Špatné dýško

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
30.6.14 18:51
@zorkaV píše:
No, ve většině servisů se počítá práce zvlášť, materiál zvlášť a ty pak platíš sumu celkem, ne?
Něco jinýho to je u servírky, která má základ osmičku a záleží na tom, co si vyběhá. To je pak super, když v sobotu v noci lítáš 5 hodin kolem stolu čtyř lidí, pak chtějí platit (pochopitelně dohromady), účet dělá 998kč, dávaj ti 1000 a řeknou: To je dobrý, díky… To už pak nas*re, ale tohle? Dej si čokoládu a neřeš to :-)

Naprostý souhlas :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
30.6.14 18:52
@Etcetera78 píše:
no bacha, teď sedí doma a jeho žena mu říká „Hele na eMiminu řeší nějaká holka, že dala malé dýško v autoopravně. Kolik tobě tak lidi dávaj?“ A on odpoví „Zrovna dneska jsem dostal 9 korun spropitné…“ :jazyk:
:lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
31672
30.6.14 18:53
@Etcetera78 píše:
no bacha, teď sedí doma a jeho žena mu říká „Hele na eMiminu řeší nějaká holka, že dala malé dýško v autoopravně. Kolik tobě tak lidi dávaj?“ A on odpoví „Zrovna dneska jsem dostal 9 korun spropitné…“ :jazyk:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.6.14 18:53

Se na to zeptam schvalne chlapa, jestli nechava dyska.Taky jezdi do servisu casto, protoze se rad stara o nase mazliky.Ale uprimne pochybuji.Ale cca 2 tydny zpet jsme moje vezli ke kamaradovi tchana, tchan chtel mit jistotu, ze mam vse v cajku a platil to on(respektive,,ja se s Radkem vyridim a ty se nestarej,, a zadny prostor pro komunikaci :lol: )a je mi jasny, ze mu dal i bokem, uz jen proto ze on mu zas dal slevu.Ale nevim, jestli i ty az takto mas kamaradske vztahy, davaji ti taky lepsi cenu? :nevim:.Ja osobne bych pouze zaokrouhlila jak ty a vycitky nemela zadny.Je to jejich prace, za kterou dostavaji plat.je to jine jak u servirek treba.Mne taky nikdo neposle dysko k rodicaku za to, ze se staram lip jak sousedka o deti, nebo za to, ze neberu zadne jine penize, nez rodicak:jazyk:.Ale starosti mas hezky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.6.14 18:55
@Etcetera78 píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.6.14 18:56
@74paja píše:
A když platíte kartou, tak jako něco dáváte? Asi těžko. Pchh, beztak to nebude danit, spokojeně si pokuřuje darované cígo a určitě nemá těžkou hlavu z toho, žes mu nedala dostatečné dýško… je vysmátej.

hlavne kdyz mu dala cigara, tak je to necela stovka dysko. Kdyby mu dala dopocet cca 80kc tak jde a ciga si koupi sam prece :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.6.14 18:58

@wildcherry Neni to autorizovanej servis, tam jsem vzdy zaplatila presne a neresila. I tak to bylo drahy. Tady je to prave osobnejsi, i s tema „lepsima“ cenama…

No jooooo, vim…resim sluslny kravoviny :cert: Ale to ja tak mam…u tragedii jsem v klidu, s chladnou hlavou a u blbustek se mi hrouti svet :roll: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.6.14 19:02
@J_Doe píše:
@MateaFitz
Tak, a teď mám špatný pocit já… Ono se tam dává dýško? :(

já se třeba snažím zaokrouhlovat nahoru, ale on si to nikdy nevezme :nevim:
Jde o mého mechanika, ne o autorizovaný servis.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.6.14 19:10
@MateaFitz píše:
@wildcherry Neni to autorizovanej servis, tam jsem vzdy zaplatila presne a neresila. I tak to bylo drahy. Tady je to prave osobnejsi, i s tema „lepsima“ cenama…No jooooo, vim…resim sluslny kravoviny :cert: Ale to ja tak mam…u tragedii jsem v klidu, s chladnou hlavou a u blbustek se mi hrouti svet :roll: :kytka:

divej, nechala si mu skoro stovku i kdyz v cigaretach. Nebud z toho spatna.Ale jak jsem docitala, tak se jedna o zivnostnika/spukromou dilnu.Tam bych dysko nechala.Ale co, stalo se. Jindy mu nechavas. Urcite z toho neni spatny tak, jako ty :).Ty,,starosti,, jsem nemyslela zle, ale tak, ze na to prd. O nic nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.6.14 19:22
@wildcherry píše:
divej, nechala si mu skoro stovku i kdyz v cigaretach. Nebud z toho spatna.Ale jak jsem docitala, tak se jedna o zivnostnika/spukromou dilnu.Tam bych dysko nechala.Ale co, stalo se. Jindy mu nechavas. Urcite z toho neni spatny tak, jako ty :).Ty,,starosti,, jsem nemyslela zle, ale tak, ze na to prd. O nic nejde :)

Ja vim, ze je to fakt blbost. A jeste horsi je, ze ja se v tom patlam uz dve hodiny :D pritel taky absolutne nechape co resim ale pobavilo ho to 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
30.6.14 19:44

Ahojky, přítel má svou dílnu, jezdí k němu jak známí tak i cizí zákazníci. On si vydělá hodně tím, že mu tam to auto lidi dávaj takže je zbytečný mu nechávat dýško. Je rád za práci a ne za 20 Kč do počtu. Bere si přece peníze za práci a vůbec tohle neřeší jestli mu někdo nechá. Dá fakturu, vezme peníze a zbytek vrátí. Takže si z toho vážně starosti nedělej, ten mechanik si to ani utčitě neuvědomil, že si mu nechala,,jen,,9 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.6.14 19:52
@miruska11 píše:
Ahojky, přítel má svou dílnu, jezdí k němu jak známí tak i cizí zákazníci. On si vydělá hodně tím, že mu tam to auto lidi dávaj takže je zbytečný mu nechávat dýško. Je rád za práci a ne za 20 Kč do počtu. Bere si přece peníze za práci a vůbec tohle neřeší jestli mu někdo nechá. Dá fakturu, vezme peníze a zbytek vrátí. Takže si z toho vážně starosti nedělej, ten mechanik si to ani utčitě neuvědomil, že si mu nechala,,jen,,9 Kč.
:kytka: Dekuju za mily slova…ma tam spoustu zakazniku, takze hlady kvuli me neumre. Asi bych se mela spis soustredit na zitrejsi den v praci :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
30.6.14 20:02

@MateaFitz koukni na fakturu kolik si mu dala za práci. Určitě mu to stačí. a hlavně v týhle době být automechanik je docela slušná práce. Každá rodina má minimálně 1 auto. Většinou už každý člen domácnosti nad 18 a auta se budou rozbíjet pořád(i když je krize) :lol: Takže si určitě vydělá a za 9 Kč se vážně nenají. Prostě na to nemysli. Je to jen detail. Taky mi je někdy blbí v restauraci, kde jsem byla fakt hodně spokojená, nechat jen něco málo. Když někdy jsou ty částky blbí a nedá se moc nechat.ale vážně je to detail a nemá cenu se tím trápit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
12.5.15 08:55

Dýško řemeslníkům

Ahoj, prosím, co si o tom myslíte, včera mi měnili bojler, celková cena i s prací byla 9.548,– Kč. Jednalo se o nenadálý výdaj, pro mě jako samoživitelku celkem podstatná částka ve výdajích navíc. Pánové byli šikovní ale chování jak z 80. let. Dávala jsem tomu jednomu 10.000,– Kč s tím, že chci 300,– Kč zpátky. Koukal na mě jak na blázna, že nemá. Já nereagovala, tak kolega vytáhnul ty tři stovky a znechuceně odkráčeli. Já vím, je to Praha a tak, ale stejně…co si o tom myslíte? Dýško 500 kč se fakt očekává?? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
12.5.15 08:58

@Ostružka Ne, neocekava a nedala bych ani tech 150Kc, cos navrhovala ty. Jake dysko, jsou to remeslnici, na cene jste se predem domluvili, fakturu ti vystavili na urcitou castku tak co vic jim davat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová