Kontroly u lékaře v těhotenství

577
28.6.11 12:03

Kontroly u lékaře v těhotenství

Ahoj, zajímaly by mě dvě věci ohledně kontrol u lékaře v těhu:

1. Od kolikátého tt vás váš gyndr. začal zvát na kontroly častěji než 1× za měsíc? (v případě, že se jednalo o normálně probíhající těhu bez komplikací)
  2. Co se týče kontroly u praktického lékaře v těhu, ze které musí/má být razítko v průkazce - jak to probíhalo? Dělal vám ekg, nebo vás na to někam poslal? Nebo vás na ekg poslal gyndr.?

Díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13774
28.6.11 12:09

Moje gyndr si mně už poslala do porodnice na monitor, byla jsem tam jednou, pak už jsem porodila. Ale v závěru jsem spíš chodila ke své PA, tam jsem byla po týdnu jednou, druhý den už jsem rodila :wink:

U praktického jsem na vyšetření nebyla, přišlo mi to zbytečné, protože by mi tak max. změřila tlak. Spíš bych tam zbytečně čekala s nemocnýma důchodcema.

Na EKG jsem ale byla, měla jsem jako dítě šelest. Tam mně poslala PA, jinak bych tam taky nešla. Jinak nikde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.6.11 12:14

Ahojky, tak moje gyndr. si mě zvala celé těhu po 3týdnech na kontroly. Pak mě předala ve 39tt do porodnice do rizikové poradny.
Kontrola u praktického lékaře, byla jsem, doktorku jsem ani neviděla, jen mi sestřička dala razítko a šla jsem domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
28.6.11 12:21

Ahoj tak mě si dr pozval ve 32tt už za 2 týdny,a potom se chodí 1× týdně na monitor a do poradny,a jinak od 37tt jdu do porodky a budu chodit už jen tam až do porodu.Jinak jsem byla u své internistky na EKG a interním vyšetření,ale sestra u mýho gyndaře vždycky měla keci že musim k praktickýmu,tak jsem teda šla..no že jsem si nedala přes hubu i přesto že jsem byla objednaná jsem čekala hodinu a ve finále mě ještě předběhla nějaká nafintěná kravka co si hrála na starou mladou byla jsem dost nasr…a samozřejmě ji náležitě okomentovala :twisted: takže už mě tam zas dlouho neuvidí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
28.6.11 12:25

1. po 32. týdnu
2. nebyla jsem, byla jsem jen na EKG, poslala jsem se tam sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.6.11 12:30

1. Na začátku 31.týdne řekl, že příští kontrola za 3 týdny (a já pár dní nato porodila, tak jsem si to ani nestačila užít :mrgreen: )

2. Můj obvoďák má ekg v ordinaci, takže mi ho dělal sám, plus celkovou prohlídku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
28.6.11 12:32

Tak já celé těhu chodila na kontroly po třech týdnech. jak jsem byla ve 32 TT na ultrazvuku tak jsem šla na další kontrolu po dvou týdnech a teď už chodím každý týden. u obvodní doktorky jsem byla, ale přiško mi to zbytečné-měřila mi tlak-to i na gyndě, podívala se mi do krku, dala razítko a šla jsem-je to akorát tak aby tam člověk něco chytl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.6.11 12:34

Já chodila na prohlídky 1krát za měsíc,pak ve 31tt mě objednal za 14 dní a od 33tt už chodím každý týden.
Jinak u obvodní jsem ještě nebyla a chystám se tam každým dnem no jinak na ekg jsem se ptala gynekologa a on mi řekl,že už se to nemusí dělat,spíš záleží na věku a jestli nemáš nějaké potíže se srdíčkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.6.11 12:40

Ahoj,na prohlidky jsem chodila az do 40tt 1× za mesic a od 36tt jsem chodila kazdy tyden na monitor.
Ke svemu praktickemu lekari jsem sla az nekdy kolem 35tt a jen se me vyptaval,jestli je vsechno v poradku a tak.Nic mi jineho nedelal,EKG po me nikdo nechtel,ani muj gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pjajaj
28.6.11 13:02

ahoj, před 32 tt, jsem chodila 1× za měsíc, po 32 tt, jsem chodila 1× za 14 dní a od 36 tt, jsem chodila každý týden plus na natočení na monitor
u obvodáka jsem byla někdy kolem 6 měsíce, ten mě udělal běžné vyšetření, na ekg jsem nemusela

• Citovat
  • Upravit
3839
28.6.11 13:05

ahoj,
po 30tt jsem šla ke svému gyn.dr. po 3 týdnech, pak po 2 a pak každý týden až do 37tt (má v ordinaci UTZ i monitor, takže mě vždy komplet vyšetřil).
Od 37tt jsem chodila ke „svému“ porodníkovi do porodnice, každý týden až do 39+4 :-) na monitor atd.

Gyn. Dr. mi také řekl, že mám jít k zubaři na preventivní prohlídku a na EKG. Oba jsem stihla až v 38tt :-)
U praktika jsem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
28.6.11 13:39

Díky za odpovědi, já jsem byla na poslední kontrole ve 32.tt a tak nějak jsem čekala, že příště si mě pozve za dva, maximálně tři týdny, ale pozvala mě znovu až za měsíc a o monitoru nepadlo ani slovo. Na netu všude čtu, jak by se už někdy po 28.tt ty kontroly měly dělat častěji, tak jsem teď z toho trochu vykulená. Jsem zvědavá, za jak dlouho mě objedná příště… :think:
Co se týče toho praktického, tak opět jsem se všude dočetla, jak by se těhulím mělo natáčet ekg a jelikož naše praktická ho má přímo v ordinaci, tak jsem to tak nějak očekávala…no samozřejmě se na to vyprdla, jenom mi dala razítko do průkazky, na nic se neptala, ani s měřením tlaku se nenamáhala. Naštěstí jsem tam nemusela čekat.
Po svých zkušenostech jsem jenom chtěla vědět, jak to chodí jinde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.6.11 14:53

1. Tak naše doktorka zvala ze začátku po
3 týdnech, tak od 32. týdne jsem chodila po 14 dnech a od 36. týdne jsem chodila po týdnu.
2. U obvoďáka mi změřili tlak a sepsali veškeré nové věci spojené s těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.6.11 16:02

Na častější kontroly jednou za tři týdny, jsem začala chodit s 30.týdnem (v 26. jsem byla ještě po 4 týdnech, pak jsem šla už v 29.týdnu), od 32.týdne jsem chodila jednou za dva týdny a od 37.týdne jednou týdne do porodnice.

Obvoďák mě vyšetřil komplet jako při preventivce - krk, břicho, nohy, změřil, zvážil, sluch a zrak, vzal mi krev na krevní obraz … atd. Taky mi dělal EKG, ale samozřejmě se žádanou z gyndy, aby si to měli pak jak na pojišťovně vykázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
28.6.11 16:24

Tak moje obvoďačka je v tomhle poctivá a má i vymezené hodiny pro objednané, abych se tam nemusela právě potkat s těma nemocnýma. Poslala mě do nemocnice na EKG (který mi udělali na základě těhotenský průkazky) a pak mě prohlídla a vypsala do zprávy celou anamnézu, včetně záznamů od dětský doktorky a závažnějších chorob mých příbuzných a to všechno napsaný ve zprávě mám nosit s sebou v těhotenský průkazce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí