse lepsi co se tyce skolstvi urcite a snad se to nebude menit po vzoru takovych zemi jako je treba Rakousko
a to nejde?
tak to je mi líto
…já slyela, že je tam lépe zaplaceno ohledně práce…mám známe, které tam dojíždějí do práce každý den, ale bydlí v čechách( vyšší brod), to mi přijde ideální ![]()
Presne tak, nejradeji bych to tu taky zabalila
, ale to jsem vsechno pred 11 lety nevedela, kdyz jsem se vdavala ![]()
Myslim si, ze je skolstvi v CR o hodne lepsi nez v AT. Ja bydlim na vsi a v nasi skolce museji mamky deckam s sebou balit jak svacinu tak i obed a nebo si decko musis vzit v poledne domu, aby se naobedvalo
A neznam ani jednu skolu, ktera by mela skolni jidelnu a skolni druzina je hned pro 2 skoly najednou s otviraci dobou do 15 hod. No tak jsem si tady alespon postezovala ![]()
Bratranec žije taky ve Vídni, jejich syn chodí do specielní školky, která spadá pod OSN a co bratrancova žena líčila, tak pro mě děs běs. Zlaté naše státní české školky.
Oni si myslí, že když to mají těžce zaplacené, že tam pro jejich dítě udělají první poslední, ale opak je pravdou.Oni ti rakušáci jsou asi zvyklí na takovou „drsnější“ výchovu stylem - děti toho hodně vydrží. M
jari79 píše:
Presne tak, nejradeji bych to tu taky zabalila, ale to jsem vsechno pred 11 lety nevedela, kdyz jsem se vdavala
Myslim si, ze je skolstvi v CR o hodne lepsi nez v AT. Ja bydlim na vsi a v nasi skolce museji mamky deckam s sebou balit jak svacinu tak i obed a nebo si decko musis vzit v poledne domu, aby se naobedvaloA neznam ani jednu skolu, ktera by mela skolni jidelnu a skolni druzina je hned pro 2 skoly najednou s otviraci dobou do 15 hod. No tak jsem si tady alespon postezovala
tak my mame alespon teda to jidlo ![]()
takove zakladni veci ,ktere normalne do skolek patri a meli by tu byt tu nejsou,a kdyz byste si chtela stezovat vypada jeste clovek jak z jineho sveta co by toho chtel nejak moc…u nas vse fungovalo uz za totality jak ma,meli by si z nas brat priklad ty podle nas civilizovane zeme…
já bych asi utekla
, to jsem si tu nedávno stežovala na to, jak ve školce neoplíkají syny na ven a ten je pořád nemocný, ale proti tomuhle…to je vlastně skoro nic…
Tak to taky koukám
myslela jsem si, když jsou rakušáci tak pečliví na pořádek, že hygienu budou brát vážně i ve školství ![]()
villik, je to vážné téma ![]()
dnes jsem byla mladého taky napsat do školky, tak doufám, že bude vše OK
![]()
Já myslela, že Rakousko je vyspělá země?
My bydlíme na vesnici, malá chodí do státní školky a každý mají své lehátko a přikrývku a spí v ložničce
Nečetla jsem ostatní odpovědi, ale řešila bych to s ředitelkou, když učitelka myslí, že v tom není problém. Mně to přijde dost otřesné, nechat děti spát na zemi. A čas od času bych udělala menší kontrolu stavu, protože je otázka, zda bude vůle to změnit. Nenechej se odbýt.
Hruza na tom je ,za spani deti na zemi zavedla prave nova reditelka..tak se dovolej pomoci.Same novoty,Kazde decko ma napriklad v pytlicku veci na prevleceni,kdyby se umazalo pocuralo .Stara reditelka mne rikala a kdyby se stalo ,ze se bude potrebovat prevlict vicekrat nic se nedeje mame tu dost veci na prevleceni.Vcera byl u dveri skolky kos s oblecenim ktera tam reditelka dala na rozdani.
takze ted tam nemaji nic.Byla jsme se skolkou spokojena uz proto jak to tu vse je zavedeno ale ted je mi do place..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.