Spánková paralýza, co s tím dělat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2659
2.11.16 07:50

8o Pane jo… tak mě se stát něco podobného, tak mě určitě klepne. To musí být šílené!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
2.11.16 08:47

Ano, musím potvrdit, že častěji je to při denním spánku než při tom nočním.
Jinak když jsem to zažila poprvé, asi před 6ti lety, tak mě to tak vyděsilo, že jsem si byla jistá, že to musí být něco paranormálního. Ale jsem realista, takže vyhrálo racionální vysvětlení nad duchařinou. Díky Bohu, protože jinak už bych se musela zbláznit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.16 08:52

Taky to mívám, i parkrat do měsíce :zed: jednou se mi i stalo, ze „neco“ bylo pod posteli a pak me „draplo“ do ruky a ja to úplně cítila :? Naštěstí jsem tam neměla skrabanec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
2.11.16 09:00

Já jsem to zažila dvakrát, bylo to velmi děsivé a od začátku jsem to brala jako útok negativních sil, takže mi bylo porazeno, abych žádala o pomoc a ochranu archanděla Michaela, což jsem udělala právě podruhé, když se mi to stalo - požádala jsem ho, ať všechno zlé a negativní ode mě ihned zažene, a pak jsem nějaký čas ho před usnutím žádala o ochranu a nikdy už se mi to nestalo, takže vřele doporučuju. Já ale teda nepochybuju o existenci duchovního světa, ale možná pro mnohé z Vás to bude nepřirozené :think:, pokud takovýmto věcem nevěříte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
2.11.16 09:24

Ahojky, stává se mi to celkem pravidelně. Naposledy dnes v noci… Začalo to někdy během dospívání na střední škole. Nevím co byl spouštěč, ale měla jsem to tak obden. Byla jsem z toho už úplně šílená. Začala jsem i pít alkohol abych lépe usínala. Naštestí jsem tomu nepropadla. Teď se mi to stává tak každých 14 dní. Mám hodně nespavé miminko a k tomu syna v období vzdoru. I když už vím o co jde, vždy mě to vyděsí stejně. Pokaždé je to když usínám, v takovém tom polospánku. Nejhorší je pro mě ten pocit, že mi to něco chce ublížit a já se nemohu bránit. Jak píší ostatní, je třeba se pokusit co nejrychleji rozhýbat alespoň ruku, nebo prsty, pak to už ustupuje. No je to strašné a kdo nezažil nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
2.11.16 11:45
@Whiskin píše:
Na to pozor, jedním z hlavních spouštěčů je prý i šlofík odpoledne.

No, fakt jo… Večer se mi to nikdy nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.11.16 16:21
@Whiskin píše:
Je tu někdo, kdo trpí na paralýzy pravidelně?? Jsou u vás nějaké spouštěče, po kterých paralýza přijde spíš? Naučili jste se to už nějak ovládat nebo utnout z nejhoršího? A v jaké fázi spánku se vám stává?

Paralýzu jsem měla poprvé před třemi lety, od té doby pak ještě šestkrát. Když se mi to stalo poprvé, začla jsem se o to dost zajímat, možná bych tehdy ani nezačla, kdyby mi ségra neřekla, že se jí stalo něco podobného. Poprvé to začlo jako dost příjemný sen, dávala jsem si odpoledního šlofíčka a začlo se mi zdát, že se jakoby vznáším a v tom snu se ke mně najednou začly přibližovat temné stíny/osoby. Následovalo ochrnutí končetin, zvukové halucinace. Nejhorší bylo, že jsem byla už při vědomí, ale neuměla jsem se tomu bránit a musela jsem počkat, dokud to neodezní.

Co jsem si později přečetla, jsem si jistá, že hlavní spouštěč v tu chvíli pro mě byl extrémní stres (tehdy ztráta prvního zaměstnání), stejně tak i podruhé (tehdejší přítel se na čas přestěhoval na druhou polokouli).

Proto mě zajímá, komu se to taky děje a jak se proti tomu bráníte.

Taky jsem měla kdysi něco podobného, pomohly mi meditace. S těmi „stíny“ to vypadá na možnost nějakého cizího psychického vlivu a proti tomu obvykle dobře pomáhá soutředění myšlenek na vhodný objekt. Viz jen tak pro příklad meditační techniky jogy, trátak, sankalpa a podobně. Zkus gůgle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
17.4.17 07:33
@Whiskin píše:
Nevíš, nicméně se to dá logicky vysvětlit - ochrnutí je způsobené glycinem a kyselinou gama-aminomáslovou, pocit strachu je způsoben zpožděním Varolova mostu atd atd…Ale když to zažiješ, tak si říkáš (nebo já tedy alespon si vždy říkám), že toto snad není z našeho světa..

Tohle mě zajímá. Zažila jsem to z únavy a stresu, spíš jako nepříjemný pocit, že jste vytahováni z těla, ztráta pojmu o čase apod., ale bez těch kroků, bouchnutí dveří. To první si dovedu představit, že je nějaká chemická reakce mozku, zkrat atd..
Ale jak si vědecky vysvětlíte ty kroky, dveře, jasné vědomí, že s vámi někdo v té místnosti je?

