špatné noční spaní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.12.09 09:15

špatné noční spaní

moje 5,5 měsíční dcera ma posledních asi 14 dnů strašně špatné spaní v noci. dřív jsem ji kolem 19-19.15 hod nakrmila (UM) a usinala mi na ruce - během 5minut - dala jsem ji do postylky a krásně spinkala až do nočního krmení kolem 1 hod. jednou za čas bylo potřeba ji jít utišit, když se vzbudila plakala, ale to bylo jen jednou za večer. ted je situace takova, ze po uložení do postylky, začne asi za pul hodiny plakat, jakmile k ní přijdu, dám dudlíka, otočím ji na bok, tak je hned klid a spinka, nemluvím na ni, nevytahuju z postýlky, jen na ni položím ruku, aby sebou přestala házet a případně dělám pššššt. problém je, že takto za ní chodím i 5× za hodinu, a pak i v noci se skoro každou hodinu budí s pláčem - ne hysterickým - ale mě to vzbudí, musím k ní vstát, hned je zticha.....uz jsem za těch 14dni z toho nevyspání celkem otrávená, nehledě na to, že večer je jediná doba, kdy si můžu a chci odpočinout…
nevím co dělám špatně, nevím, jestli ji něco trápí, hlad nemá, bříško ji snad taky nebolí, napít jí dávám…napadly mě zuby, v pusince nic nevidím, fakt nevím co s tím:-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
15.12.09 10:09

rada je jedniná - přežít.
Můžeš si naopak gratulovat že ses aspoň předtím trochu vyspala.
Budou to asi fakt ty zuby - nemusí být nic vidět.
Já se vyspím asi až v hrobě. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.12.09 10:26

Nebo to může být jen takové období, které zase přejde. Alespon u nás to tak je. Střídá se to, někdy má období, že usíná krásně a sám a pak v noci zlobí a budí se. Pak má obodbí, kdy zase nemůže zabrat, brečí třeba hodinu a pak prospí celou noc.. Nevím, jak to, protože ukládáme pořád ve stejnou hodinu, nic se nezměnilo.. Jediná rada je vydržet :-)

• Citovat
  • Upravit
11966
15.12.09 10:42

Ahoj anonymní,

jdu Tě podpořit, nejsi v tom sama…

Náš rarach vždycky chrupkal taky tááák krásně a teď poslední cca 3 týdny je to horor, večer usíná sám v postýlce, ale je jak hodinky… po hodině spánku začne plakat a přesně jako u vás, přijdu do ložnice a je klid, někdy musím dát dudyna, otočit na bok, jindy stačí pohladit a spí… takhle je schopnej se vzbudit 3× v pravidelných hodinových pauzách…

Ale co mi začal dělat a to vážně nechápu… tak jednou za dva dny se vzbudí na krmení a je 2hod vzhůru :zed: je jedno, jestli je to v 1hod v noci, nebo ve 3hod, nebo v 5hod… prostě se vzbudí a po jídle nechce spát, jako třeba dneska, od 4.30hod do 6.30hod, je to hrozný…

Tak se drž, věřím, že je to jen nějaké období..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.09 11:01

Adus toto mi mala dělala asi 14 dni kolem jejiho 4.měsice - po druhym nočním krmení (cca ve 3-4 rano) byla dvě hodiny vzhurů a povídala, já myslela, že mě odvezou…pak ji to nějak samo přešlo…ale jinak jsem byla líp vyspaná než teď, kdy skoro každou hodinu musím vstávat:-(

• Citovat
  • Upravit
6156
15.12.09 12:20

ahoj,
tak nejsi v tom sama,jak holky píší,já už nevím ani ,kdy jsem se pořádně vyspala.Malá spávala krásně do 8měsíců a pak to začalo,od té doby se každou noc budí,někdy 3×,ale někdy i 14× za noc,je to děsné,ale nenaděláš nic.Já mám doma hodně živé a temperamentí dítě,takže to asi vše moc prožívá ve spánku,někdy poplakává,někdy se vzbudí na dudel,někdy na čaj,no holky prostě si nevybereme a příroda to tak zařídila, že jsme matky trpitelky :lol: :lol: Tak hlavu vzhůru a ty zoubky to opravdu můžou být. My jsme prožívali každý zub,kamarádky o malém ani nevěděla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
15.12.09 13:17

ahoj,
jak psaly holky - musíš přežít, nic jiného se dělat nedá. Až ti bude nejhůř, říkej si: a je jen jedna, nám se takhle občas holky střídají, budí se navzájem, vzbudí ve vedlejším pokoji malého a to je pak teprve masakr. A že bych spala víc jak 3 hodiny v kuse od doby, co se narodily, to se nestalo! Jak tu někdo psal - my asi až v hrobě :cert: :-D

• Citovat
  • Upravit
381
19.12.09 19:49

Jak vidím, máme stejně staré holčičky se stejným problémem :-). Markétka byla se spaním úplné zlatko asi do 3 měsíců (dala i celou noc), od té doby horší a horší (teď půl hodiny po usnutí probuzení, jak píšeš, posledních pár dní pak bývá vzhůru po 1 - 2 hodinách celou noc). Zdá se, že to teď mají na svědomí zuby, konkrétně horní jedničky vypadají na spadnutí (ale to neznamená, že to nepotrvá ještě 3, 4 měsíce, než bylezou).
Jediný rozdíl mezi našimi dětmi je, že Markýs nechce dudlík a dělá si ho ze mě. A chyba bude asi i někde na mé straně, protože starší Zuzka taky dudlík nechtěla a se spaním to bylo podobné - až někdy před 8. měsícem jsem nevydržela, odbourala za velkého řevu uspávání u prsu a mlíko v noci co hodinu a půl stáhla na 2× za noc. U Zuzanky to zuby neudělaly určitě, první měla na 11 měsících.
Kde se stala chyba, nemám tušení a jsem zvědavá, co mě ještě čeká. Vydrž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí