Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zajímaly by mě dvě věci ohledně kontrol u lékaře v těhu:
Díky za odpovědi ![]()
Moje gyndr si mně už poslala do porodnice na monitor, byla jsem tam jednou, pak už jsem porodila. Ale v závěru jsem spíš chodila ke své PA, tam jsem byla po týdnu jednou, druhý den už jsem rodila ![]()
U praktického jsem na vyšetření nebyla, přišlo mi to zbytečné, protože by mi tak max. změřila tlak. Spíš bych tam zbytečně čekala s nemocnýma důchodcema.
Na EKG jsem ale byla, měla jsem jako dítě šelest. Tam mně poslala PA, jinak bych tam taky nešla. Jinak nikde ![]()
Ahojky, tak moje gyndr. si mě zvala celé těhu po 3týdnech na kontroly. Pak mě předala ve 39tt do porodnice do rizikové poradny.
Kontrola u praktického lékaře, byla jsem, doktorku jsem ani neviděla, jen mi sestřička dala razítko a šla jsem domů ![]()
Ahoj tak mě si dr pozval ve 32tt už za 2 týdny,a potom se chodí 1× týdně na monitor a do poradny,a jinak od 37tt jdu do porodky a budu chodit už jen tam až do porodu.Jinak jsem byla u své internistky na EKG a interním vyšetření,ale sestra u mýho gyndaře vždycky měla keci že musim k praktickýmu,tak jsem teda šla..no že jsem si nedala přes hubu i přesto že jsem byla objednaná jsem čekala hodinu a ve finále mě ještě předběhla nějaká nafintěná kravka co si hrála na starou mladou byla jsem dost nasr…a samozřejmě ji náležitě okomentovala
takže už mě tam zas dlouho neuvidí ![]()
1. po 32. týdnu
2. nebyla jsem, byla jsem jen na EKG, poslala jsem se tam sama
1. Na začátku 31.týdne řekl, že příští kontrola za 3 týdny (a já pár dní nato porodila, tak jsem si to ani nestačila užít
)
2. Můj obvoďák má ekg v ordinaci, takže mi ho dělal sám, plus celkovou prohlídku
Tak já celé těhu chodila na kontroly po třech týdnech. jak jsem byla ve 32 TT na ultrazvuku tak jsem šla na další kontrolu po dvou týdnech a teď už chodím každý týden. u obvodní doktorky jsem byla, ale přiško mi to zbytečné-měřila mi tlak-to i na gyndě, podívala se mi do krku, dala razítko a šla jsem-je to akorát tak aby tam člověk něco chytl.
Já chodila na prohlídky 1krát za měsíc,pak ve 31tt mě objednal za 14 dní a od 33tt už chodím každý týden.
Jinak u obvodní jsem ještě nebyla a chystám se tam každým dnem no jinak na ekg jsem se ptala gynekologa a on mi řekl,že už se to nemusí dělat,spíš záleží na věku a jestli nemáš nějaké potíže se srdíčkem…
Ahoj,na prohlidky jsem chodila az do 40tt 1× za mesic a od 36tt jsem chodila kazdy tyden na monitor.
Ke svemu praktickemu lekari jsem sla az nekdy kolem 35tt a jen se me vyptaval,jestli je vsechno v poradku a tak.Nic mi jineho nedelal,EKG po me nikdo nechtel,ani muj gynekolog.
ahoj, před 32 tt, jsem chodila 1× za měsíc, po 32 tt, jsem chodila 1× za 14 dní a od 36 tt, jsem chodila každý týden plus na natočení na monitor
u obvodáka jsem byla někdy kolem 6 měsíce, ten mě udělal běžné vyšetření, na ekg jsem nemusela
ahoj,
po 30tt jsem šla ke svému gyn.dr. po 3 týdnech, pak po 2 a pak každý týden až do 37tt (má v ordinaci UTZ i monitor, takže mě vždy komplet vyšetřil).
Od 37tt jsem chodila ke „svému“ porodníkovi do porodnice, každý týden až do 39+4
na monitor atd.
Gyn. Dr. mi také řekl, že mám jít k zubaři na preventivní prohlídku a na EKG. Oba jsem stihla až v 38tt ![]()
U praktika jsem nebyla.
Díky za odpovědi, já jsem byla na poslední kontrole ve 32.tt a tak nějak jsem čekala, že příště si mě pozve za dva, maximálně tři týdny, ale pozvala mě znovu až za měsíc a o monitoru nepadlo ani slovo. Na netu všude čtu, jak by se už někdy po 28.tt ty kontroly měly dělat častěji, tak jsem teď z toho trochu vykulená. Jsem zvědavá, za jak dlouho mě objedná příště… ![]()
Co se týče toho praktického, tak opět jsem se všude dočetla, jak by se těhulím mělo natáčet ekg a jelikož naše praktická ho má přímo v ordinaci, tak jsem to tak nějak očekávala…no samozřejmě se na to vyprdla, jenom mi dala razítko do průkazky, na nic se neptala, ani s měřením tlaku se nenamáhala. Naštěstí jsem tam nemusela čekat.
Po svých zkušenostech jsem jenom chtěla vědět, jak to chodí jinde ![]()
1. Tak naše doktorka zvala ze začátku po
3 týdnech, tak od 32. týdne jsem chodila po 14 dnech a od 36. týdne jsem chodila po týdnu.
2. U obvoďáka mi změřili tlak a sepsali veškeré nové věci spojené s těhu
Na častější kontroly jednou za tři týdny, jsem začala chodit s 30.týdnem (v 26. jsem byla ještě po 4 týdnech, pak jsem šla už v 29.týdnu), od 32.týdne jsem chodila jednou za dva týdny a od 37.týdne jednou týdne do porodnice.
Obvoďák mě vyšetřil komplet jako při preventivce - krk, břicho, nohy, změřil, zvážil, sluch a zrak, vzal mi krev na krevní obraz … atd. Taky mi dělal EKG, ale samozřejmě se žádanou z gyndy, aby si to měli pak jak na pojišťovně vykázat.
Tak moje obvoďačka je v tomhle poctivá a má i vymezené hodiny pro objednané, abych se tam nemusela právě potkat s těma nemocnýma. Poslala mě do nemocnice na EKG (který mi udělali na základě těhotenský průkazky) a pak mě prohlídla a vypsala do zprávy celou anamnézu, včetně záznamů od dětský doktorky a závažnějších chorob mých příbuzných a to všechno napsaný ve zprávě mám nosit s sebou v těhotenský průkazce ![]()