Tam jsou pak i teorie, že když se toto děje, ano, stres, únava hraje roli, ale tím, že je člověk oslabený, snáze si s ním přijdou nějaké cizí entity zamanipulovat.
No každopádně je to záhada a není rozhodně o co stát.
 N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
17.4.17 16:51
@korast píše:
Ahoj, každému pomáhá něco jiného, musíš sama vyzkoušet, co bude nejlepší pro tebe. Obecně se radí vyvětraná místnost před spaním, neusínat na zádech, spánek s nízko vystlaným polštářem, vyvarovat se samozřejmě stresu a napětí atd. Když už jsi v paralýze, zaměř se nejlépe na prst u nohy a zkus s ním za každou cenu hýbat.. …
Pohled z jiných stran - paralýza je vstupenkou do jiných „světů“, záleží na odolnosti jedince jak je imunní vůči vlastnímu strachu..

Mě pomohlo, pokud se chci vzbudit, pomalu převalovat hlavou doleva a do prava, pak jsem se probudil. Po čase, když už jsem ten stav znal a nepanikařil jsem, přes ten stav strachu, tak jsem se nezkoušel probudit, ale jen sledovat, co se stane. Ale samozřejmě se nestane nic, vždycky jsem znovu usnul :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.8.17 02:05

Spánková paralýza? VYŘEŠENO!!! Alespoň u mě to fachá na 100%. Ty kecy prdy o astrálním cestování si strčte víte kam…
Spánkovou paralýzou jsem trpěl zhruba před 2ma roky. Neurolog ně poučil, čím trpím, ale žádné řešení nenavrhl. Tak jsem na věc šel jednoduše logicky, hledal jsem, co nového jsem v poslední době konzumoval. Měl jsem ideu, že je to způsobeno nějakou „přídavnou“ chemikálií v jídle nebo pití jako Ečka. Velice rychle jsem přišel na to, že nějaká „nová“ Cola, kterou jsem v tom období začal pít je dietní a jako taková obsahuje umělé sladidlo ASPARTAM. Jednoduše jsem ji přestal pít a místo ní si koupil normální (pravou) Colu slazenou cukrem. Spánková paralýza zmizela instantně!!! Nedávno jsem opět měl SP… a tak jsem se ráno podíval na ta malá písmenka na zmrzlině, kterou žena nově koupila a opět jsem tam našel ASPARTAM. Takže přátelé, vyvarujte se těch zatracených umělých sladidel a budete vyléčeni.
Nově Aspartam maskují pod Ečkem E951. Pokud tohle nezabere, tak hledejte tu „vaší chemikálii“, která to způsobuje, jednoduše eliminací jedné věci po druhé. A nevěřte na ty bludy, kterými vás tady neschopní pomatenci krmí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
4.8.17 10:06

Já prožila spánkovou paralýzu v 15 letech.. ( trhali mi stoličku, snad 2 hodiny, zub nechtěl ven, pak mi to díru nakonec ještě museli sešít), cca 2h co už jsem byla doma to začalo ukrutně bolet, usnula jsem někdy až v 21:00h no a pak to přišlo.. byla to hrůza.. nemohla jsem se hnout, ani vydat hlásek a viděla jsem jak mám v pokoji pohřeb, a nějací 2 lidé stáli vedle mí postele a něco říkali… ale ten pohřeb byl z dob, kdy lidi nosili ty bílé paruky. Trvalo to 10 minut a pak to přešlo.. utíkala jsem honem rychle k mamce.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
12.9.17 03:51

Tak já tím trpím od malička a je to hnus :( zrovna teď se mi to stalo po dlouhé dobe…Cekam mimino a mám strach ze je to dědičné :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.17 12:44

Zdravim. Chtela.bych se zeptat zda mel nekdo neco podobneho. V noci jsem se probouzela a najednou mi zacalo hucet v hlave a nemohla jsem se vubec hnout, ruce a nohy jakoby v kreci ale vnimala jsem.. chtela.jsem vzbudit pritele co lezel vedle me ale eslo se hnout ani romluvit.po par sekundach to prestalo. Rano jsem se vzbudila uplne vycerpana, jakoby se mi motala hlava a blbe se mi kouka. Man strach ze to mohla byt mrtvice. Je mi 29 let. Dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit
270
27.12.17 13:00

Po spánkové paralýze jsem nikdy neměla rozostřené vidění nebo únavu… Obzvlášť na ně trpím, když jsem ve stresu, nervózní nebo jsem unavená. Takže se pak snažím ubrat a bývá to o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.17 13:06

Takze myslis ze to nebyla ta spankova paralyza?? Vydala sem se snes k dr ale neordinuje.
Ja myvam bohuzel od porodu panicke ataky, kdy prave myvam takhle to spatne videni a tenhle zazitek me dost vydesil, takze se mi to rozjelo. Jeto hrozny ja uzbych si pripadam vazne jak blazen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat