Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky,
chodíte s mimčama ven v těchhle vedrech?
Mně totiž malej neusne jinde než v kočárku, a tak ho dávám spávat na balkon. Mám tam roletu, takže je ve stínu. Jenže teďka je tam ve stínu 30 stupňů. Spává dopo, to je v pohodě, je to orientace na Z, takže dopoledne je tam celkem příjemně, ale odpo od dvou do čtyř, přes vlastně největší vedro. Jenže jinak doma neusne. Má jen body s kr. rukávem, jinak vůbec nic.
Mám strach z přehřátí, ale zas když je ve stínu…
Co myslíte?
PS: I doma v paneláku máme teďka 27…
Já bych šla radši někam do lesa nebo do stínu, kde pofukuje a je líp než na balkoně (i když za roletou). ![]()
hkac píše:
Já bych šla radši někam do lesa nebo do stínu, kde pofukuje a je líp než na balkoně (i když za roletou).
sídliště… ![]()
No, hlavně aby ten stín nebyl „horkej“. Třicet , to už je asi docela dost …
Já mám teda tu výhodu, že máme rodinný dům prakticky u lesa. Takže i v těchle vedrech sem jde supr vzduch. Ale stejně s kočárem popojíždím a nechávám ho stát až za zdmi, ani pod slunečníkem ne. A řekla bych, že úplně nejlíp takhle odpoledne mu je v ložnici, která je na východ. jenže náš malej prcek, pokud je najedenej. nebolí ho bříško a není mu zima nebo vedro, tak usne kdekoli .....
No, na sídlišti bych ho asi na balkoně nenechala. Co popojít někam do parku? Mě teda brouk v kočáru nespí v těch vedrech, takže odpoledne ven nechodíme. Parky a stromy máme docela daleko a než tam dojdeme je na nervy a se spaním je konec. Dneska naštěstí usnul doma. Už spinká přes dvě hodiny. Ale třeba v neděli, v pondělí a včera přes den nespal vůbec… ![]()
MaryClementine píše:hkac píše:sídliště…
Já bych šla radši někam do lesa nebo do stínu, kde pofukuje a je líp než na balkoně (i když za roletou).
Taky bydlím na sídlišti v paneláku
. Ve dvě odpoledne už je ale i trochu stínu za panelákem, nebo někde pod stromy. Nebude tam líp? ![]()
Taky jsem se dneska skoro bála jít ven - vyjeli jsme skoro nahý a jen na 20 minut. Já bych teda ven spát nedala - bojím se přehřátí. Přece jen je ještě malá a takhle malý mimča se přehřejí hned. A pije ti dost? Anežka teď pije vodu na litry, tak jestli bude dost napitej před a po tak na krátkej spánek se snad nic nestane ![]()
Ischtar píše:
Taky jsem se dneska skoro bála jít ven - vyjeli jsme skoro nahý a jen na 20 minut. Já bych teda ven spát nedala - bojím se přehřátí. Přece jen je ještě malá a takhle malý mimča se přehřejí hned. A pije ti dost? Anežka teď pije vodu na litry, tak jestli bude dost napitej před a po tak na krátkej spánek se snad nic nestane
Kdepak, vypije pres den tak 300 ml caje a to jeste v podstate si to necha lit z lahvicky po douskach do pusy, cuca chvili z pitka a pak uz jen otvira pusinku. Z dudliku nepije.
Právě že to přehřátí… ach jo. My teďka i bojujeme s mlíkem a já už jsem ze všeho fakt unavená, teďka už nejspíš přijdu i o odpočinek přes jeho spánek, protože na ven to moc nebude a doma prostě spát nebude…
já teď nechávám raději Elinku doma. Občas, když je to moc nutné, vyrazím na rychlo nakoupit, ale jinak máme sice taky terasu, ale raději ne. Nedávno jsem ji nechala chvíli venku, i když to bylo ve stínu, strčila jsem hlavu do kočáru…a to se nedalo. Mně teda navíc ještě nechce pít, učí se na vodu, dá tak 10ml na dávku
, takže ji mám raději doma, kde z druhé strany chladím pokoj větrákem a ji nechávám jenom v bodíčku
MaryClementine píše:Ischtar píše:Kdepak, vypije pres den tak 300 ml caje a to jeste v podstate si to necha lit z lahvicky po douskach do pusy, cuca chvili z pitka a pak uz jen otvira pusinku. Z dudliku nepije.
Taky jsem se dneska skoro bála jít ven - vyjeli jsme skoro nahý a jen na 20 minut. Já bych teda ven spát nedala - bojím se přehřátí. Přece jen je ještě malá a takhle malý mimča se přehřejí hned. A pije ti dost? Anežka teď pije vodu na litry, tak jestli bude dost napitej před a po tak na krátkej spánek se snad nic nestane
Právě že to přehřátí… ach jo. My teďka i bojujeme s mlíkem a já už jsem ze všeho fakt unavená, teďka už nejspíš přijdu i o odpočinek přes jeho spánek, protože na ven to moc nebude a doma prostě spát nebude…
že bych zkusila koupit ten hrneček, ze kterého se děti učí pít?
, od jakého věku se to vlastně dělá? ![]()
Takže teď jsem změřila teplotu v boudě - 32 stupňů, okamžitě šel domů, i když spal sotva 30 minut. Nechal si nalít do pusy cca 70 ml.
No takže máme po odpoledním spaní na balkoně, je to jasný… až dokud nepoleví ty vedra.
Evi, ten hrnek je od 6 měsíců nebo až je dítko připravený
Já mám nekapací hrneček s pítkem, ale celkm bez úspěchu. Pak má od Baby Nova lahvičku 125 ml s pítkem, vyndala jsem ventilek a on docela to pítko cucá nebo si to nechá kapat do pusy. Jednou jsem odšroubovala vršek a on otvíral pusinku a vypil 50 ml jen tak, litím do pusy. třeba by chtěl normální hrnek
Ale do ruk to kupodivu nebere.
Mary: díky, zejtra pro něj půjdu do DM
. Už dneska jsem nad tím přemejšlela, protože jsem tam šilhala po různejch šťávách, pak jsem to vzdala, MUDr. řekla vodu, mě nenapadlo, že jí ta voda z flašky nemusí jít ![]()
No já bez mučení přiznávám, že jedeme jedině na garnulovaným čaji od Hami Jablko-meduňka. Ředím ho víc, než píšou, píšou lžičku a půl na 100 ml, dávám dvě lžičky na 250 ml. Vodu ani jiné čaje nechce.
Vím, proč bych ho neměla dávat, ale radši granule než dehydratace.
My máme hrneček s měkkým silikonovým pítkem a ten jí jde. Mlíko teď taky zarputile odmítá - asi tím vedrem, chjo. Doma máme 25 stupňů takže taky peklo. Dnes vypila 300 ml čaje ale byli jsme venku jen symbolicky a snažím se jí čaj nedávat v naději že bude pít víc mlíka - bezúspěšně… ![]()
Ischtar píše:
My máme hrneček s měkkým silikonovým pítkem a ten jí jde. Mlíko teď taky zarputile odmítá - asi tím vedrem, chjo. Doma máme 25 stupňů takže taky peklo. Dnes vypila 300 ml čaje ale byli jsme venku jen symbolicky a snažím se jí čaj nedávat v naději že bude pít víc mlíka - bezúspěšně…
ani nemluv, mně bojkotuje mlíko odpoledne už třetí den, jsem pěkně na nervy…