Špatné spaní v těhotenství

Billi
28.6.11 22:16

Špatné spaní v těhotenství

Chtěla jsem vás požádat o radu. Jsem v půlce druhého trimestru a poslední dva týdny mám problémy se spaním. Jsem pořád unavená, ale večer se jen převaluju a zírám do stropu a nemůžu usnout. Ráno se probudím klidně ve 4-5 (křeč v noze, zima, vedro, wc…) a už neusnu. Bohužel se mi to děje i o víkendu. V týdnu, kdy vstávám v 6:00 do práce mi to tak nevadí.
Měla to některá z vás se spením podobné? Co pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3439
28.6.11 22:23

taky jsem v tehotenstvi spatne spala, vzbudila jsem se ve dve rano a prevalovala se, chodila na wc. Nakonec mi pomohlo, ze jsem vstala, udelala jsem si teple mliko s medem, vzala knizku, precetla par stranek a pak jsem si sla znovu lehnout a vetsinou jsem zabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.6.11 22:25

Ahoj, mě pomohlo na spaní, když už bříško rostlo a rostlo, spát na kojícím polštáři. Jeden cíp pod hlavou a druhý mezi kolenama… Ale stejně jsem to pak měla horší a horší a ke konci už toho moc nenaspala :)
A klidně bych si lehla, když přijdeš z práce, když se ti chce spát (pokud můžeš) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
28.6.11 22:28

ahojky tak ja taky spatne spala, hlavne ke konci byly noci kdy jsem nespala vubec a do rana do 8mi koukala na telku (i ta pred porodem)…zkusila jsem caj z medunky, teply mliko s medem, rozppustny magnesium, tak to treba taky zkus a uvidis co zabere u tebe u me zabral az porod :-) mela jsem tzv neklidny nohy a to byl hlavni duvod porc jsem nespala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.6.11 22:29
Luci011 píše:
Ahoj, mě pomohlo na spaní, když už bříško rostlo a rostlo, spát na kojícím polštáři. Jeden cíp pod hlavou a druhý mezi kolenama… Ale stejně jsem to pak měla horší a horší a ke konci už toho moc nenaspala :)
A klidně bych si lehla, když přijdeš z práce, když se ti chce spát (pokud můžeš) :)

S tím, že budu spát hůř jsem počítala, ale čekala (doufala) jsem, že až později. Spát odpoledne jsem taky zkoušela, ale nepovedlo se a kojící polštář už mám taky… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
343
28.6.11 23:01

Já jsem taky nespala, 3-4× za noc na záchod, ve tři jsem třeba vytáhla žehličku a hodinu žehlila, nebo jsem si přečetla celý noviny, zkoukla nějakej přiblblej seriál v telce. Přečetla jsem taky dost knížek, dřív mě to uspávalo, ale těhotná jsem četla třeba do dvou v noci a nic. Pomohl až porod, jak bylo psáno výše. To bych pak ráda spala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
28.6.11 23:18

já taky nespím od druhé trimestru
to je asi hooodně častý a nechci tě strašit, ale je to horší a horší…protože ikdyž spát chceš, tak mimi tě třeba někdy nenechá, kope a kope, nelíbí se mu,že ležíš napravo ani nalevo, na zádech to nejde, protože to bolí… :nevim: :nevim:
já radu nemám, otáčím se asi 100× za noc a pak nad ránem vysílením usnu :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
29.6.11 00:07

jj…to si pamatuju moc dobře…hlavně, jak mi všichni říkali, že se mám pořádně vyspat, než se ty naše dvě prďoly narodí, že pak už se nevyspím a já za ty kecy málem vraždila, když to nešlo…za jedno děsný bolesti kyčlí, zad, stydký kosti, lřeče v lýtkách, za druhý pořád lítat na záchod a za třetí se prostě usnout nedalo!!! :cert: :cert: ale docela pomáhal meduňkovej čaj a v porodnici mi týden před porodem dávali prothazin kvůli těm bolestem…to jsem se vypsala nejlíp…jéééé :mrgreen: asi si ho zas někdy šlehnu, abych pořádně spala a nebyla furt ve střehu…což od porodu prostě jsem a asi už vždy budu - být matkou je tak úžasný :dance: :kytka: :kytka: ale to myslím fakt vážně…ten organismus se dokáže zregenerovat i po 20ti minutách lehkýho spánku…divný, když mi mnohdy nestačilo 12h v kuse :think: :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
29.6.11 06:00

to já zase špatně spala v prvním trimestru kdy jsem byla schopná jít čurat třeba 6 krát během noci, někdy i víckrát, teď ve druhém jdu už jenom 2krát ale pravidelně, jinak se taky pořád převaluji, a když se vzbudíjm na zádech je mi pak špatně, jak kdybych mkěla dostat zástavu srdce.. polštáře, čaje, nic mi nepomáhá, a tak občas zalehnu přes den, ale to je výjimečné.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.6.11 07:51

Taky jsem v těhu měla problém se spaním.. ale věř mi - BUDE HŮŘ… :mrgreen: :mrgreen:
Dneska je malýmu přesně měsíc a já mám pořád problém se spaním :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.6.11 10:28

Právě počítám s tím, že bude hůř. Ale i tak mi to přišlo dost brzy…

• Citovat
  • Upravit
1452
29.6.11 10:46

ahoj, nepotěším tě, počkej na třetí trimestr, to je teprve mazec :mrgreen: Ale dnes jsem se zrovna dobře vyspala, byla jsem na wc jen 6×, bežně je to 2× tak často :-D Kromě toho mám syndrom neklidných nohou takže kopu a kopu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.6.11 15:25
burgundy píše:
ahoj, nepotěším tě, počkej na třetí trimestr, to je teprve mazec :mrgreen: Ale dnes jsem se zrovna dobře vyspala, byla jsem na wc jen 6×, bežně je to 2× tak často :-D Kromě toho mám syndrom neklidných nohou takže kopu a kopu :roll:

Jsem s tím smířená. Akorát mi vadí, že jsem utahaná a urvaná, klíží se mi oči, položím hlavu a je po spaní, a když už konečně usnu, někdo (něco) mě po chvíli probudí, už neusnu. Kdybych aspoň mohla něco dělat(třeba žehlit), ale jsem utahaná a nepoužitelná. Kdybych si mohla pustit TV, ale jedinou máme v ložnici a nechce se mi budit manžela :think:

• Citovat
  • Upravit
990
29.6.11 18:39

Ahoj, přídávám se do klubu nespavců. Měla jsem to u prvního těhu, mám to i teď a průběžně od prvního trimestru, s přestávkami. Teď poslední dva týdny mi stačí v noci spát cca 4 hodiny 8-o . Většinou vstanu a čtu si, protože to nemá cenu se trápit. Taky bych vraždila za řeči typu vyspi se dokud to jde :twisted: . Ale ono to právě nejde!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
29.6.11 18:45

No,já jsem ve29tt a už to taky začíná..to bude hůř..doteď jsem v noci jen lítala a 2hod na záchod,teď krom toho lítání už nevím,jak ležet,malá kope,nic se jí nelíbí,začíná se mi ztěžka dýchat,a podložená pod hlavou jsem dost,k tomu milion malých polštářků,přes den člověk kvůli tomu vedru taky neusne.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí