Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@CokeLady píše:
@Antonie BolaváMám to samé u táty… ano, léčí se ve spánkové laboratoři, není to jen tak. Těmi spánkovými apnoemi hrozně málo odpočívá mozek. Takže člověk je přes den jak přejetej, unavenej, není odpočatej, je spavý i přes den.
Nyní má z nemocnice zapůjčený dýchací přístroj a musí spát s maskou na obličeji, funguje to tak, že musí dýchat nosem. Jakmile se nadechne pusou (aby chrápal), začne ho to pálit a dusí se. Ale je to hrozně nepohodlné a nevyspí se s tím.
Vím, že je to stará diskuze, ale zrovna to řeším (maska u dospělého). Jaký typ masky má? Dívám se na tyhle přístroje: https://www.philips.cz/…oducts/masks - měl něco podobného, s čím se nevyspal? A nezměnil pak masku? Zvykl si? A hučí to v noci? Já sama trpím nespavostí, proto mě to hučení zajímá.
Ahoj, mohl bych se zeptat, jestli doma nemáte někdo přístroj na Apnoi, který už nepotřebujete, ale je funkční? Mockrát Vám děkuji za ochotu.
![]()
Kde a jak řešit podezření na spánkovou apnoe?
U syna (5 let) pozoruji tento problém už od narození, kdy mu opakovaně houkal monitor dechu. Doktorka mi řekla, že mám monitor vyhodit, že mě jen děsí a houká falešně. Vždy byl syn bledý a prudce se nadechl. Někdy se to opakovalo i několikrát za noc.
V poslední době to opět sleduji, že se to opakuje. Chrápe, najednou dlouhé ticho a prudký nádech.
Nosní mandli ma vyoperovanou, ale chrápe dál.
Nejprve neurologické a plicní vyšetření. Indikovat může jak neurolog, tak pneumolog. Předpokládám, že ORL vyšetření je v pořádku, to je na prvním místě…
Dobrý den, prosím Vás má někdo s tímto zkušenost? Dnes nám přestal fungovat přístroj, na displeji bliká trojuhelnik s vykřičníkem, přístroj pípá a dole bliká to malé tlačítko. Zkoušeli jsme hledat na netu, bohužel marně.
Je to přístroj PHILIPS REMstar Pro C-Flex plus
Předem děkuji za rady:)
@Lu An píše:
Dobrý den, prosím Vás má někdo s tímto zkušenost? Dnes nám přestal fungovat přístroj, na displeji bliká trojuhelnik s vykřičníkem, přístroj pípá a dole bliká to malé tlačítko. Zkoušeli jsme hledat na netu, bohužel marně.
Je to přístroj PHILIPS REMstar Pro C-Flex plusPředem děkuji za rady:)
Na přístroji by měla být nálepka s kontaktem na technika, který vám s tím poradí.
Holky prosím zda nemá někdo zkušenost. Syn necelé 3 roky má spánkové apnoe, chrápe jen při Rýmě, časté rýmy, teď má,,zadní rýmu,, ucpaný nos a kašel jak mu to teče do krku. Byli jsme na orl a řekli ze má 3. Stupeň velkou nosní mandli a je obalena hlenem. Jdeme na vyndání ale hodně čtu, že spánková apnoe je spis z velkých krčních mandlích ale o těch na orl nic neříkala. Pomohlo vám teda vyndání pouze nosních mandlích na apnoe?