Špatné dýško

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
12.5.15 09:16

@Ostružka tak firma třeba spolehlivá, jen debilové zaměstnanci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
12.5.15 09:16

@AlexaAniko joo, přesně, to máš pravdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.5.15 09:18

@Ostružka asi chtěli pak jít na beera a dalas jim màlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
12.5.15 09:20

@Ostružka já už nevařím ani kafe, pak mi tady dřepí pindají a nerobí a na to nemám čas :mrgreen: ale taky jsem takový sociál, že bych to i ocenila, ale manžel je řemeslník, takže vím jak to chodí, takže příště ani floka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
12.5.15 09:21

@harfa hehe, díky za postřeh z druhé strany, beru na vědomí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
12.5.15 09:22

@AlexaAniko za těch 150 měli oba na dva beery nejmíň, ale pánové chtěli asi do Hiltonu na ně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.15 09:25
@Ostružka píše:
Ahoj, prosím, co si o tom myslíte, včera mi měnili bojler, celková cena i s prací byla 9.548,– Kč. Jednalo se o nenadálý výdaj, pro mě jako samoživitelku celkem podstatná částka ve výdajích navíc. Pánové byli šikovní ale chování jak z 80. let. Dávala jsem tomu jednomu 10.000,– Kč s tím, že chci 300,– Kč zpátky. Koukal na mě jak na blázna, že nemá. Já nereagovala, tak kolega vytáhnul ty tři stovky a znechuceně odkráčeli. Já vím, je to Praha a tak, ale stejně…co si o tom myslíte? Dýško 500 kč se fakt očekává?? Díky

tak pri te cene bych jim nedala nic, max. zaokrouhlila na 9.600. CHovani nekterych dnesnich pracantu mi prijde desne nevychovane!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.5.15 09:26

@Ostružka tak jim třeba i vyhládlo tak měli asi hlad chudáčci :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.15 09:27
@Ostružka píše:
@AlexaAniko jo no, právě taková firma co mi přišla jako spolehlivá…ponaučení pro příště

hele a co si treba zavolat do te firmy a zeptat co je vsechno v te cene zapocitano a pak se udivene zeptat, proc teda jeste pracovnici chteli dysko, kdyz uz je prace v cene..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
12.5.15 09:30

Kdyby byli slušní a šikovní, zaokrouhlila bych to na 9600,–. To je na pivo pro ně až až. Ale pokud by se chovali tak jak u @Ostružka, chtěla bych to do koruny. Oni mají vše již započítané v ceně - materiál, práci, dopravu… Dýško jen tomu, kdo si to zalouží. A je na mě, kolik jim dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.5.15 09:35

Když si zvu nějakýho opraváře domů a nevím, kolik to bude stát, předem si rozměňuju peníze, abych měla přesně tolik, kolik si řekne (taky samozřejmě zaokrouhlím, ale určitě jim nenechávám stokoruny), kdyby náhodou neměl na vrácení.
Zrovna včera jsem tady měla opraváře na pračku a ten si řekl o 50 Kč. Tak jsem mu dala stovku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.5.15 09:37

@Ostružka pokud se xichtil, nechala bych si to vrátit do koruny.. není povinností dávat dýško. Velkým dýškem odměním opravdu rychlého, spolehlivého člověk - většinou takového, co pro mne dělá často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
12.5.15 09:44

@PetraJ Dělám to stejně, jakmile mají přijít řemeslníci a není ještě jasná cena, zajistím si dopředu, abygměla doma všechny druhy bankovek a mohla jim to zaokrouhlit bez dohadováníbtak, jak chci já.
Jo a ve většině obchodů (myslím hypermarkety, nadnárodní řetězce) pokladním přebytky do kapsy nejdou, když mají po směně manko, doplatí, když mají přebytek, nezůstane jim to (a bokem si dát na pokladně nic nemohou), takže já ani tyv dvoukoruny nenechávám, maximálně když hodně spěchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.5.15 10:05

Tak ja bych jim nechala maximalne ty dve kacky do cele desetikoruny, dali mi ucet, zaplatim co je na nem. Jo kdyby mi udelali nejakou extra sluzbu, prisli treba mimo beznou pracovni dobu nebo neco tak, tak bych jim asi neco navic pridala, ale takhle fakt ne. A kdyby mi udelali to co tobe, tak bych snad trvala i na tech 2 korunach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
12.5.15 10:10

Přesně tak, já jsem tu měla topenáře, elektrikáře a nevím co ještě a vždy jsem zaplatila co bylo na faktuře, nikdy mě nenapadlo nechávat jim nějaké dyško. Jak píše Cuddy na ceně jsme se domluvili. Bydlím na vesnici a tady je spíš zvykem uvařit kafíčko, dát pití pozvat na oběd protože se tu známe a většinou i ty řemeslníky znám. Pokud je to firma z města a neznám je, nabídnu jen to kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová