Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky
Vím spaní u mého ročního synka jsem už tady jednou řešila,ale zdá se mi to nějaké divné že v jednom roce se mi budí třeba i 3 krát?Vyžaduje si čaj a je schopný ho vypít snad litr.
A když mu nedám flašku je schopnej řvát a řvát.Přestala sem mu sladit pití a dát vodu a tu mi odmítá odstrčí flašku a dál pláče.Ale když ho vezmu na ruce tak mi usne na ramenou a je klid.Nevím co by už pomohlo ![]()
Me na tom teda nic divneho neprijde,ze se ti v roce budi 3× za noc
nas se ve 2 letech budi za noc treba i 5×
Ale je zase pravda,ze on jen rve,ale piti nevyzaduje,takze zadny uklidnujici prostredek neni,jen si ho vzit k sobe do postele.
To nocni piti bych nejak byt tebou odbourala,vsak on si zvykne.
Ja jsem taky nabizela ditku cajik,nebo vodu,kdyz se v noci vzbudil,ale nastesti on se napil malokdy,tak jsem to utla a uz davno nenabizim,v noci se ma spat a ne pit ![]()
Právě že si vyžaduje pití.Beru si k postely celou konec
a tu je schopnej celou vypít za noc.Zdá se mi to divné.Jestli se budí žízní nebo jestli je to už zlozvyk na to pití,že ví že mu ho vždycky dám.Zkoušela sem ho nechat chvilku si pobrečet stim, že přestane a nic?tak nakonec sem mu dala flašku a byl klid.
Ja myslim,ze zizen to nebude,ze je to proste zlozvyk.A co mleko,to uz v noci nepije??
Taky bych rekla ze je to zlozvyk, ale co s tim, ze ![]()
Me teda mala pije v noci vodu, a mame to udelane tak ze ma v postylce netekouci hrnecek a kdyz se vzbudi tak si ho najde a napije se.
a pije tak moc i přes den? Litr za noc je teda dost. Pokud tolik přes den nepije, tak si myslím, že je to zlozvyk a vyžadování pozornosti. U nás to začalo zhruba v 8m, kdy se v noci začal budit a usnul jenom u mě v náručí.
Naštěstí už jsme to odbourali a spí teď celou noc. Něco jako metoda kontrolovaného pláče, ale přizpůsobená pro naše potřeby.
Dávali jsme v noci na pití jen vodu a stejně se mi kluci budili několikrát za noc ještě ve dvou letech.
my měly to samé,byl snad úpln závislý na pití v noci.Ale za 3 dny se nám to podařilo odbourat,protože se probouzel pročůraný.Ale stejně se budí 2-3× za noc,nevím teda proč jestli už je to zvyk že se budí,nebo má lehké spaní fakt nevíme
Maminky prosim vas o radu uz sem opravdu zoufala a padam na hubu, kdyz se mi narodil maly tak prvni 3mesice mi jen rval a rval nebyl proste den kdy nerval nakonec sme zjistili ze mel alergii na mleko ale mezitim jsem ho mela porad na rukach nevydrzel byt sam a ja mela o nej strach dnes sem si asi tady tim upletla na sebe bič protoze byl porad u me a v houpacim kresle sem byla prikovana abych ho uklidnovala…dnes uz alergie ustala ma 10mesicu takze po porade s lekarem sem asi od 7mesice zvolila zpet obyčejný nutrilon ale to vybocuji od toho s cim bych chtela poradit, takze muj maly si asi nejspis zvykl na to ze je porad na rukach ano pres den si sice hrajeme s kostkama atd ale jakmile padne vecer po koupání porad na rukach tim myslim i uhongavani v kresle aby usnul kdyz mel ty koliky tak od narození mi spal asi do 5mesice celou noc i asi 3h pres den, to sem si rikala ze aspon pres noc spinka jenze se nam to nejak od toho 6mesice otocilo a budi se v noci 4 pravidelne mam rozsekany spanek a uz opravdu nemuzu sam mi neusne jen pouze s moji houpací schopnosti, a to se treba i hodinu vrti a porad neustále pláče, i pres to kdyz mu dam mlicko a to uz na po 4 to usne a v 6-7uz je vzhuru budi se behem noci uz 4mesice v kuse ano sou tam do toho i zoubky (rostou):) ale kazdou noc pravidelne? je to normální? A jak ho odnaucim aby byl zavisli na mich rukou, ani u me v posteli nevydrzi, v klidu rad se vzteka a rve uz opravdu nemuzu ztracim silu prosim poraďte mi, a je to muj druhy kluk mam ještě 7leteho syna ale to bylo zlate dite u nej nebyl zadny problém spal celou noc pouze na jidlo se budil byl zvykly sam usinat proste s nim sem to zvladla levou zadni zadnej problém ani stres ale za to druhej me vysava a ničí..maminky dekuji za rady budu vam vdecna…