Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Etcetera78 píše:
no bacha, teď sedí doma a jeho žena mu říká „Hele na eMiminu řeší nějaká holka, že dala malé dýško v autoopravně. Kolik tobě tak lidi dávaj?“ A on odpoví „Zrovna dneska jsem dostal 9 korun spropitné…“
@Etcetera78 píše:
no bacha, teď sedí doma a jeho žena mu říká „Hele na eMiminu řeší nějaká holka, že dala malé dýško v autoopravně. Kolik tobě tak lidi dávaj?“ A on odpoví „Zrovna dneska jsem dostal 9 korun spropitné…“
Se na to zeptam schvalne chlapa, jestli nechava dyska.Taky jezdi do servisu casto, protoze se rad stara o nase mazliky.Ale uprimne pochybuji.Ale cca 2 tydny zpet jsme moje vezli ke kamaradovi tchana, tchan chtel mit jistotu, ze mam vse v cajku a platil to on(respektive,,ja se s Radkem vyridim a ty se nestarej,, a zadny prostor pro komunikaci
)a je mi jasny, ze mu dal i bokem, uz jen proto ze on mu zas dal slevu.Ale nevim, jestli i ty az takto mas kamaradske vztahy, davaji ti taky lepsi cenu?
.Ja osobne bych pouze zaokrouhlila jak ty a vycitky nemela zadny.Je to jejich prace, za kterou dostavaji plat.je to jine jak u servirek treba.Mne taky nikdo neposle dysko k rodicaku za to, ze se staram lip jak sousedka o deti, nebo za to, ze neberu zadne jine penize, nez rodicak:jazyk:.Ale starosti mas hezky ![]()
@Etcetera78 píše:
@74paja píše:
A když platíte kartou, tak jako něco dáváte? Asi těžko. Pchh, beztak to nebude danit, spokojeně si pokuřuje darované cígo a určitě nemá těžkou hlavu z toho, žes mu nedala dostatečné dýško… je vysmátej.
hlavne kdyz mu dala cigara, tak je to necela stovka dysko. Kdyby mu dala dopocet cca 80kc tak jde a ciga si koupi sam prece ![]()
@wildcherry Neni to autorizovanej servis, tam jsem vzdy zaplatila presne a neresila. I tak to bylo drahy. Tady je to prave osobnejsi, i s tema „lepsima“ cenama…
No jooooo, vim…resim sluslny kravoviny
Ale to ja tak mam…u tragedii jsem v klidu, s chladnou hlavou a u blbustek se mi hrouti svet
![]()
@J_Doe píše:
@MateaFitz
Tak, a teď mám špatný pocit já… Ono se tam dává dýško?
já se třeba snažím zaokrouhlovat nahoru, ale on si to nikdy nevezme ![]()
Jde o mého mechanika, ne o autorizovaný servis.
![]()
@MateaFitz píše:
@wildcherry Neni to autorizovanej servis, tam jsem vzdy zaplatila presne a neresila. I tak to bylo drahy. Tady je to prave osobnejsi, i s tema „lepsima“ cenama…No jooooo, vim…resim sluslny kravovinyAle to ja tak mam…u tragedii jsem v klidu, s chladnou hlavou a u blbustek se mi hrouti svet
![]()
divej, nechala si mu skoro stovku i kdyz v cigaretach. Nebud z toho spatna.Ale jak jsem docitala, tak se jedna o zivnostnika/spukromou dilnu.Tam bych dysko nechala.Ale co, stalo se. Jindy mu nechavas. Urcite z toho neni spatny tak, jako ty
.Ty,,starosti,, jsem nemyslela zle, ale tak, ze na to prd. O nic nejde ![]()
@wildcherry píše:
divej, nechala si mu skoro stovku i kdyz v cigaretach. Nebud z toho spatna.Ale jak jsem docitala, tak se jedna o zivnostnika/spukromou dilnu.Tam bych dysko nechala.Ale co, stalo se. Jindy mu nechavas. Urcite z toho neni spatny tak, jako ty.Ty,,starosti,, jsem nemyslela zle, ale tak, ze na to prd. O nic nejde
Ja vim, ze je to fakt blbost. A jeste horsi je, ze ja se v tom patlam uz dve hodiny
pritel taky absolutne nechape co resim ale pobavilo ho to ![]()
Ahojky, přítel má svou dílnu, jezdí k němu jak známí tak i cizí zákazníci. On si vydělá hodně tím, že mu tam to auto lidi dávaj takže je zbytečný mu nechávat dýško. Je rád za práci a ne za 20 Kč do počtu. Bere si přece peníze za práci a vůbec tohle neřeší jestli mu někdo nechá. Dá fakturu, vezme peníze a zbytek vrátí. Takže si z toho vážně starosti nedělej, ten mechanik si to ani utčitě neuvědomil, že si mu nechala,,jen,,9 Kč.
@miruska11 píše:
Ahojky, přítel má svou dílnu, jezdí k němu jak známí tak i cizí zákazníci. On si vydělá hodně tím, že mu tam to auto lidi dávaj takže je zbytečný mu nechávat dýško. Je rád za práci a ne za 20 Kč do počtu. Bere si přece peníze za práci a vůbec tohle neřeší jestli mu někdo nechá. Dá fakturu, vezme peníze a zbytek vrátí. Takže si z toho vážně starosti nedělej, ten mechanik si to ani utčitě neuvědomil, že si mu nechala,,jen,,9 Kč.
@MateaFitz koukni na fakturu kolik si mu dala za práci. Určitě mu to stačí. a hlavně v týhle době být automechanik je docela slušná práce. Každá rodina má minimálně 1 auto. Většinou už každý člen domácnosti nad 18 a auta se budou rozbíjet pořád(i když je krize)
Takže si určitě vydělá a za 9 Kč se vážně nenají. Prostě na to nemysli. Je to jen detail. Taky mi je někdy blbí v restauraci, kde jsem byla fakt hodně spokojená, nechat jen něco málo. Když někdy jsou ty částky blbí a nedá se moc nechat.ale vážně je to detail a nemá cenu se tím trápit ![]()
Ahoj, prosím, co si o tom myslíte, včera mi měnili bojler, celková cena i s prací byla 9.548,– Kč. Jednalo se o nenadálý výdaj, pro mě jako samoživitelku celkem podstatná částka ve výdajích navíc. Pánové byli šikovní ale chování jak z 80. let. Dávala jsem tomu jednomu 10.000,– Kč s tím, že chci 300,– Kč zpátky. Koukal na mě jak na blázna, že nemá. Já nereagovala, tak kolega vytáhnul ty tři stovky a znechuceně odkráčeli. Já vím, je to Praha a tak, ale stejně…co si o tom myslíte? Dýško 500 kč se fakt očekává?? Díky
@Ostružka Ne, neocekava a nedala bych ani tech 150Kc, cos navrhovala ty. Jake dysko, jsou to remeslnici, na cene jste se predem domluvili, fakturu ti vystavili na urcitou castku tak co vic jim davat?
Naprostý souhlas