Spartakiáda - najde se pamětník?

1
20.7.25 18:56

SPARTAKIÁDA - najde se pamětník?

:oops: 8) 8o Je tady někdo, kdo cvičil na Spartakiádě a byl by ochoten nám na kameru říct vzpomínky? Pro připravovanou výstavu Fenomén spartakiáda, která bude na podzim v Brně sháníme také dobové úbory ze Spartakiád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.7.25 19:25
@retro86 píše: Více

Měla jsem smůlu, že jsem byla vybraná a musela to absolvovat.
Velká ztráta času a to i víkendů, šílená písen Poupata od Míšy Davida je mi dodnes krajně nepříjemná.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
21.7.25 07:49
@Anonymní píše: Více

Vidíte, já cvičila za mladší žákyně. Zelené sukýnky, bílá trička a oranžová stuha. Nás to docela bavilo. My v té době často povinně dělali tzv. kulturní vložku na různých schůzích, sjezdech apod. a to byl teprve zážitek. Pamatuju si, že píseň Poupata se nám moc líbila, byla to taková chytlavá melodie, záviděly jsme ji těm starším, že cvičí zrovna na ni.

• Citovat
  • Upravit
444
21.7.25 09:19

Já byla v té době dorostenka (fialové dresy s bílou vsadkou a bílá stuha), nakonec jsem necvičila, ale prodávala na Strahově nanuky.
Taky „dobrá“ zkušenost, museli jsme tam fungovat už asi týden předem, kdy kromě nás nebyla na Strahově ani noha, a ještě byla pěkná zima. Do toho tahat tu kabelu s mrazicí směsí. :roll:
Navíc mamka šílela, že se tam takhle sama potloukám, bála se spartakiádního vraha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
21.7.25 17:30

Já byla poupě, cvičili jsme nakonec na celopražské, myslím že to bylo na Rošického stadionu, na Strahov jsme se sice s poupaty nedostaly, ale byli jsme vybrané dělat vodiče mladším žákům, myslím že jsme měli prvňáky nebo druháky, cvičili s takovými polystyrénovými kostkami ze kterých složili dráčka. Měly jsme to náročné, byly jsme jak vojáci, museli jsme přeběhnout přes celý stadion a položit dětem orientační značky, takové plastové kola s namalovanou kytkou. Bylo to moc fajn, dětičky na nás byly hodné, ještě asi dva roky jsem si se třemi psala, k vánocům nebo mi psali z tábora a tak. Naše děti byly z Nového Strašecí. Ráda na to vzpomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
24.7.25 19:19

Já mám vzpomínky na spartakiádu z pohledu pořadatele v letech 1980 a 1985.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí