Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, ženský já potřebuju poradit. Jsem s manželem 10 let z toho 7 vdaná a máme dvouletého syna. Poslední půlrok je horor! Já doma normálně funguju, starám se o rodinu a syna, chlap má veškerý servis. On se teď děsně změnil. Když po něm něco chci, tak buďto zapomene nebo řekne potom, ale vůbec ho to netankuje, takže si to stejně udělám a zařídím sama. Jasně to by nebylo zas tak hrozný, ale on mi bere veškšrý peníze co mám. Ano podniká a má splátky, ale já taky potřebuju peníze. Vždycky se mě zeptá kolik mám na účtu, vybere mi ho do nuly se slibem, že za týden, 14 dní, měsíc.. mi to vrátí. Samozřejmě nevrátí a ještě na mě vyjede, že přece nemá, tak co má dělatVčera přišel zas, pr. věděl, že mi na účet přišla mateřská. Tak jsem řekla NE! No to jste měly vidět ten mazec. Jak jsem prej blbá, že bych to měla další den na účtě
Když si s ním chci promluvit, co se s ním děje, nezájem. Dnes jsem mu řekla, že už s ním končím, dělá a baví se se mnou jako by nic. Tak jsem na palici nebo mi tady něco uniká
No má problémy s podnikáním…to by vysvětlovalo vše.
Víš kde a kolik má dluhů? Dala bych si bacha, aby nešli po tobě. A mateřskou bych nedala..
Hm.. tak to neni moc dobry.. asi mu to podnikani prerostlo pres hlavu??? A mas kam jit pripadne? Vic bych se bala spolecnych dluhu pak.. ![]()
Oooooo jeeeee to zavání průserem asi mu to podnikání skřípe je hrdý a nepřizná to
bud si promluvit což asi s nim moc nepůjde nebo vzít nohy na ramena pokud máš kam mateřskou bych nedala co budou jíst děti a tam niíc hotovo
@nepř.G12 píše:
No má problémy s podnikáním…to by vysvětlovalo vše.
taky bych řekla, mužské ego a ješitnost mu nepovolí přiznat že je vlastně v pr..li finančně a měla by jsi ho živit…
Taky bych řekl, že je v podnikání ztrátový… No moji šéfové, když jsem dělal u malé firmičky, tak si z firemních peněz normálně vypláceli plat. Soukromé a firemní peníze hezky odděleně. A byl pořádek. Toto tvůj manžel asi nezvládá…
Mám obavy, že něco „podnikatelsky projel“, tak ať buď tady řekne, co a jak, ale rozhodně mu nedávat peníze pro rodinu na jeho podnikání. Ať se kousne třebas do zadku. Peníze na jídlo a běžné potřeby Ti nemůže brát a ještě bych Ti doporučovala zabránit mu přístup k Tvému účtu.
Ať řekne, co se děje, to bude nejlepší řešení, aby pak k vám pro Tvé překvapení nezazvonil exekutor. Bacha na to.
Jedna věc je, když se nepovede podnikání, známe. Druhá věc je, když ti chlap bere peníze určené pro dítě… To by si neměl dovolit a pokud to dělá, nevrací a ještě se rozčiluje, tak hádej, co by následovalo… Jojo, s rozběhem. Klasická rada tady na emiminu, ale zkrátka když se chlap chová jako hajzl ke svojí rodině, tak si nic jiného nezaslouží.
A z čeho teda žijete, když ti bere všechny peníze? Z čeho nakupuješ jídlo?
Myslím, že samotné je ti jasné, co se děje ![]()
Jo a jinak bych řekla, očekávej exekutora. A doporučuju rozvod, ale stejně už je asi zasekanej až na půdu a půlka těch dluhů pokud jsou na fyzickou osobu, tak jsou tvoje, leda bys dokázala, že si vzal půjčku bez tvého vědomí.
Přeju pevné nervy, budeš je potřebovat ![]()
Hlavne aby to nechodil nahazet nekam do automatu.. treba ceka ze vyhraje.. no myslim ze je cas si s nim narovinu promluvit a nebrat zadny vytaceni, protoze tohle zavani pruserem.. prece nepujdete na pastvu..
Buď je někde příšerně zadlužený a seká další dluhy. Nebo hraje automaty. nebo má milenku a rve prachy do ní. Tak si vyber.
V každém případě to není dobré a začala bych se pídit po tom, co se sakra děje a kde jsou všechny vaše peníze.
Zdravím, ženský já potřebuju poradit. Jsem s manželem 10 let z toho 7 vdaná a máme dvouletého syna. Poslední půlrok je horor! Já doma normálně funguju, starám se o rodinu a syna, chlap má veškerý servis. On se teď děsně změnil. Když po něm něco chci, tak buďto zapomene nebo řekne potom, ale vůbec ho to netankuje, takže si to stejně udělám a zařídím sama. Jasně to by nebylo zas tak hrozný, ale on mi bere veškšrý peníze co mám. Ano podniká a má splátky, ale já taky potřebuju peníze. Vždycky se mě zeptá kolik mám na účtu, vybere mi ho do nuly se slibem, že za týden, 14 dní, měsíc.. mi to vrátí. Samozřejmě nevrátí a ještě na mě vyjede, že přece nemá, tak co má dělat
Včera přišel zas, pr. věděl, že mi na účet přišla mateřská. Tak jsem řekla NE! No to jste měly vidět ten mazec. Jak jsem prej blbá, že bych to měla další den na účtě 

Když si s ním chci promluvit, co se s ním děje, nezájem. Dnes jsem mu řekla, že už s ním končím, dělá a baví se se mnou jako by nic. Tak jsem na palici nebo mi tady něco uniká