Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tady někdo, kdo cvičil na Spartakiádě a byl by ochoten nám na kameru říct vzpomínky? Pro připravovanou výstavu Fenomén spartakiáda, která bude na podzim v Brně sháníme také dobové úbory ze Spartakiád.
@retro86 píše: Více
Měla jsem smůlu, že jsem byla vybraná a musela to absolvovat.
Velká ztráta času a to i víkendů, šílená písen Poupata od Míšy Davida je mi dodnes krajně nepříjemná.
@Anonymní píše: Více
Vidíte, já cvičila za mladší žákyně. Zelené sukýnky, bílá trička a oranžová stuha. Nás to docela bavilo. My v té době často povinně dělali tzv. kulturní vložku na různých schůzích, sjezdech apod. a to byl teprve zážitek. Pamatuju si, že píseň Poupata se nám moc líbila, byla to taková chytlavá melodie, záviděly jsme ji těm starším, že cvičí zrovna na ni.
Já byla v té době dorostenka (fialové dresy s bílou vsadkou a bílá stuha), nakonec jsem necvičila, ale prodávala na Strahově nanuky.
Taky „dobrá“ zkušenost, museli jsme tam fungovat už asi týden předem, kdy kromě nás nebyla na Strahově ani noha, a ještě byla pěkná zima. Do toho tahat tu kabelu s mrazicí směsí. ![]()
Navíc mamka šílela, že se tam takhle sama potloukám, bála se spartakiádního vraha.
Já byla poupě, cvičili jsme nakonec na celopražské, myslím že to bylo na Rošického stadionu, na Strahov jsme se sice s poupaty nedostaly, ale byli jsme vybrané dělat vodiče mladším žákům, myslím že jsme měli prvňáky nebo druháky, cvičili s takovými polystyrénovými kostkami ze kterých složili dráčka. Měly jsme to náročné, byly jsme jak vojáci, museli jsme přeběhnout přes celý stadion a položit dětem orientační značky, takové plastové kola s namalovanou kytkou. Bylo to moc fajn, dětičky na nás byly hodné, ještě asi dva roky jsem si se třemi psala, k vánocům nebo mi psali z tábora a tak. Naše děti byly z Nového Strašecí. Ráda na to vzpomínám.
Já mám vzpomínky na spartakiádu z pohledu pořadatele v letech 1980 a 1985.